Πολιτικη

Πέθανε ο βουλευτής της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης

Λόγω του θανάτου του ακυρώθηκε η εκδήλωση της Ν.Δ. για την κοπή βασιλόπιτας.

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Μανούσος Βολουδάκης. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16 Δεκεμβρίου 1966 και ήταν παντρεμένος με τη δικηγόρο Σέβη Αμανατίδου, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά. 

Σπούδασε στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και διέθετε μεταπτυχιακό τίτλο (Master’s) στην Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Εσσεξ της Αγγλίας.

Εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής Χανίων με τη Ν.Δ. το 2007. Επανεξελέγη στις διπλές εκλογές του 2012, καθώς και τον Ιούλιο του 2019. Στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο (ΙΗ΄) συμμετείχε στις εξής επιτροπές της Βουλής: στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στη ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στην ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς και στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Διετέλεσε γενικός γραμματέας Εμπορίου στο υπουργείο Ανάπτυξης την περίοδο 2005-2006. Τον Ιανουάριο του 2010 ανέλαβε τη θέση του γραμματέα Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας και Καινοτομίας της Ν.Δ., από την οποία παραιτήθηκε το Δεκέμβριο του 2011 για να συμμετάσχει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Τον Ιούνιο του 2012 τοποθετήθηκε στη θέση του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Τον Οκτώβριο του 2015 ως τον Ιουνίου του 2019, εργάσθηκε ξανά στον ιδιωτικό τομέα, αναλαμβάνοντας τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας International Trade S.A., του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, με έδρα τις Βρυξέλλες και τον Ιούλιο του 2019 επανεκλέχθηκε βουλευτής Χανίων.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.