Πολιτικη

KKE: "Για το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα στο εργοτάξιο της DEMO στην Τρίπολη"

Δελτίο Τύπου από την Τ.Ε Αρκαδίας του ΚΚΕ

"Άλλο ένα εργατικό ατύχημα, δυστυχώς θανατηφόρο, σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη 8 Μάρτη, όταν στο εργοτάξιο κατασκευής της φαρμακοβιομηχανίας DEMO, ένας άτυχος εργάτης, που δούλευε σε συνεργείο μονώσεων, καταπλακώθηκε από βαριά οικοδομικά υλικά.

Στην οργή και αγανάκτησή μας για την ανείπωτη τραγωδία, το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, έρχεται να προστεθεί και η οργή για τον τραγικό θάνατο αυτού του νέου εργάτη. Συνεχώς μεγαλώνει η μαύρη λίστα των εκατοντάδων ατυχημάτων που συμβαίνουν στους χώρους δουλειάς σε όλη τη χώρα, ως αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας, της έλλειψης μέτρων προστασίας, που πλέον είναι κανόνας μέσα στους χώρους δουλειάς και όχι εξαίρεση. 

Επιβεβαιώνεται ότι πίσω από τις μεγάλες ελλείψεις μέτρων προστασίας βρίσκονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, αφού τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων στον χώρο εργασίας για την εργοδοσία είναι κόστος. Στην ίδια κατεύθυνση, σαν να έχουν γραφτεί από το ίδιο χέρι, όλες οι κυβερνήσεις έχουν συρρικνώσει τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, ενώ με το νόμο «Χατζηδάκη» η ήδη αποδυναμωμένη Επιθεώρηση Εργασίας μετατράπηκε σε «ανεξάρτητη αρχή», ώστε το αστικό κράτος να αποποιείται ακόμα και την ευθύνη του.   

Άμεσα να διερευνηθεί το εργατικό δυστύχημα και να αποδοθούν ευθύνες

• Να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε τόπο δουλειάς.

• Να στελεχωθούν οι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί και να εφαρμόζονται τα μέτρα προστασίας.

Η Τ.Ε. Αρκαδίας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του άτυχου εργάτη και καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να μη δείξουν καμία ανοχή, να οργανωθούν στα σωματεία τους και να διεκδικήσουν ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό. Σε αυτό το δρόμο το ΚΚΕ ρίχνει όλες του τις δυνάμεις."

Τ.Ε Αρκαδίας του ΚΚΕ

08/03/2023

Δ.Τ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.