Πολιτικη

«Η Περιφερειακή αρχή είναι πάντα δίπλα στους επιστημονικούς συλλόγους»

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Σε ημερίδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κορινθίας παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Πελοποννήσου, κ. Άγγελος Χρονάς

Στην επιστημονική ημερίδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κορινθίας με θέμα: "Η αποτύπωση στην εμφυτευματολογία" , η οποία διοργανώθηκε σε συνεργασία με το ΙΤΙ Ελλάδας και Κύπρου το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιατρικού και  Φαρμακευτικού Συλλόγου, στην Κόρινθο , παρευρέθηκε, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Πρόνοιας Άγγελος Χρονάς.

Κύριος ομιλητής στην ημερίδα ήταν ο Μιχάλης Πάτρας, Χειρουργός Οδοντίατρος –Προσθετολόγος.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Χρονάς εξήρε το έργο που γίνεται από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Κορινθίας για την συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση των μελών του, ένα έργο συνεχές που όμως δεν περιορίζεται μόνο στο επιστημονικό κομμάτι. Ο Σύλλογος έχει διαρκή παρουσία και στα θέματα που αφορούν στην τοπική κοινωνία.

Μάλιστα ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Πρόνοιας έκανε λόγο για αγαστή συνεργασία με τον Σύλλογο και τον Πρόεδρό του  Κατσούλα Επαμεινώνδα, αφού η Περιφερειακή Αρχή ήταν πάντα στο πλευρό τους σε ό,τι τους ζητήθηκε όλα αυτά τα χρόνια, χρόνια δύσκολα, αφού υπήρχε και η πανδημία του κορωνοϊού.

Διευρύνοντας την αναφορά του ο κ. Χρονάς αναφέρθηκε στην 4χρονη θητεία τους ως Περιφερειακή Αρχή, σημειώνοντας πως πρόσφεραν σημαντικό για τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό , δόθηκε επίσης, ένας μεγάλος αριθμός απινιδωτών αλλά και άλλων ειδών, όπου τους ζητήθηκε ενώ όλο αυτό το διάστημα συνεχίστηκαν οι προληπτικές εξετάσεις για τον Καρκίνο και όχι μόνο, εξετάσεις που αυτό το διάστημα γίνονται στο Δ. Ξυλοκάστρου και θα συνεχιστούν και στους άλλους δήμους της ΠΕ Κορινθίας.

Τέλος επεσήμανε πως είναι αναγκαίες οι επιστημονικές ημερίδες στην ιατρική επιστήμη, αφού υπάρχουν διαρκώς εξελίξεις και νέα επιστημονικά δεδομένα τα οποία πρέπει να γνωρίζουν οι θεράποντές της, προς όφελος των πολιτών. Για λόγο αυτό συνεχάρη για μία ακόμα φορά τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Κορινθίας αλλά και το ΙΤΙ Ελλάδας και Κύπρου για την σημαντική αυτή ημερίδα.

(Δ.Τ.)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.