Πολιτικη

Ερώτηση Βελόπουλου για την κατακόρυφη μείωση παραγωγής κάστανου στο Αστρος

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Ο επικεφαλής της "Ελληνικής Λύσης" απευθύνεται προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
ΘΕΜΑ: «Κατακόρυφη μείωση της παραγωγής κάστανου στο Άστρος της Κυνουρίας Αρκαδίας»

Κύριε Υπουργέ,

Μεγάλη κινητοποίηση πρόσφατα διοργανώθηκε, όπως πληροφορηθήκαμε, στο Άστρος της Κυνουρίας, εξαιτίας της μειωμένης εφετινής παραγωγής κάστανου κατά 70%. Όπως δηλώθηκε κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, τα αίτια της καταστροφής της παραγωγής οφείλονται σε συγκεκριμένα αίτια, όπως μεταξύ των άλλων περιλαμβάνονται η φαιά σήψη και η σφήκα. Σε συνέχεια των δηλώσεων των καστανοπαραγωγών εκπρόσωπος αυτών ανέφερε ότι η μείωση της παραγωγής έφτασε σε τέτοιο χαμηλό κι ανησυχητικό επίπεδο οδηγώντας τους εν λόγω «... σε δυσμενή οικονομική κατάσταση, διότι η ακαρπία σταμάτησε εντελώς τις εξαγωγές, με κύρια χώρα την Ιταλία και την παραγωγή».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ποια μέτρα προτίθεσθε να αναλάβετε, προκειμένου να στηρίξετε το απολεσθέν εισόδημα των καστανοπαραγωγών του Άστρους της Κυνουρίας Αρκαδίας, εξαιτίας της κατακόρυφης μείωσης της εφετινής παραγωγής κάστανου;

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.