Πολιτικη

Τζιούμης: “Καινούργια κοινωνική δομή του Δήμου Τρίπολης το Γραφείο Ενεργειακής Φτώχειας”

Ο Δήμος Τρίπολης και το Δίκτυο Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» οργάνωσαν την εκδήλωση «Καταπολεμώντας την Ενεργειακή Φτώχεια: Το Ευρωπαϊκό Έργο POWERPOOR» την Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

Στον χαιρετισμό που απεύθυνε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης σημείωσε: «Σήμερα ξεκινά στην Τρίπολη το Γραφείο Ενεργειακής Φτώχειας που κάθε πολίτης θα μπορεί να απευθυνθεί. Άνθρωποι του Δήμου θα μπορούν να καταγράψουν τα προβλήματα και να εξευρεθούν τρόποι αντιμετώπισης τους. Πρώτα κάνουμε τη διάγνωση και μετά θεραπεύουμε.

Δυστυχώς, τον τελευταίο χρόνο και ειδικά μετά από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, βιώνουμε τη μεγαλύτερη ενεργειακή κρίση, μετά τη δεκαετία του ’70.

Ενεργειακή φτώχεια λέμε όταν δεν έχουμε τα απαιτούμενα για τη θέρμανση μας, όταν δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αυτοκίνητό μας, λόγω των τιμών των καυσίμων.

Το Γραφείο Ενεργειακής Φτώχειας είναι μια νέα κοινωνική δομή του Δήμου Τρίπολης. Η τέταρτη νέα κοινωνική δομή που φτιάξαμε αυτή την τετραετία στον Δήμο Τρίπολης.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τη «Βιώσιμη Πόλη», που είναι το μεγαλύτερο δίκτυο Δήμων σε όλη την Ελλάδα.

Όσον αφορά τις Ενεργειακές Κοινότητες, υπάρχει ένα πρόβλημα σοβαρό με τη νομοθεσία. Στον Δήμο Τρίπολης έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία εδώ και δύο χρόνια και έχουμε κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.»

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.