Πολιτικη

Μεγαλόπολη: Υπόμνημα στον Πρωθυπουργό από Δημοτική Παράταξη

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Παρακάτω ολόκληρο το κείμενο

Σήμερα, Παρασκευή 21 Απριλίου 2023, ο Πρωθυπουργός της χώρας μας κ. Μητσοτάκης Κυριάκος επισκέφθηκε την πόλη της Μεγαλόπολης. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Νέα Αρχή” κ. Μιχόπουλος Κώστας παρευρέθηλε στην ομιλία του Πρωθυπουργού, στην κεντρική πλατεία Μεγαλόπολης, συνομίλησε μαζί του και του κατέθεσε το υπόμνημα των προτάσεων αναφορικά με τα έργα υποδομών και επιχειρηματικότητας που πρέπει να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν στον Δήμο Μεγαλόπολης, στα πλαίσια του αναπτυξιακού προγράμματος για την ομαλή και δίκαιη μετάβαση του Δήμου στην μεταλιγνιτική εποχή. 

Παρακάτω, κοινοποιούμε το υπόμνημα που κατατέθηκε στον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη Κυριάκο . 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ 

«ΝΕΑ ΑΡΧΗ» 

Από : 

Τον επικεφαλής της πλειοψηφούσας Δημοτικής 

Παράταξης Νέα Αρχή κ. Μιχόπουλο Κωνσταντίνο

Στοιχεία Επικοινωνίας : 6945 7942 11

 

 

Προς : 

Τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Κυβέρνησης 

Κ. Μητσοτάκη Κυριάκο 

 

Υπ’ όψιν : 

Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας 

κ. Σκρέκα 

 

Μεγαλόπολη, 21 Απριλίου 2023 

 

Υπόμνημα κατάθεσης προτάσεων για την υλοποίηση έργων ανάπτυξης και επενδύσεων για την ομαλή και δίκαιη Μετάβαση του Δήμου Μεγαλόπολης στην μεταλιγνιτική εποχή .

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ , 

  Ως επικεφαλής της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης Νέα Αρχή δράττομαι της ευκαιρίας της επισκέψεως σας στην έδρα του Δήμου Μεγαλόπολης για να σας καταθέσουμε επίσημα τις προτάσεις έργων για την αναβάθμιση και την ανάπτυξη του Δήμου Μεγαλόπολης κατά την μεταβατική περίοδο που διανύουμε, της απολιγνιτοποίησης του εργοστασίου της ΔΕΗ. 

  Εκτιμούμε βαθύτατα το γεγονός ότι επισκέπτεστε εσείς ο ίδιος την πόλη μας στην καμπή της δύσκολης πορείας της, που κινδυνεύει να υποβαθμιστεί. Γνωρίζουμε την διάθεσή σας να πράξετε τα μέγιστα για την ομαλή μετάβαση του Δήμου Μεγαλόπολης στην μεταλιγνιτική εποχή. 

  Ως ενεργή δημοτική παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγαλόπολης έχουμε άριστη γνώση της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος μας εξαιτίας της απολιγνιτοποίησης. Ύστερα από ενδελεχή μελέτη καταλήξαμε στον προγραμματισμό έργων ανάπτυξης και βιώσιμης επιχειρηματικότητας που θα δώσουν το έναυσμα της ανάκαμψης στο Δήμο Μεγαλόπολης και τους κατοίκους του, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της ερημοποίησης και του οικονομικού μαρασμού και πλήττεται από την μετανάστευση των νέων. 

  Τα έργα αυτά είναι ανάγκη να υλοποιηθούν εντός των ορίων του Δήμου Μεγαλόπολης και θα πρέπει να είναι σύμφωνα με τους σκοπούς και τους άξονες της δίκαιης και ομαλής μετάβασης στη μεταλιγνιτική περίοδο. 

  Αρχικά, παραθέτουμε τα έργα που χρήζουν άμεσης κρατικής παρεμβάσεως για τον σχεδιασμό και την υλοποίησή τους. 

Πιο συγκεκριμένα προτείνουμε : 

Την κατεπείγουσα δημιουργία Βιομηχανικού Πάρκου 

Αναστήλωση και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης 

Την μελέτη και την κατασκευή του οδικού άξονα Μεγαλόπολη – Καρύταινα – Ολυμπία 

Την ίδρυση Αρχαιολογικού Μουσείου 

Την δημιουργία υποδομών για την ανάδειξη του δικτύου αρχαιολογικών και θρησκευτικών μνημείων.

Την ίδρυση αγροτικών φυλακών 

Την ίδρυση παραρτημάτων ( ερευνητικών – εκπαιδευτικών κέντρων – Ακαδημίας) σε συνεργασία με τα Τμήματα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Την ίδρυση παραρτήματος της Γεωπονικής Σχολής Αθηνών

Την δημιουργία συγκροτήματος τριών λιμνών υδροβιότοπου – αναψυχής – κέντρο ναυταθλητισμού

Την μελέτη και κατασκευή της σιδηροδρομικού δικτύου Μεγαλόπολη – Χράνοι – Αγία Θεοδώρα Βάστα 

Την ένταξη του Δήμου Μεγαλόπολης σε Ειδικό Πρόγραμμα «Εξοικονομώ, Αυτονομώ , Ανακαινίζω»

   Εν συνεχεία, παραθέτουμε έργα επιχειρηματικότητας που  θα προσελκύσουν επενδύσεις ιδιωτικού τομέα και θα συμβάλλουν στην δημιουργία πολλαπλών νέων θέσεων εργασίας και κατ’ επέκταση στη μείωση της ανεργίας στην περιοχή μας, τα οποία  χρήζουν της κρατικής συνδρομής με την παραχώρηση αντίστοιχων κινήτρων 

Πιο συγκεκριμένα επισημαίνουμε την δημιουργία και εγκατάσταση : 

Μονάδας παραγωγής εξαρτημάτων ηλεκτρικών αυτοκινήτων 

Μονάδας παραγωγής έξυπνων μετρητών από τη ΔΕΗ 

Μονάδας παραγωγής λιπασμάτων με βάση τον λιγνίτη

Φωτοβολταϊκού πάρκου μέσω της Τηλεθέρμανσης Α.Ε με σκοπό την διάθεση ενέργειας χαμηλού κόστους σε δημοτικά κτίρια και σε ευπαθείς ομάδες πολιτών.

Μονάδας αποθήκευσης ενέργειας

Βιομηχανικής Μονάδας παραγωγής φαρμάκων 

Μονάδας ευφυούς κτηνοτροφίας και ζωοτροφών 

Μονάδας μεταποίησης και συσκευασίας αγροτικών προϊόντων 

Κέντρο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού 

Θεματικό πάρκο Ιστορίας , Πολιτισμού και Παιδείας 

Σκοπευτήριο – θηραματικό κέντρο  

  Όλα τα προαναφερθέντα έργα έχουν ως μοναδικό στόχο να ανακάμψουν τον Δήμο Μεγαλόπολης και να τον βγάλουν από την οικονομική παρακμή στην οποία έχει περιέλθει, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για να παραμείνουν οι νέοι στον τόπο μας. Επιπλέον, στοχεύουν στην προσέλκυση επενδύσεων στο Δήμο Μεγαλόπολης και στην απορρόφηση αναπτυξιακών προγραμμάτων και κονδυλίων, επιφέροντας την ακμή και την βιώσιμη ανάπτυξη για τον Δήμο μας. 

  Κύριε Πρωθυπουργέ, 

  Είμαστε βέβαιοι ότι και εσείς επιθυμείτε την ομαλή και δίκαιη μετάβαση του Δήμου μας στην μεταλιγνιτική φάση. Για αυτό το λόγο , σας ζητάμε με μεγάλη μέριμνα να παρέμβετε, ενεργοποιώντας τον κρατικό μηχανισμό, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να ξεκινήσει ο Δήμος Μεγαλόπολης να οδεύει προς την ανάπτυξη δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην υλοποίηση των έργων υποδομής και βιώσιμης επιχειρηματικότητας. 

  Ευσεβώς, παρακαλούμε όπως μελετήσετε ακραιφνώς τις άνωθεν προτάσεις και θέσετε επί χάρτου τα έργα αυτά προς άμεσο σχεδιασμό και υλοποίηση. Σας διαβεβαιώνουμε πως είμαστε ενεργοί συμμέτοχοι και θα συμβάλλουμε με τον μέγιστο δυνατό τρόπο ώστε να υλοποιηθούν έργα ανάπτυξης και επενδύσεων που θα βγάλουν τον Δήμο Μεγαλόπολης από την δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. 

 Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσοχή και μέριμνα που επιδεικνύετε για τον Δήμο Μεγαλόπολης . 

Με εκτίμηση ,

Ο επικεφαλής της πλειοψηφούσας Δημοτικής Παράταξης  Νέα Αρχή

Κωνσταντίνος Μιχόπουλος

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.