Πολιτικη

Γούργαρης: Θα ψάχνετε πάλι που πήγε η ψήφο σας;

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Απαιτείται ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση που σταθερά και απαρέγκλιτα είναι στο πλευρό όσων παλεύουν για το δίκιο τους. 

Οι δυνάμεις της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, του ΣΥΡΙΖΑ, διεκδικώντας τη Διοίκηση του Δήμου Τρίπολης στις εκλογές του 2019 διαμοιράστηκαν σε έξη ομοειδείς συνδυασμούς. 

Όμως μετά την ανάδειξη Δημοτικής Αρχής, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με μοιρασμένους ρόλους λειτούργησαν σαν ενιαία κυβερνητική παράταξη. 

Η κοινή τους πορεία δημιούργησε τις προϋποθέσεις για κάθε είδους διασταυρώσεις.

-Έτσι οι Δημότες Τρίπολης που ψήφισαν το συνδυασμό του κ. Κατσαφάνα είδαν τις ψήφους τους να ενσωματώνονται στη Δημοτική Αρχή Τζιούμη.

-Αυτοί που ψήφισαν το συνδυασμό του αείμνηστου Παυλή, είδαν τις ψήφους τους άλλες να καταλήγουν στο συνδυασμό Τζιούμη και άλλες στο συνδυασμό Σμυρνιώτη. 

-Όσοι ψήφισαν το συνδυασμό του κ. Τσιαμούλου, είδαν και αυτοί τις ψήφους τους να καταλήγουν άλλες στον κ. Σμυρνιώτη και άλλες στον κ. Τζιούμη.

-Οι Δημότες Τρίπολης που ψήφισαν τον κ. Βόσνο είδαν τις ψήφους τους να στηρίζουν σταθερά και απαρέγκλιτα τις επιλογές της Δημοτικής Αρχής Τζιούμη παρά την άσφαιρη και πολλές φορές θορυβώδη κριτική του. 

-Στην απόλυτη πολιτική και διαχειριστική ομογενοποίηση δεν έλειψαν ακόμη και μετακινήσεις από το συνδυασμό Τζιούμη στο συνδυασμό Σμυρνιώτη και αντίστροφα.

Στην εκπνοή του 2022 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ φρόντισαν να διασφαλίσουν τη συνέχιση της λειτουργίας του Δήμου Τρίπολης σαν κρατική κυβερνητική υπηρεσία. 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ψήφισαν τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό πρόγραμμα του 2023 σύμφωνα με τις υποδείξεις και τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης.

Τώρα μπροστά στις Δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη παριστάνουν τους διαφορετικούς, διαχωρίζονται πάλι για το κυνήγι της Δημοτικής εξουσίας.

Για τη θέση του Δημάρχου, των αντιδημάρχων των έμμισθων εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων, των έμμισθων επικεφαλής Δημοτικών οργανισμών, έμμισθων εξωτερικών Συμβούλων ακόμη και κάποιες άμισθες θέσεις που είναι ελκυστικότερες από έμμισθες.

Για το νέο σαφάρι συμπτύχτηκαν σε δυο ομοειδείς κομματικούς-πολύχρωμους συνδυασμούς και συναγωνίζονται στην προσέλκυση ανθρώπων υψηλής ψηφοσυλεγκτικής ικανότητας. 

Σε πρώτη ζήτηση είναι οι γιατροί, αφού είναι γνωστό ότι το στηθοσκόπιο είναι δυνατό πολιτικό εργαλείο και οι υποχρεώσεις που έχουν σχέση με την υγεία είναι από τις πιο στέρεες. 

Οι μεταξύ τους φραστικές οξύτητες, οι έντονες αντιπαραθέσεις που ήδη άρχισαν και θα ενταθούν στην πορεία προς τις εκλογές, είναι μέρος του παιχνιδιού.

Όταν λυθεί το ποιος μοιράζει δουλειές στους επιχειρηματικούς ομίλους, ποιος έχει τον πρώτο λόγο, θα γίνουν όλα και πάλι μέλι-γάλα.

Οι λαϊκοί άνθρωποι που κατοικούν στη πόλη και τα χωριά του Δήμου Τρίπολης, που αντιμετωπίζουν τη διαρκή υποβάθμιση της ζωής τους, που αντιμετωπίζουν την ενεργειακή φτώχεια και την εκτίναξη της ακρίβειας έχουν κάθε λόγο να μην συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. 

Να μην παγιδευτούν στη λογική επιλογής διαχειριστή της συνεχιζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής αφού κοινό πρόγραμμα των αστικών δυνάμεων είναι οι δεσμεύσεις της Ε.Ε το νέο υπερμνημόνιο που ονομάζεται Ταμείο Ανάκαμψης, η στρατηγική της πράσινης μετάβασης που οδηγεί στην απαξίωση των εγχώριων πηγών ενέργειας και είναι βέβαιο ότι θα στηριχτεί και από τους δυο συνδυασμούς ανεξάρτητα από το ποιος θα καταλάβει τη Δημοτική εξουσία. 

Όσοι δεν συμβιβάζονται με αυτήν τη κατάσταση και αγανακτούν, να συμπορευτούν με την Λαϊκή Συσπείρωση που είναι η πραγματική αντιπολίτευση, που στηρίζει σταθερά τα συμφέροντα των λαϊκών ανθρώπων σε Κεντρικό Περιφερειακό και Δημοτικό επίπεδο που έγκαιρα και τεκμηριωμένα αποκαλύπτει όλα όσα σχεδιάζουν σε βάρος των Δημοτών μας. 

Δεν υπάρχουν σωτήρες οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και των χωριών, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, οι γυναίκες, όλα τα λαϊκά στρώματα, μπορούν με την πάλη τους να διεκδικήσουν όσα τους ανήκουν και να επιβάλουν λύσεις. 

Γι’ αυτό απαιτείται ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση που σταθερά και απαρέγκλιτα είναι στο πλευρό όσων παλεύουν για το δίκιο τους.                              

Βαγγέλης Γούργαρης

Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης

Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.