Πολιτικη

Παπαηλιού: «Κλείσιμο» καταστημάτων ΕΛΤΑ-Άλλο ένα πλήγμα στην Αρκαδία

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Την ανάκληση της απόφασης ζητεί με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

1) Η απόφαση των ΕΛΤΑ, της κυβέρνησης της ΝΔ, «να κλείσουν» 14 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και το κατάστημα της Βυτίνας, αποτελεί πλήγμα για τους κατοίκους της Βυτίνας και της ευρύτερης περιοχής,  πολύ περισσότερο που η Βυτίνα ιδίως τους χειμερινούς μήνες σφύζει από «κόσμο» (επισκέπτες), αποτελώντας έναν από τους λίγους τουριστικούς προορισμούς της Αρκαδίας.

Εξάλλου η Βυτίνα βρίσκεται σε μία ορεινή και ευρύτερα προβληματική περιοχή της Αρκαδίας, τη Γορτυνία.

Επομένως, η απογύμνωσή της από δομές, μέσω των οποίων  παρέχονται κοινωφελείς υπηρεσίες, οι οποίες (και) εν προκειμένω εξυπηρετούν την οικονομική δραστηριότητα και την καθημερινότητα των πολιτών, της αφαιρεί ανάσες ζωής,  επιτείνοντας την ερημοποίηση και οξύνοντας το δημογραφικό πρόβλημα.

Επιβάλλεται η ανάκληση της απόφασης και βέβαια η μη επέκτασή της και σε άλλες περιοχές, όπως ήδη έχει σχεδιαστεί.

2) Η παρέμβασή μας  προς τη διοίκηση των ΕΛΤΑ δεν φαίνεται, ότι θα έχει αποτέλεσμα, διότι το εκ μέρους της επικαλούμενο «κόστος-όφελος» περιορίζεται σε ψυχρούς αριθμούς, σε αμιγώς οικονομικά κριτήρια και όχι σε κοινωνικά-περιφερειακά.

Η επαρχία-η Αρκαδία αποψιλώνεται και η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποφασίσει την πλήρη περιθωριοποίησή της.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.