Πολιτικη

Συνάντηση Νίκα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα

Σειρά σοβαρών ζητημάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε το απόγευμα σήμερα, Τρίτη 4 Απριλίου, στην Αθήνα, με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης συζήτησε με τον υπουργό την επιπλέον χρηματοδότηση της Περιφέρειας αναφορικά με την αγορά εξελιγμένων σκευασμάτων για την διενέργεια της δακοκτονίας, μετά και την σχετική θετική εισήγηση που έχει υπάρξει από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ακόμα, τη συνάντηση απασχόλησε η διαδικασία για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ σε Πλάτωμα και Σπαρτέα καθώς και η εκπόνηση μελέτης για την αποκατάσταση του συνόλου των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον περιφερειάρχη να αναφέρει στον υπουργό ότι όσον αφορά στην διαχείριση των απορριμμάτων, η μονάδα της Παλαιόχουνης στην Αρκαδία βρίσκεται πλέον σε πλήρη λειτουργία, ενώ στο τέλος του τρέχοντος Απριλίου θα ξεκινήσει και η μεταβατική λειτουργία της μονάδας στην Καλλιρρόη της Μεσσηνίας.

Εξ άλλου, μεταξύ άλλων ζητημάτων, ο Π. Νίκας έθεσε στον Στ. Πέτσα το θέμα των τρόπων χρηματοδότησης της κατασκευής στην Τρίπολη του κεντρικού διοικητηρίου της έδρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, μεθαύριο Πέμπτη 6 Απριλίου, θα βρεθεί στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.