Πολιτικη

"Τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια δεν τα κράτησε ούτε ο σταθμάρχης, ούτε η διοίκηση, ούτε η Κυβέρνηση"

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Βασικά σημεία από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο βουλευτής Αρκαδίας και Ε' Αντιπρόεδρος στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Σήμερα»:

Σχετικά με το δυστύχημα στα Τέμπη: Δεν έπρεπε να περιμένουμε να γίνει αυτή η τραγωδία για να θέσουμε τα ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια και τη λειτουργία των σιδηροδρόμων. Είναι θέματα που έπρεπε να είχαμε συζητήσει νωρίτερα. Οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν τέτοιες θέσεις πρέπει να είναι κατάλληλοι. Πριν φτάσουν σε αυτή τη θέση, πρέπει να αξιολογούνται. Αυτή την ευθύνη την έχει η διοίκηση και ο πολιτικός προϊστάμενος. Όπως είδαμε από τους διαλόγους των εργαζομένων, δεν ήταν εκπαιδευμένοι και δεν υπήρχε έλεγχος.

Ο κ. Καραμανλής απάντησε στη Βουλή πριν το δυστύχημα για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων. Για την απάντηση αυτή, εμπιστεύτηκε τους ανθρώπους της διοίκησης που του την έδωσαν. Ο κ. Καραμανλής και η Κυβέρνηση είχαν την πολιτική ευθύνη για την απάντηση που δόθηκε και αυτοί που την έγραψαν θα έπρεπε να γνωρίζουν. Όπως αποδείχτηκε όμως, δεν γνώριζαν.

Δεν πρέπει να οδηγηθούμε σε διάχυση των ευθυνών όπου στο τέλος δε θα φταίει κανείς. O σταθμάρχης έχει προσωπική ευθύνη, αλλά υπήρχαν πρωτόκολλα για την ασφάλεια των πολιτών τα οποία δεν τα κράτησε ούτε ο σταθμάρχης ούτε η διοίκηση, ούτε οι Υπουργοί και η Κυβέρνηση

Για να λειτουργεί σωστά η χώρα έχει θεσμούς και ανεξάρτητες αρχές. Υπάρχει η ΡΑΣ η οποία θα μπορούσε να λειτουργήσει σωστά. Όμως έχουν απαξιωθεί οι θεσμοί και η ποιότητα της Δημοκρατίας

Πιστεύω ότι ο κ. Καραμανλής δεν πρέπει να είναι ξανά υποψήφιος, αλλά καταδικάζω την επίθεση που έγινε στο σπίτι του όπου βρισκόταν και η οικογένειά του όπως καταδικάζω και την επίθεση που δέχτηκε ο κ. Βαρουφάκης.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.