Πολιτικη

Η ΟΒ Αρκαδίας της ΚΝΕ για το δυστύχημα στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης (pics)

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

"Η νεολαία της περιοχής δεν θα μείνει σιωπηλή!", αναφέρει η ανακοίνωση που εξεδόθη.

Αναλυτικά...

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου, στο εργοτάξιο της "DEMO" στην Τρίπολη, δολοφονήθηκε ακόμα ένας εργάτης οικοδόμος από εργοδοτικό έγκλημα, καθώς καταπλακώθηκε από βαριά οικοδομικά υλικά εν ώρα εργασίας.

Δεν είναι εργατικό ατύχημα είναι εργοδοτικό έγκλημα! Ένας ακόμα νέος εργάτης θυσιάστηκε στο βωμό ενός συστήματος που λογαριάζει ως κόστος τα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων, έχει κάνει κανονικότητα την εντατικοποίηση και τις ελλείψεις σε προσωπικό.

Δεν φταίει η κακιά η ώρα, η απροσεξία, η ατομική ευθύνη των εργαζομένων. Οι ανεβασμένοι δείκτες κερδοφορίας έχουν ποτιστεί με το αίμα εκατοντάδων εργατών που δεν γύρισαν για τους ίδιους λόγους σπίτι τους, από το σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας μας που ζει στη βαρβαρότητα ενώ παράγει όλο τον πλούτο της χώρας.

Όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις, αλλά και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, που υπερασπίζονται τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, που για να "περπατηθεί" προϋποθέτει την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών. Η κυβέρνηση της ΝΔ όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις  δεν έχουν σταματήσει να βγάζουν από τα συρτάρια τους όλες τις απαιτήσεις που έχει καταθέσει εδώ και δεκαετίες το μεγάλο κεφάλαιο, δίνοντάς του πλήρη ασυδοσία να μην εφαρμόζονται ούτε τα ελάχιστα - τσεκουρωμένα μέτρα που προβλέπουν οι αντίστοιχοι νόμοι.

Η νεολαία της περιοχής δεν θα μείνει σιωπηλή! Θα δυναμώσει τον αγώνα κόντρα στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της βαρβαρότητας που μπροστά στα κέρδη στερεί τη ζωή εργατών!

Εκ μέρους των ΟΒ Αρκαδίας της ΚΝΕ εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του, τους συγγενείς και τους συναδέλφους του.

Απαιτούμε:

• Να διερευνηθούν τα αίτια του ατυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες.

• Να στηριχτεί άμεσα η οικογένεια του αδικοχαμένου εργαζόμενου.

• Να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.