Πολιτικη

"14 χρόνια λέω την άποψή μου στην παράταξη και θα συνεχίσω να το κάνω" (vd)

"Η ΝΔ έχει υποστεί φθορά, αυτή τη φθορά δεν μπορούν να την οικειοποιηθούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικότερα το ΠΑΣΟΚ" ανάφερε σε συνέντευξή του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Βασικά σημεία από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο βουλευτής Αρκαδίας στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Σήμερα»:

-Είμαι 14 χρόνια Βουλευτής και όλα αυτά τα χρόνια, λέω την άποψή μου στην παράταξη και θα συνεχίσω να το κάνω. Πάντοτε όμως, στη ψήφιση των νομοσχεδίων, μπαίνω στο πλαίσιο που υπάρχει σε κάθε δημοκρατικό κόμμα και συντάσσομαι με τη γνώμη της πλειοψηφίας.

-Στην Κοινοβουλευτική ομάδα κατέθεσα ένα πλαίσιο στο οποίο είπα, κατά την άποψή μου, πώς γίνεται στρατηγικά να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τη ΝΔ και την υπεροπλία της σε όλα τα επίπεδα. Αυτό που έχει σημασία είναι πώς το ΠΑΣΟΚ, σε αυτή τη συγκυρία και υπό αυτές τις συνθήκες θα αντιμετωπίσει τα πράγματα με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσει να μπει σε τροχιά εξουσίας. Γιατί αυτό που έχει αξία είναι να μπορέσει να πείσει τον κόσμο.

-Το ζητούμενο είναι ότι ενώ η ΝΔ έχει υποστεί φθορά, αυτή τη φθορά δεν μπορούν να την οικειοποιηθούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικότερα το ΠΑΣΟΚ. Και πιστεύω ότι το μοναδικό κόμμα που έχει τη δυνατότητα, και πρέπει να το κάνει, είναι το ΠΑΣΟΚ. Η φθορά που έχει η ΝΔ προέρχεται από το ότι η Κυβέρνηση δε μπορεί να προστατεύσει τον πολίτη από την αισχροκέρδεια στις τράπεζες και στα τρόφιμα. Το ΕΣΥ παρακμάζει. Για παράδειγμα ασθενής στην Τρίπολη χρειάζεται οκτώ μήνες για ένα ραντεβού στην ουρολογική κλινική, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει μεγάλές ελλείψεις προσωπικού. Υπάρχουν μόνο 2 αναισθησιολόγοι στο Νοσοκομείο.

-Έχω μια διαφορετική άποψη σχετικά με το πώς μπορούμε να αναδεικνύουμε κάποια θέματα. Η ΝΔ για το θέμα των μη κρατικών Πανεπιστημίων, δεν ήθελε διάλογο. Προσπαθούσε να κλείσει γρήγορα το θέμα βαφτίζοντας τον εαυτό της ως μεταρρυθμιστή σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης όμως πρέπει να προκαλούν αυτό το διάλογο. Υπάρχουν προϋποθέσεις που θέτει το ΠΑΣΟΚ για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια όπως είναι το πώς θα είναι μη κερδοσκοπικό αν από πίσω υπάρχουν funds. Το πώς θα γίνεται η εισαγωγή σε αυτά τα Πανεπιστήμια. Το πού θα είναι αυτά τα Πανεπιστήμια κ.α. Επειδή το ΠΑΣΟΚ για όλα αυτά τα θέματα έχει προτάσεις, δικλείδες και προϋποθέσεις, θα έπρεπε να προκαλέσει την Κυβέρνηση και να της δώσει δύο επιλογές. Ο κόσμος να μάθει την άποψη της αντιπολίτευσης και είτε η πρόταση να υιοθετηθεί από την Κυβέρνηση, είτε να μάθει ο κόσμος την άποψή σου, να μην υιοθετηθεί και να εκτεθεί η Κυβέρνηση.

-Τα τελευταία δέκα χρόνια οι ψηφοφόροι που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ από το 2009, σήμερα δεν ψηφίζουν κανένα κόμμα, είναι στο σπίτι τους. Πρέπει να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Είναι μεγάλη διαδρομή να έχω ζήσει το ΠΑΣΟΚ από το 40% στο 4% και τώρα να το βλέπω να ανεβαίνει ξανά για να γίνει κόμμα εξουσίας. Σε αυτή τη συγκυρία πρέπει να αξιολογήσουμε σωστά τη στάση μας για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το Μητσοτάκη. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα και γι αυτό πρέπει να αντλήσει κόσμο και από την αριστερά. Αυτό που δε μπορεί να γίνει είναι, αντί να είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα να είναι μόνο προς μια κατεύθυνση.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.