Πολιτικη

Αρχίζει τη λειτουργία της η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στη Μεσσηνία

Φωτογραφία: ppel.gov.gr

Την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μαΐου ξεκινά η λειτουργία της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην Καλλιρρόη της Μεσσηνίας

Σύμφωνα με τον ισχύοντα ΠΕΣΔΑ, θα επεξεργάζεται σκουπίδια από το σύνολο των δήμων της εν λόγω Π.Ε. καθώς και των αρκαδικών Δήμων Μεγαλόπολης και Γορτυνίας.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με επιστολή του σήμερα Παρασκευή 5 Μαΐου προς τους 6 δημάρχους των μεσσηνιακών δήμων τους γνωστοποιεί το πιο πάνω γεγονός και παράλληλα τους ενημερώνει για τον τρόπο και το ωράριο της εν λόγω μονάδας στο διάστημα της δοκιμαστικής της λειτουργίας.

Ειδικότερα, το ωράριο λειτουργίας καθορίζεται ως εξής:

α. 10 με 13 Μαΐου ώρες 9 με 11 το πρωί (καθημερινά πλην Κυριακής)

β. 15 με 27 Μαΐου, ώρες 9 το πρωί με 12 το μεσημέρι (καθημερινά πλην Κυριακής)

γ. 29 Μαΐου και εξής, ώρες 9 το πρωί με 4 το απόγευμα (καθημερινά πλην Κυριακής).

Οπως αναφέρεται στην ίδια επιστολή, για το χρονικό διάστημα από τις 10 Μαΐου μέχρι τις 30 Ιουνίου η διαχείριση θα γίνεται δωρεάν, ενώ η κοστολόγηση των ποσοτήτων που θα παραδίδονται θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου με την πρώτη καταβολή αντιτίμου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Από την πιο πάνω ημερομηνία, εξ άλλου, σταματά και η λειτουργία όλων των ΧΑΔΑ της Μεσσηνίας.

Ας σημειωθεί ότι όταν ομαλοποιηθεί η διαδικασία παράδοσης των απορριμμάτων, θα γίνει παρουσίαση της λειτουργίας της μονάδας της Καλλιρρόης στα μέσα ενημέρωσης.

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

(Δ.Τ.)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.