Πολιτικη

"Η κυβέρνηση αγνοεί τη Γορτυνία"

Τροπολογία ΠΑΣΟΚ για την ένταξή της στις διευκολύνσεις των πυρόπληκτων

Η κυβέρνηση κατέθεσε χθες νομοσχέδιο στη Βουλή με τίτλο : «Ρυθμίσεις για την εξαγορά κατεχομένων ακινήτων της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, ακινήτων του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, λοιπές διατάξεις για την ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών».

Στο πλαίσιο του νομοσχεδίου προβλέπεται μεταξύ άλλων και η  απαλλαγή από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) για το 2023 για ακίνητα πληγέντων από πυρκαγιές. Η κυβέρνηση σε αυτή την πρόβλεψη αγνοεί επιδεικτικά τη Γορτυνία και τις καταστροφικές ζημιές που υπέστη τον Αύγουστο του 2021. Από την αρχή δίνουμε σταθερά αγώνα για να αποζημιωθούν όλοι οι πληγέντες της περιοχής και να βοηθήσει το κράτος στην αποκατάσταση της καταστροφής στη Γορτυνία.

Έτσι και τώρα, με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Αρκαδίας, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής αναγνωρίζει  την αδικία που καταγράφεται στο νομοσχέδιο και για αυτό θα καταθέσει τροπολογία ζητώντας την ένταξη των πληγέντων της Γορτυνίας στην απαλλαγή από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. 

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Ε΄Αντιπρόεδρος της Βουλής

Βουλευτής Αρκαδίας ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής

ΔΤ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.