Πολιτικη

Κωνσταντινόπουλος: Ακόμα μια ερώτησή μας έγινε πράξη

Φωτογραφία: αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Βουλευτής Αρκαδίας σχετικά με την απόφαση του ΥΠΑΑΤ για τους μηλοπαραγωγούς Αρκαδίας

Δεκαπέντε μέρες μετά τη σχετική ερώτησή μας στη Βουλή, το δίκαιο αίτημα των αγροτών ικανοποιείται. Αφού το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε για την ένταξη μηλοκαλλιεργητών Αρκαδίας στις de minimis αποζημιώσεις στο πλαίσιο αποζημίωσης των παραγωγών επιτραπέζιων ροδάκινων, συμπύρηνων, βερίκοκων, μήλων και κάστανων που επλήγησαν εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης. Είναι πολύ σημαντικό να στηριχτούν οι καλλιεργητές από το κράτος για την απρόσκοπτη συνέχεια της παραγωγής. 

 

Βασικά σημεία από τη συνέντευξή του κ. Κωνσταντινόπουλου στο ΣΚΑΙ, στην εκπομπή «Σήμερα»

Για τις δημοσκοπήσεις: Εμείς δεν αμφισβητούμε τις δημοσκοπήσεις. Για να δείχνουν αυτοδυναμία της Κυβέρνησης, προφανώς αποτυπώνουν μια τάση που υπάρχει τη δεδομένη στιγμή. Ωστόσο ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει ότι αν βγάλει αυτοδύναμη τη ΝΔ, η χώρα θα συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και με τους ίδιους όρους. Δηλαδή, δεν θα έχουμε δημόσια δωρεάν υγεία αφού την κατήργησε η Κυβέρνηση με το άρθρο 10 του νομοσχεδίου για την υγεία. Θα συνεχίσουμε να έχουμε ελλείψεις φαρμάκων. Δεν θα καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου με την προσωπική διαφορά. Δεν θα έχουμε πλαφόν στη λιανική τιμή ρεύματος, θα συνεχιστεί η αισχροκέρδεια και μάλιστα θα δημιουργηθούν καρτέλ με το καλάθι του νοικοκυριού. Δεν θα δοθούν κοινωνικές στέγες σε νέα ζευγάρια και φοιτητές, όπως γίνεται στην Πορτογαλία.

Για τις ανεξάρτητες αρχές: Τις ανεξάρτητες αρχές τις ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ. Δεν τις αγαπήσαμε τώρα. Για εμάς η ύπαρξή τους, δεν είναι για το «θεαθήναι» όπως είπε ο κ. Πολάκης του ΣΥΡΙΖΑ ή όπως φάνηκε από τη γνωμοδότηση του κ. Ντογιάκου. Ο ένας στρώνει, ο άλλος σαρώνει.

Για τα κοινά σκάνδαλα: όταν ο κ. Πολάκης, ως αρμόδιος τομεάρχης ΣΥΡΙΖΑ, δημοσίευσε πληρωμές της κας Ευθυμίου (Βουλευτή ΝΔ) από τον ΕΦΚΑ ως συμβεβλημένης δικηγόρου, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την παραίτηση της. Δυο μέρες μετά, η ΝΔ δημοσίευσε πληρωμές της κας Ελευθεριάδου (Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ) από τον ΕΦΚΑ ως συμβεβλημένης δικηγόρου και επίσης ζήτησε την παραίτηση της από τον κ. Τσίπρα. Τελικά δεν παραιτήθηκε καμία από τις δύο, αφού ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με τη βοήθεια των ΜΜΕ ξέχασαν αυτό το θέμα μια και καλή.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.