Πολιτικη

Ερώτηση του ΚΚΕ για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Παναρκαδικού νοσοκομείου

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Τέσσερις βουλευτές απευθύνουν ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας.

Στο τέλος του χρόνου, στις 31/12/22, λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Οι εργαζόμενοι αυτοί, που δουλεύουν με διαδοχικές συμβάσεις από 31/12/18 μέχρι σήμερα, είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και σήκωσαν το βάρος της καθαριότητας την περίοδο της πανδημίας. Με τη λήξη της σύμβασής τους απολύονται και επανέρχονται οι εργολάβοι.

Η κυβέρνηση, αντί να πάρει μέτρα που να διασφαλίζουν την καθαριότητα στα νοσοκομεία με μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, παραδίνει αυτή την ευαίσθητη λειτουργία στους ιδιώτες.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ο κ. Υπουργοί τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση, ώστε να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να μετατραπούν οι συμβάσεις των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Οι Βουλευτές

Καραθανασόπουλος Νίκος
Κατσώτης Χρήστος
Λαμπρούλης Γιώργος
Παπαναστάσης Νίκος

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.