Πολιτικη

Στοίχημα όλων πρέπει να είναι η απορρόφηση των πολλών διαθέσιμων πόρων του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης

Την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την υλοποίηση των έργων στο πλαίσιο της Δίκαιης Μετάβασης, επισήμαναν οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός και Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Δίκαιης Μετάβασης (Μεγαλόπολη) και ΣΔΙΤ απορριμμάτων Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Η πιο πάνω επισήμανση από τους δύο αντιπεριφερειάρχες έγινε κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεών τους στην εκδήλωση που έγινε στη Μεγαλόπολη για την παρουσίαση της έρευνας του ΙΜΕ (Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων) της ΓΣΕΒΕΕ με θέμα “Μια δεύτερη ζωή για την Μεγαλόπολη -προτάσεις για τον οικονομικό μετασχηματισμό και την βιώσιμη ανάπτυξη την επόμενη μέρα της απολιγνιτοποίησης”.

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η μόνη η οποία στήριξε το δίκαιο αίτημα του Δήμου Μεγαλόπολης ως προς την διακριτή εφαρμογή των κινήτρων για επενδύσεις στην περιοχή, κάτι που ενσωματώθηκε στον επενδυτικό νόμο”, σημείωσαν χαρακτηριστικά οι αντιπεριφερειάρχες, τονίζοντας ακόμα πως “η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει έμπρακτα την ολοκλήρωση των διαδικασιών για χωροθέτηση επιχειρηματικών πάρκων και στις δύο προτεινόμενες θέσεις, Ψαθί και Μπιλάλι”.

Τόσο ο Μ. Σκαντζός, όσο και ο Χρ΄Λαμπρόπουλος επισήμαναν, τέλος, πως το “στοίχημα όλων θα πρέπει να είναι η γρήγορη απορρόφηση των πολλών διαθέσιμων πόρων από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες υποδομές αλλά και όλες εκείνες οι δράσεις που θα κρατήσουν τον κόσμο στην Μεγαλόπολη, αλλά θα δημιουργήσουν και ευνοϊκές συνθήκες για την προσέλκυση επενδύσεων”.

Η εν λόγω εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Μεγαλόπολης και το ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας) και παρόντες σε αυτή ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, τόσο ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΙΜΕ και της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς καθώς και το επιστημονικός στέλεχος του Ινστιτούτου -και συντάκτης της έκθεσης- Λεωνίδας Βατικιώτης, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Θανάσης Χριστογιαννόπουλος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων κ.α.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.