Πολιτικη

"Με ισχυρό ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ, θα έχουμε κυβέρνηση από την α’ Κυριακή"

Φωτογραφία: αρχείου ΑΠΕ

Βασικά σημεία της συνέντευξής του κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, σήμερα, Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023, στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι»:

Αναφορικά με τις συνεργασίες : «Η μεγάλη πολιτική νίκη αυτή τη στιγμή είναι ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πολιτικές προτάσεις που γίνονται πράξη ήδη πριν τις εκλογές:  όταν θέσαμε το θέμα της προστασίας της α’ κατοικίας, η οποία μόνο με το νόμο του ΠΑΣΟΚ έχει προστατευτεί πραγματικά, τότε άρχισαν όλοι να μιλούν για τους πιο αδύναμους πολίτες. Γι΄ αυτό τώρα ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι θα φέρει κάποια ρύθμιση για τους πιο αδύναμους, την οποία περιμένουμε να τη δούμε. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε για πρώτη φορά τους νόμους με τους οποίους η κυβέρνησή του έφερε τα funds.

Όταν το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και της «προσωπικής διαφοράς» είναι απαραίτητη προϋπόθεση οποιασδήποτε προγραμματικής συμφωνίας, τότε ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε παροχή επιδόματος προεκλογικού χαρακτήρα (όπως έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση), ενώ ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι η «προσωπική διαφορά» είναι μεγάλη αδικία.

Αυτά είναι μόνο δύο παραδείγματα, υπάρχουν κι άλλες πολύ σημαντικές πολιτικές προτεραιότητες που έχουμε θέσει. Ωστόσο οι πολίτες ήδη καταλαβαίνουν ότι αν δώσουν ισχυρό ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ, τότε αυτό μπορεί να κάνει πράξη τις θέσεις του πάνω σε σημαντικά θέματα.

Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν οι δέκα προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ που θα αποτελούν τις προϋποθέσεις για οποιαδήποτε συζήτηση για συνεργασία. Εμείς αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε δυο πολιτικούς αρχηγούς που δεν ενδιαφέρονται για την πρώτη εκλογική αναμέτρηση: ο κ. Μητσοτάκης θέλει αυτοδυναμία και ο κ. Τσίπρας ισχυρίζεται ότι «δεν κάνει κυβέρνηση ηττημένων». Εμείς λέμε στους πολίτες ότι αν δώσουν ισχυρό ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ, δηλαδή αν διαμορφώσουν έτσι τα ποσοστά ώστε το πρώτο κόμμα να μην προχωρήσει σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, τότε θα μπορέσουμε να έχουμε κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή των εκλογών με βάση μια προγραμματική σύγκλιση. 

(Δ.Τ.)

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.