Πολιτικη

"Οι Ευρωεκλογές είναι πιο σημαντικές από τις Εθνικές εκλογές" (pics, vids)

Φωτογραφία: arcadia938

Επίσκεψη του μέλους της Ευρωβουλής, κυρίας Ελίζας Βόζεμπεργκ στην Τρίπολη.

Η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ., κυρίας Βόζεμπεργκ, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στην επικράτεια ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, βρέθηκε σήμερα στην Αρκαδική πρωτεύουσα, όπου συμμετείχε σ' εκδήλωση που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο "Mainalon Resort".

Kατά την αρχική της τοποθέτηση, η κ. Βόζεμπεργκ εστίασε στην ιδιαίτερη σημασία που έχει η εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου, καθώς, όπως είπε, οι αποφάσεις που λαμβάνονται από το Ευρωκοινοβούλιο επηρεάζουν περισσότερο την εφαρμοζόμενη νομοθεσία των κρατών μελών απ' ότι αυτές που λαμβάνονται στα Εθνικά κοινοβούλια.

Συνακόλουθα, όπως ήταν επόμενο, η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. έδωσε έμφαση σε πρόσφατο, αρνητικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα- ψήφισμα που αφορούσε μια σειρά από ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας του "κράτους δικαίου". Θα πρέπει να σημειώσουμε πως, εκτός των άλλων, η κυρία Βόζεμπεργκ είναι Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων αλλά και μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου.

Όσον αφορά το ψήφισμα, η Ευρωβουλευτής υποστήριξε πως αποτελεί προϊόν μεθόδευσης και στηρίχθηκε σε αναληθή στοιχεία, ενώ τόνισε πως η υποστήριξή του από Έλληνες Ευρωβουλευτές ήταν, ουσιαστικά, μια πράξη που στρέφεται κατά της Ελλάδας. Παράλληλα, περιέγραψε μ' ενάργεια τις πρωτοβουλίες που έχουν πάρει τόσο η Ελληνική κυβέρνηση όσο και οι Ευρωβουλευτές της Ν.Δ. σε μια σειρά από ζητήματα όπως η ακρίβεια, η κοινή αγροτική πολιτική και άλλα. Μάλιστα, όσον αφορά τους αγρότες, δήλωσε πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός ήταν αυτός που πρόσφατα κατέδειξε τις λανθασμένες παραμέτρους της ευρωπαϊκής πολιτικής επάνω στο θέμα, "αναγκάζοντας" τον αρμόδιο Υπουργό του Βελγίου- το οποίο έχει την Προεδρία της Ε.Ε. για το τρέχον εξάμηνο- να δεσμευτεί πως θα υπάρξουν βελτιώσεις, πριν τη λήξη της θητείας της παρούσας Ευρωβουλής.

Επιπρόσθετα, η κυρία Βόζεμπεργκ ανέφερε πως θα πρέπει οι ψηφοφόροι να μην επιτρέψουν την αύξηση της επιρροής πολιτικών σχηματισμών και υποψηφίων που προέρχονται από τον λεγόμενο "λαϊκιστικό" χώρο και, κυρίως, απ' αυτόν της "ακροδεξιάς", γεγονός που, πάντα σύμφωνα με την ίδια, προκαλεί μεγάλο προβληματισμό, κατά κύριο λόγο, στον Ευρωπαϊκό Βορά.

Θα πρέπει να τονιστεί πως ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των υποψηφίων στις Ευρωεκλογές ενώ οι σταυροί προτίμησης σ' αυτές, όσον αφορά τη χώρα μας που εκλέγει 21 Ευρωβουλευτές, είναι μέχρι 4 στον αριθμό.

Tέλος, την κυρία Βόζεμπεργκ προλόγισαν η Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. της Ν.Δ. στην Αρκαδία, κυρία Βάλια Μαυραειδοπούλου και ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, κύριος Χρήστος Λαμπρόπουλος, ενώ, μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πολιτευτής της Ν.Δ. στην Αρκαδία, κύριος Απόστολος Σπυρόπουλος και ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης, κύριος Δημοσθένης Σωτηρόπουλος.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.