Πολιτικη

Τ.Ε. Αρκαδίας ΚΚΕ: Ντράπηκε και η ντροπή-"Αλλά αυτοί είστε"

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Ανακοίνωση με αφορμή το κάλεσμα της ΝΔ Αρκαδίας για ιατρικές εξετάσεις στα γραφεία της στην Τρίπολη.

Ντράπηκε και η ντροπή, με την απόφαση της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ Αρκαδίας, να καλέσει σε “δωρεάν” ιατρικές εξετάσεις στα γραφεία της στην Τρίπολη. 

Παραμονές των εκλογών έχουν ξεπεράσει κάθε όριο εμπαιγμού. “Αλλά αυτοί είστε”.

Έχουμε διανύσει τρία χρόνια από το ξέσπασμα της πανδημίας. Η πραγματικότητα για την άθλια κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι αμείλικτη: 34.779 θύματα από τον κορονοϊό. Ανυπολόγιστες συνέπειες σε χρόνια πάσχοντες ασθενείς από τη μετατροπή των νοσοκομείων σε «μίας νόσου», και έχουν το θράσος να καλούν σε “συζήτηση για την πρόληψη/αντιμετώπιση των χρόνιων νοσημάτων”. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν να χειρουργηθούν, σε τεράστιες λίστες ντροπής. Σύμφωνα με τον πρόσφατο προυπολογισμό αποκαλύπτεται ότι για το διάστημα 2021 - 2023, οι προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών είναι 5.612 στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Περίθαλψη και οι αποχωρήσεις είναι 11.871, δηλαδή πάνω από 6.000 λιγότεροι μόνιμοι υγειονομικοί.

 Την ίδια στιγμή, οι κλινικάρχες, οι φαρμακέμποροι και οι κολοσσοί της φαρμακοβιομηχανίας μετράνε τα εκατομμύρια της κερδοφορίας τους, με στελέχη μονοπωλιακών ομίλων στον τομέα των φαρμάκων και των εμβολίων να χαρακτηρίζουν κυνικά την πανδημία «αγελάδα μετρητών»! Η πανδημία έδωσε διδάγματα για τον παρασιτικό ρόλο των ιδιωτικών ομίλων υγείας, καθώς το 97% με 99% των κρεβατιών τους έμειναν covid free, κέρδισαν απίστευτα ποσά από την covid διαγνωστική και από την αντιμετώπιση της non covid νοσηρότητας, ειδικά της χειρουργικής.

Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο και οι μεγάλες μονάδες Υγείας στο Νομό μας, λειτουργούν συνεχώς στα όρια τους και ταυτόχρονα με σύνολο προσωπικού, που θα μπορούσε να θεωρηθεί προσωπικό ασφαλείας. Ταυτόχρονα τα Κέντρα Υγείας, όπως σε Νότια Κυνουρία, Γορτυνία, έχουν αφεθεί με τραγικές ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες Ιατρών και εξοπλισμού. 

Το ακτινολογικό του Παναρκαδικού Νοσοκομείου υπολειτουργεί πλήρως. Τα πρόσφατα μπαλώματα με μετακινήσεις ακτινολόγων για ορισμένο χρόνο από άλλες δομές δε λύνουν το πρόβλημα, αλλά προσθέτουν στην κοροιδία. Οι εργαζόμενοι αδυνατούν να κάνουν εξετάσεις στο Νοσοκομείο και επιβαρύνονται οικονομικά στα έξω ακτινολογικά εργαστήρια για Μαστογραφίες, Υπερήχους, Αξονικές, Μαγνητικές.

Τόσο “δωρεάν” είναι οι ιατρικές εξετάσεις στα γραφεία της ΝΔ. Οι εργαζόμενοι έχουν τεράστιο «αποδεικτικό υλικό» για το έγκλημα που συντελείται σε βάρος τους. Η διαχρονική αντι-λαική πολιτική όλων των κυβερνήσεων και στην Υγεία αποδείχθηκε «καρμανιόλα» για τον λαό. Τελικά χειροτερεύει το επίπεδο πρόληψης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία και εξαναγκάζει τον ασθενή την ώρα της ανάγκης να βάζει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. 

Το «ως εδώ, δεν πάει άλλο», να ακουστεί ΔΥΝΑΤΑ και μπροστά στις εκλογές, με ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Με ΚΚΕ πιο δυνατό, ο λαός μπορεί να βάλει εμπόδια για να προστατευτεί η ζωή του, δυναμώνοντας τη σύγκρουση με τη στρατηγική της εμπορευματοποίησης, παλεύοντας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους. Για Υγεία - κοινωνικό αγαθό, με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όχι εμπόρευμα για τα κέρδη των λίγων!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.