Πολιτικη

Τατούλης: "Πολιτική μαριονέτα ο Περιφερειάρχης"!

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Aνακοίνωση της Περιφερειακής Παράταξης "Νέα Πελοπόννησος- Πέτρος Τατούλης"

Με προκλητικό και απαξιωτικό τρόπο, ξεπερνώντας κάθε όριο εμπαιγμού «απάντησε» το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου σε ό,τι αφορά την προστασία του οικοσυστήματος του Μαινάλου.

Το σύνολο των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου κατήγγειλε το περιβαλλοντικό έγκλημα που διαπράττεται στο Μαίναλο από την επιθυμία κάποιων να τοποθετήσουν χωρίς καμία προστασία ανεμογεννήτριες, δημιουργώντας τεράστια ενεργειακά πάρκα και απαίτησε από τους αρμόδιους Κυβερνητικούς παράγοντες και το αρμόδιο Υπουργείο να αναλάβουν πρωτοβουλίες για συγκεκριμένο χωροταξικό σχέδιο προστασίας  του ιστορικού και φιλόξενου ορεινού όγκου της Αρκαδίας.

Ο κ.Νίκας και η παράταξη του αρνήθηκαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ο κ. Περιφερειάρχης περιορίστηκε να δηλώσει ότι θα επισκεφθεί τον Πρωθυπουργό για να επιλυθεί το ζήτημα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το Μαίναλο θα ενταχθεί στα «Απάτητα Βουνά».

Λίγες εβδομάδες μετά αποδείχτηκε η απόλυτη ανικανότητα του κ.Νίκα και τα μεγάλα ψέματα που έλεγε  στους Πελοποννήσιους και κυρίως στους Αρκάδες πολίτες. 

Με απόφαση του το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας ανακοινώνει ότι το Μαίναλο εντάσσεται στα «Απάτητα Βουνά» αλλά μόνο τα 44,98 τ.χλμ. μπαίνουν στο χαρακτηρισμό των «Απάτητων Βουνών», δηλαδή ένας μικρός πυρήνας του ορεινού όγκου, αφήνοντας έξω περιοχές, οι οποίες χρησιμοποιούνται από επίδοξους επενδυτές για να δημιουργήσουν ενεργειακά πάρκα και να τοποθετήσουν ανεμογεννήτριες.

Καταγγέλλουμε τον κ.Περιφερειάρχη για απόλυτη αδιαφορία και για σκόπιμη προπαγάνδα, με στόχο να ξεγελάσει τους πολίτες με κάλπικες υποσχέσεις.

Ο επικεφαλής και τα μέλη της «Νέας Πελοποννήσου» δεσμευόμαστε απέναντι στους πολίτες ότι δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί το περιβαλλοντικό έγκλημα στο Μαίναλο. Θα μας βρουν δυναμικά απέναντι τους όλοι όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να γράψουν τις διαμαρτυρίες των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας στα παλιά τους τα παπούτσια. 

Σε ό,τι αφορά τον κ.Νίκα και το «αλαλούμ» που έχει επέλθει στην Πελοπόννησο με αποκλειστικά δική του ευθύνη, ευτυχώς σε λίγους μήνες θα κλείσει για πάντα αυτή η θλιβερή παρένθεση.

Είναι πλέον δεδομένο ότι η Περιφέρεια μας διανύει μια πολύ ιδιαίτερα κρίσιμη και επικίνδυνη περίοδο. Η Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα ασχολείται με «αλλότρια καθήκοντα» που αφορούν κομματικά και πολιτικά κουτσομπολιά και ίντριγκες, έχοντας εγκαταλείψει εντελώς κάθε προσπάθεια επίλυσης των πολύ σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. 

Έτσι λοιπόν ενώ τα προβλήματα των πολιτών καθημερινά αυξάνονται, η Πελοπόννησος έχει ως Περιφερειάρχη μια πολιτική «μαριονέτα», ο οποίος αμφισβητείται από το ίδιο του το κόμμα που λυσσαλέα τον επέβαλε! Ο κ.Νίκας πλέον είναι Περιφερειάρχης υπό …προθεσμία με συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης αφού τον καθαίρεσαν με συνοπτικές διαδικασίες!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.