Πολιτικη

"Η ΠΝΠ της κυβερνητικής προχειρότητας και του υποκρυπτόμενου σκοπού"

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Κατηγορηματικά αντίθετος δηλώνει ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Γιώργος Παπαηλιού με τον κυβερνητικό σχεδιασμό στελέχωσης του ΕΚΑΒ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Παπαηλιού αναφέρει:

Η  δέσμευση για στήριξη του ΕΣΥ από την κυβέρνηση «Μητσοτάκη» της ΝΔ είναι υποκριτική και  συνακόλουθα ψευδής, όπως προκύπτει και από την εκδοθείσα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για "την αντιμετώπιση της κατεπείγουσας ανάγκης ενίσχυσης της στελέχωσης των πληρωμάτων στα ασθενοφόρα…". 

Βάσει αυτής προβλέπεται η διάθεση ή η απόσπαση προσωπικού  του Πυροσβεστικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων και των ΟΤΑ για την εκτέλεση υπηρεσίας οδηγού στα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας και των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων των νησιωτικών και ορεινών  δήμων, αρκεί αυτό να διαθέτει άδεια οδήγησης κατηγορίας Β’ και να έχει εκπαιδευτεί σε βασικές γνώσεις παροχής πρώτων βοηθειών.

Με αυτό τον πρόχειρο και εμβαλωματικό τρόπο, που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη  ζωή, την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών,  αντιμετωπίζεται (από την κυβέρνηση της ΝΔ) η χρόνια υποστελέχωση του ΕΚΑΒ, και ευρύτερα του ΕΣΥ, αντί να προωθηθούν  μόνιμες προσλήψεις «διασωστών-πληρώματος ασθενοφόρων» από τους  χιλιάδες αποφοίτους της σχολής ΙΕΚ ΕΚΑΒ. 

Ταυτόχρονα, αποδυναμώνεται το Πυροσβεστικό Σώμα,  το οποίο επίσης είναι υποστελεχωμένο και μάλιστα κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και με την  κλιματική κρίση «να δείχνει τα δόντια της» (αλλά και οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι ΟΤΑ, οι οποίοι κυρίως στις ορεινές, απομακρυσμένες και απομονωμένες περιοχές υπολειτουργούν και δυσλειτουργούν, λόγω έλλειψης προσωπικού).    

Η απουσία ουσιαστικής κυβερνητικής δέσμευσης για μόνιμες προσλήψεις με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και οι αόριστες αναφορές για ένα συνολικό σχεδιασμό το συντομότερο δυνατό, παραπέμπουν σε υποκρυπτόμενο σκοπό, την ανάθεση του έργου σε ιδιωτικά συμφέροντα.  

Η λύση είναι μία, αλλαγή προσανατολισμού στην πολιτική υγείας, (και) με  μόνιμες προσλήψεις «διασωστών-πληρώματος ασθενοφόρων».  

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.