Πολιτικη

Καταδίκη της Ελλάδας με ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε ψήφισμα που εγκρίθηκε με 330 ψήφους υπέρ, 254 κατά και 26 αποχές, εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για πολύ σοβαρές απειλές για τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταγγέλλεται διεθνώς για διάβρωση του Κράτους Δικαίου, περιορισμό της Ελευθερίας του Τύπου, αύξηση της διαφθοράς και της αστυνομικής βίας, σκάνδαλο παρακολουθήσεων, παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

"Σκληρή" απάντηση Βορίδη

Ο κ. Μάκης Βορίδης χαρακτηρίζει «ακραίο και εμπαθές» το σχετικό ψήφισμα – με το οποίο εγκαλείται η ελληνική κυβέρνηση για το σκάνδαλο των υποκλοπών, για τις τιμωρητικές αγωγές του κ. Δημητριάδη προς δημοσιογράφους και ΜΜΕ με τις οποίες επιχειρείται, όπως αναφέρει το κείμενο, να ελεγχθεί η ελευθερία του Τύπου, ενώ γίνεται ειδική αναφορά στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, αλλά και τα δυστυχήματα των Τεμπών και το ναυάγιο της Πύλου.

"Το να λες ότι ένας οποιοσδήποτε πολίτης δεν έχει δικαίωμα να προσφύγει στην κυβέρνηση ή πρέπει να απαγορευτεί η πρόσβαση στη δικαιοσύνη για να προστατεύσει τον εαυτό του και να αποκαλούμε αυτό περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου, δείχνει τι ακραίο κείμενο είναι αυτό", δήλωσε ο Μάκης Βορίδης στο MEGA.

"Είναι ζητούμενο της δικαστικής και της διοικητικής διερεύνησης το κατά πόσο οι μη νόμιμες παρακολουθήσεις έχουν σχέση με την κυβέρνηση, δείχνει πόσο εμπαθές είναι το συγκεκριμένο ψήφισμα. Στις νόμιμες παρακολουθήσεις άνοιξε η συζήτηση και είχε εφαρμοστεί ένας κανόνας που είχε γίνει τότε. Γιατί δεν έγινε μνεία στο ψήφισμα για το ότι αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει πολύ πιο δύσκολη τη λήψη της απόφασης, έχει βάλει δεύτερο εισαγγελέα και έχει ψηφίσει διαφορετικό θεσμικό πλαίσιο;", συνέχισε.

"Η Ελλάδα υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί παγκόσμιο παράδειγμα επιτυχίας και αναφοράς στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης", συμπλήρωσε και άφησε αιχμές πως έχει διαμορφωθεί "ένα μπλοκ για να χτυπήσουν τον πιο πετυχημένο πρωθυπουργό και το πιο αποτελεσματικό παράδειγμα κεντροδεξιάς διακυβέρνησης".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.