Πολιτικη

Παπαηλιού: Νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν "σηκώσει τα χέρια ψηλά" (vd)

Φωτογραφία: screenshot/youtube

Όσα υποστήριξε ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε ομιλία του στην Ολομέλεια.

Ο Γιώργος  Παπαηλιού, μιλώντας για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τα «Μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος …», είπε, μεταξύ των άλλων τα εξής :

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είπε, ότι η «κομματοκρατία» και η «αναξιοκρατία» ταλανίζουν τη χώρα επί χρόνια, από τη μεταπολίτευση.

Βέβαια λησμόνησε να πει, ότι το μεγαλύτερο διάστημα η χώρα κυβερνάτο από την παράταξή του. Και επομένως γι΄ αυτή την κατάσταση ευθύνεται αυτή.

Στη συνέχεια, είπε, ότι σήμερα συζητείται ένα νομοσχέδιο για τη θέσπιση μέτρων στήριξης των συγγενών των  θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Και μάλιστα πρόσθεσε, ότι το νομοσχέδιο αποτελεί απόδειξη σεβασμού και έκφρασης συγγνώμης προς τους συγγενείς των θυμάτων.

Όμως δεν συζητείται ένα τέτοιο νομοσχέδιο, αφού σ΄ αυτό μόλις 21 από τα 132 άρθρα αφορούν τέτοια μέτρα.

Τα υπόλοιπα άρθρα περιέχουν σειρά διατάξεων ρουσφετολογικού χαρακτήρα, και μάλιστα προς ικανοποίηση «μεγάλων και ισχυρών» συμφερόντων.

Οποίος σεβασμός προς τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος από την κυβέρνηση.

Και αυτό γίνεται λίγο πριν «κλείσει» η Βουλή, με μια εκβιαστική κίνηση προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, νομίζοντας ότι έτσι θα τα φέρει σε δύσκολη θέση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στηρίζει τα μέτρα αυτά, παρότι θα μπορούσαν να είναι πιο άρτια διατυπωμένα και πιο ολοκληρωμένα.

Ενδεικτικά,  η διαγραφή των χρεών, που προβλέπεται, για τις ατομικές οφειλές προς την εφορία των συγγενών των θυμάτων θα έπρεπε να καλύπτει το σύνολο του φορολογικού έτους και όχι μόνο μέχρι τον Μάρτιο του 2023 και να αφορά και τις ρυθμισμένες αλλά και τις αρρύθμιστες οφειλές.

Εξάλλου η πρόβλεψη νομικής βοήθειας για  τις οικογένειες των θυμάτων περιορίζεται μόνο στις ποινικές και αστικές αξιώσεις τους και όχι σε αυτές ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων. Γιατί άρα γε;

Η κυβέρνηση είχε προαναγγείλει και ρυθμίσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας των μεταφορών. Όμως με τις προτεινόμενες διατάξεις δεν προωθείται η επίλυση των σχετικών προβλημάτων, αφού γίνονται μόνον πρόχειρα «μπαλώματα».

Η λογική απαξίωσης των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα διαφαίνεται με ενάργεια στις προτεινόμενες ρυθμίσεις για την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό και στον ΟΣΕ αλλά και στον ΟΑΣΑ.

Επίσης προβλέπονται διευκολύνσεις προς τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως είναι η ρύθμιση για τα επιχειρηματικά πάρκα, με την οποία αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των ανταποδοτικών υπηρεσιών εντός των επιχειρηματικών πάρκων, με τρόπο που δημιουργούνται επιχειρήσεις δύο ταχυτήτων στο εσωτερικό τους.

Επιπλέον αλλάζει ο τρόπος με τον οποία προκηρύσσεται το καθεστώς Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, μεροληπτικά υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων, αφού τις επιδοτεί με πολύ περισσότερους πόρους σε σχέση με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το «σύστημα Μητσοτάκη» της κυβέρνησης της ΝΔ   κυβερνά επί 4 χρόνια, αρνούμενο  ότι φέρει  οποιαδήποτε ευθύνη για οτιδήποτε συμβαίνει στη χώρα επί των ημερών του. Ο πρωθυπουργός είναι ανήξερος για όλα, για τη σημασία των ΜΕΘ και συνεπώς για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ, για τις υποκλοπές, για τα «χάλια» του ΟΣΕ.

-Για τους νεκρούς της πανδημίας ευθύνεται η ίδια η πανδημία και όχι η άρνηση της κυβέρνησης να ενισχύσει το ΕΣΥ 

-Για την ενεργειακή κρίση ευθύνεται ο πόλεμος-ο Πούτιν και όχι τα υπερκέρδη των ενεργειακών εταιρειών. 

-Για τον πληθωρισμό, την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια ευθύνεται η διεθνής κρίση και όχι η άρνηση της κυβέρνησης να μειώσει τον ΦΠΑ (στα τρόφιμα και τα είδη λαϊκής ανάγκης) και τον ΕΦΚ (στα καύσιμα). 

-Για τις υποκλοπές ευθύνονται μάλλον οι ίδιοι οι παρακολουθούμενοι και όχι ο πρωθυπουργός που οργάνωσε προσωπικά το παρακρατικό δίκτυο των παρακολουθήσεων.

-Και για την τραγωδία των Τεμπών, ευθύνεται ο σταθμάρχης, ευθύνεται η αξιωματική αντιπολίτευση,  η μεταπολίτευση, ευθύνεται η σύμβαση 717, ευθύνονται οτιδήποτε και οποιοσδήποτε άλλος εκτός από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό!

Μάλιστα την έρευνα για την τραγωδία προσπαθεί να χειραγωγήσει, με τη συγκρότηση επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης, για τα μέλη της οποίας μάλιστα θεσπίζει το ακαταδίωκτο !!!, και με υποδείξεις προς τους εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς.     

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε  την ημερομηνία των εκλογών, βέβαια με αντιθεσμικό τρόπο, ανακοινώνοντας μάλιστα και την ημερομηνία της δεύτερης (πιθανής κάλπης) !, χωρίς να είναι αρμόδιος για κάτι τέτοιο και προκαταλαμβάνοντας το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών.

Αντιθεσμικά, όπως λειτουργεί, συνεχώς από την αρχή της διακυβέρνησής του.

Μ΄ αυτό τον τρόπο, παρακάμπτει τις εκλογές της  21ης Μαϊου, το αποτέλεσμά τους, τη λαϊκή βούληση που θα εκφραστεί σ΄ αυτές, προσβάλλει το εκλογικό σώμα και εξακολουθεί να συμπεριφέρεται, ακόμη και στο «παρά ένα» των εκλογών, επαναλαμβάνω, αντιθεσμικά, αντισυνταγματικά, ως «κυβερνήτης» και όχι ως συνταγματικός-δημοκρατικός πρωθυπουργός         

Όμως, στις 21 Μαΐου οι πολίτες, τα μεσαία και λαϊκά στρώματα θα επιστρέψουν στην κάλπη τον λογαριασμό που τους έχει αποσταλεί από την κυβέρνηση και «δεν βγαίνει». Νοικοκυριά και επιχειρήσεις, εδώ και πολύ καιρό, «έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά», μπροστά στην ακρίβεια που είναι προϊόν της  αισχροκέρδειας των μεγάλων και ισχυρών.

Βάσει αυτών, οι πολίτες θα  μιλήσουν με τη ψήφο τους. 

Την επόμενη ημέρα, χωρίς άλλες εκλογές, μία προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αναγέννησης της πατρίδας, της ανάταξης της οικονομίας, της στήριξης της κοινωνίας.

Στον αντίποδα, η ΝΔ του «συστήματος Μητσοτάκη» επιζητεί την ανέφικτη αυτοδυναμία και εξαγγέλλει επανειλημμένες εκλογές, μέχρις ότου την επιτύχει.

Και αυτό στο όνομα της σταθερότητας!  Ακόμη και το νόημα των λέξεων έχει αντιστραφεί επί της διακυβέρνησης «Μητσοτάκη». 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.