Πολιτικη

Παπαηλιού: Αμείλικτη για τη ΝΔ η ώρα της λαϊκής κρίσης

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Όσα είχε προγραμματιστεί να πει στη Βουλή ο βουλευτής Αρκαδίας στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. 

Το σχέδιο ομιλίας, η οποία επρόκειτο να εκφωνηθεί, αλλά  δεν εκφωνήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για το σκάνδαλο των υποκλοπών και της συνακόλουθης επιχείρησης συγκάλυψής του,  διότι όπως αναφέρει ο κ. Παπαηλιού η κυβέρνηση της ΝΔ του «συστήματος Μητσοτάκη», χρησιμοποιώντας και τον Πρόεδρο της Βουλής, περιόρισε ασφυκτικά το χρόνο συζήτησής της. 

"Ο περιορισμός του χρόνου της συζήτησης, με την παράταση του χρόνου τις μεταμεσονύκτιες ώρες και τον αντικοινοβουλευτικό αποκλεισμό δεκάδων βουλευτών από τη συζήτηση,  ώστε να μη μάθουν οι πολίτες, αποτελεί συνέχεια της στάσης (της κυβέρνησης της ΝΔ του «συστήματος Μητσοτάκη») επί του διπλού σκανδάλου", αναφέρει ο βουλευτής Αρκαδίας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης (επί της πρότασης δυσπιστίας), οι   βουλευτές  της ΝΔ, με τις ομιλίες τους, «πετούσαν τη μπάλα στην εξέδρα», λέγοντας «άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε» και επιχειρώντας να συμψηφίσουν το σκάνδαλο των υποκλοπών με υποθέσεις άσχετες, ανύπαρκτες, ανυπόστατες, ψευδείς.

Μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο, έφθασε ο (αντ΄ αυτού) Υπουργός Επικρατείας να αναφέρει τον ποινικό κανόνα ότι «ένοχος ένοχον ου ποιεί». Εκτός του ότι, εν προκειμένω, αυτός ο κανόνας αναφέρεται σε ενόχους ίδιας υπόθεσης, και όχι διαφορετικών, και συνακόλουθα η χρησιμοποίησή του  στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι άστοχη, είναι προφανές, ότι  ο επιχειρούμενος  συμψηφισμός συνιστά ομολογία ενοχής.

Μετά τις υποκλοπές, ακολούθησε η επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου και η επιβολή «σιωπής νεκροταφείου», βοηθούντων των συστημικών μέσων μαζικής ενημέρωσης (η μάλλον αποσιώπησης, συσκότισης και παραπλάνησης).

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΝΔ επαναλαμβάνει συνεχώς, ότι οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για τέτοιου είδους θέματα, δηλαδή για θέματα δημοκρατίας, κράτους δικαίου και ελευθεριών. Αυτό προσβάλλει το λαό, που τον εμφανίζει αδιάφορο για τη δημοκρατία.

Η ΝΔ κάνει λάθος : Η δημοκρατία είναι η βάση επί της οποίας, το πλαίσιο εντός του οποίου κινούνται η πολιτική ζωή και η πολιτική αντιπαράθεση, αφού χωρίς τη δημοκρατική βάση-και το δημοκρατικό πλαίσιο,  ελεύθερη  πολιτική ζωή και πολιτική αντιπαράθεση δεν μπορεί να υπάρξουν.

Οι παρακολουθήσεις πολιτών, οι υποκλοπές, το «φακέλωμα» αποτελούν στοιχεία αυταρχικών καθεστώτων.

Τον αυταρχισμό τον «χρειάζονται» οι ασκούμενες από τη ΝΔ νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αφού μόνον έτσι μπορούν «να περάσουν». Διαφορετικά, θα προσκρούσουν και προσκρούουν σε λαϊκές αντιδράσεις.

Είναι γνωστό, ότι όταν το αριστερό χέρι αδυνατίζει, δηλαδή όταν το κοινωνικό κράτος περιορίζεται – αυτό πράττει από την αρχή της διακυβέρνησής  της η ΝΔ – τότε το δεξί χέρι, δηλαδή το αυταρχικό κράτος ισχυροποιείται.

Το σύνολο των πολιτικών της κυβέρνησης της ΝΔ του «συστήματος Μητσοτάκη»  σε όλους τους τομείς ασκείται εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και  προς όφελος των «μεγάλων και ισχυρών»-της οικονομικής ολιγαρχίας, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει καταστεί αρνητική πρωταθλήτρια στην Ευρώπη σε όλους τους τομείς και να διευρύνονται συνεχώς οι κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες.

Με αποκορύφωμα το σκάνδαλο των υποκλοπών και της επιχείρησης συγκάλυψής του, που συνιστούν θεσμική εκτροπή, ο τόπος βιώνει  κρίση δημοκρατίας, κράτους δικαίου, ελευθεριών και δικαιοσύνης.

Αποδεικνύεται, ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός «έχει στήσει» ένα μηχανισμό παρακολούθησης, μέσω υποκλοπών, των πολιτικών αντιπάλων του και των μη αρεστών του στους χώρους της πολιτικής και των επιχειρήσεων, της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων, των μέσων μαζικής ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας, ακόμη και συνεργατών του.

Την έρευνα του σκανδάλου την εμποδίζει με την αντισυνταγματική  επίκληση του «απορρήτου», ακόμη και έναντι της Βουλής, με την υπονόμευση της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και τη χυδαία επίθεση κατά του άξιου προέδρου και άλλων μελών της και επιπλέον με απειλές και εκβιασμούς για όσους «μιλήσουν». Το «όλα στο φως» που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός σημαίνει να παραμείνουν «όλα στο σκοτάδι». Και επιπροσθέτως  εργαλειοποιεί τη δικαιοσύνη, χρησιμοποιώντας κάποιους δικαστικούς λειτουργούς-επιλήσμονες της αποστολής τους. Βέβαια ο σκοπός αυτός δεν επιτυγχάνεται παντού και πάντα, διότι στην Ελλάδα «υπάρχουν δικαστές» που επιτελούν το καθήκον τους με ευσυνειδησία και χωρίς να υπολογίζουν το κόστος που τους επιφυλάσσει το «σύστημα  Μητσοτάκη» Και που δεν είναι άλλο  από τη στοχοποίηση και τις διώξεις.  

Επιπλέον, η κυβέρνηση της ΝΔ του «συστήματος Μητσοτάκη» φιμώνει κάθε αντίλογο, κάθε διαφορετική φωνή, επιχειρώντας να επιβάλλει «σιωπή νεκροταφείου». Έχει λάβει θεσμικά και μέτρα προνομιακής χρηματοδότησης, ώστε ο πλουραλισμός να καταστεί «είδος εν ανεπαρκεία».

Η περαιτέρω παραμονή του «συστήματος Μητσοτάκη» στη διακυβέρνηση της χώρας είναι επικίνδυνη για τις ελευθερίες των πολιτών, το κράτος δικαίου και  τη δημοκρατία.   

Βάσει όλων αυτών, η  πρόταση δυσπιστίας είναι πράξη ευθύνης.

Ιστορική είναι και η ευθύνη των βουλευτών της ΝΔ, να αποδείξουν ότι η υπόθεση της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των ελευθεριών των πολιτών είναι υπεράνω μικροπολιτικών και προσωπικών συμφερόντων.

Ιδού η Ρόδος, κύριοι συνάδελφοι της ΝΔ.

Και πάντως η ώρα της λαϊκής κρίσης πλησιάζει. Και θα είναι αμείλικτη.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.