Πολιτικη

Οδυσσέας: Το ΠΑΣΟΚ θα έχει διψήφιο ποσοστό έκπληξη

Πώς σχολίασε την επικαιρότητα σε συνέντευξή του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Διαβάστε τη συνέντευξη του βουλευτή Αρκαδίας και Ε' Αντιπροέδρου της Βουλής που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στο ΑΠΕ- ΜΠΕ:

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, κ. Κωνσταντινόπουλε, με τα δεδομένα των οποίων μπαίνει στη προεκλογική περίοδο  δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, μετά από μια περίοδο ευφορίας όπου κατέγραψε σημαντικά διψήφια ποσοστά κινείται πιθανόν σε μονοψήφια. Τι φταίει; Γιατί να σας ψηφίσουν οι πολίτες; 
Το ΠΑΣΟΚ όλο αυτό το διάστημα είναι το μοναδικό κόμμα που έχει αυξήσει τόσο πολύ τα ποσοστά του με μια σταθερή πορεία. Θα έχει διψήφιο ποσοστό έκπληξη στις επόμενες εκλογές. Η καλύτερη απόδειξη γι’ αυτό είναι ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ του επιτίθενται λυσσαλέα.

Ασκείτε κριτική ότι το πολιτικό σας μήνυμα δεν είναι σαφές και σταθερό. Πώς δηλαδή πότε λέτε το ένα και πότε το άλλο. Τι απαντάτε; 
Αν μου εξηγούσατε που είναι η ασάφεια, θα μπορούσα και να σας απαντήσω συγκεκριμένα. Ζητάμε ισχυρό ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ για να έχουμε κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή με προγραμματικό πλαίσιο. Έχουμε συγκεκριμένες προγραμματικές προτεραιότητες, όπως για παράδειγμα η θέση μας για την προστασία της α’ κατοικίας και την ευκαιρία των συνεπών δανειοληπτών να αγοράζουν το δάνειό τους στην τιμή που το αγοράζει το fund.

Το ΠΑΣΟΚ, το 2010 απέναντι στην πιο σκληρή τρόικα, διασφάλισε νομοθετικά την προστασία της α’ κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε την πόρτα στα funds και η ΝΔ στη συνέχεια κατήργησε εντελώς το πλαίσιο προστασίας και έφερε τους «Πάτσηδες» που χρησιμοποιούν νόμους του ΣΥΡΙΖΑ για να παίρνουν με 4 εκατ. δάνεια αξίας 106 εκατ.

Ακούμε τον Νίκο Ανδρουλάκη και τα υπόλοιπα στελέχη να  επικαλούνται ένα προγραμματικό σχέδιο για τα προβλήματα της χώρας. Ποιοί είναι οι βασικοί του άξονες; 
Είναι οι δεσμεύσεις μας στον κόσμο για την επόμενη μέρα των εκλογών: η κατάργηση του νόμου της ΝΔ που διαλύει τη δημόσια δωρεάν υγεία, η ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά (που δεν υλοποίησαν ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ), η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου που διέλυσε τον συνταξιούχο με την προσωπική διαφορά, η φορολόγηση των τραπεζών που αισχροκερδούν μέσα από τη διαφορά επιτοκίου δανείων και καταθέσεων, η δημιουργία προγράμματος κοινωνικής κατοικίας για νέα ζευγάρια και φοιτητές που θα αποτελέσει απάντηση στο δημογραφικό πρόβλημα, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα με στόχο την επάρκεια και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τις οποίες η κυβέρνηση αποκλείει από το Ταμείο Ανάκαμψης, επίσης η παύση των προεκλογικών επιδομάτων που έχουν γίνει σύστημα τα τελευταία χρόνια και η θέσπιση ενός σταθερού μηχανισμού στήριξης για ευάλωτους και συντάξεων, τύπου νέο ΕΚΑΣ, είναι μερικές από τις προτάσεις μας.

Λέτε  όλοι στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ότι η αυτονομία του είναι αδιαπραγμάτευτη. Τι σημαίνει αυτό;  Και πώς κατοχυρώνετε στη πράξη; 
Το γεγονός ότι επιθυμούμε μια κουλτούρα προγραμματικών συνεργασιών για το πολιτικό σύστημα της χώρας, δεν σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ διαπραγματεύεται την αυτονομία του μέσα από ανταλλαγή καρεκλών εξουσίας. Το ΠΑΣΟΚ προχώρησε σταθερά από το 4%, στο 6% και στο 8% και τώρα συνεχίζει την πορεία του σε ισχυρό διψήφιο ποσοστό και αυτό προκαλεί ανησυχία σε άλλους!

Δηλώνετε σταθερά  στη θέση πώς για προκύψει  κυβερνητική λύση μετά τις εκλογές της απλής αναλογικής  θα καταθέσετε τη δική σας πρόταση. Ποιά είναι αυτή η πρόταση και ποιούς αφορά;   
Η πρότασή μας αφορά όλους τους πολίτες. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θέλει να διασφαλίσει οικονομική ευημερία αλλά με τρόπο που μπορεί συνδυαστεί με την κοινωνική δικαιοσύνη. Το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα κοντά στη μεσαία τάξη, τον κόσμο των εργαζόμενων στις πόλεις και την ύπαιθρο που απειλούνται σταθερά με φτωχοποίηση. Θέλουμε να είμαστε κοντά στη νέα γενιά που  βλέπει τα όνειρά της να αναστέλλονται κάθε μέρα και αδυνατεί να φύγει από το σπίτι των γονιών της. Το ΠΑΣΟΚ, όπως ανέφερα παραπάνω, με ολοκληρωμένες προτάσεις θα ζητήσει το σχηματισμό κυβέρνησης από την α’ Κυριακή. Οι πολίτες με την ψήφο τους θα αποφασίσουν αν το θέλουν αυτό.

Τι θα κάνετε εφόσον απορριφθεί από τη ΝΔ που θέλει νέες εκλογές με στόχο  την αυτοδυναμία και τον ΣΥΡΙΖΑ που συζητάει για συμμετοχή κυβέρνηση μόνο αν είναι πρώτο κόμμα;
Αυτό που φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις είναι ότι οι πολίτες δίνουν περίπου 32% στη ΝΔ και αναρωτιέμαι πόσες εκλογικές αναμετρήσεις θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης για να πάρει αυτοδυναμία; Από την άλλη ο κ. Τσίπρας έχει δηλώσει ότι δεν θέλει να κάνει κυβέρνηση ηττημένων. Αναρωτιέμαι γιατί έφερε την απλή αναλογική; Ακόμα μια αυταπάτη για τον προοδευτικό κόσμο. Ίσως προχωρήσουν σε συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ όπως δήλωσε πριν λίγες μέρες ο σύμβουλος του κ. Τσίπρα και πρώην Υπουργός κ. Αποστολάκης.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.