Πολιτικη

Ο Δ. Πτωχός για τον νόμο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια

"Εύχομαι η μεταρρύθμιση αυτή να λειτουργήσει και ως κίνητρο για την αποκέντρωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης", αναφέρει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Αναλυτικά ο κ. Πτωχός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

Η θεσμοθέτηση, χθες, από τη Βουλή των μη-κρατικών Πανεπιστημίων είναι ένα ορόσημο στην ιστορία της Εκπαίδευσης στη χώρα μας. Η συγκυρία της επετείου των 50χρονων της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας του προσδίδει μάλιστα μια ιδιαίτερη φόρτιση.

Όλες αυτές τις μέρες που το θέμα βρίσκεται στην επικαιρότητα, επικοινωνώ διαρκώς με φίλους που δώσαμε μάχες στα φοιτητικά μας χρόνια για την εμβληματική αυτή θέση.

Παρακολούθησα το δημόσιο διάλογο και τη συζήτηση στη Βουλή με ένα ειλικρινές ενδιαφέρον για τα επιχειρήματα της Αντιπολίτευσης.

Ακούσαμε πολλές περιγραφές και σε διαφορετικούς τόνους για την κατάσταση του δημόσιου Πανεπιστημίου. Ακόμα κι αν τα πράγματα είναι τόσο άσχημα όσο τα περιέγραψαν κάποιοι, αυτό δεν λειτουργεί ως επιχείρημα κατά της δυνατότητας ίδρυσης μη κερδοσκοπικών, μη κρατικών Πανεπιστημίων.

Ούτε οι ενστάσεις περί συνταγματικότητας ήταν πειστικές, αν και για αυτό υπάρχει η δυνατότητα να κριθεί σε άλλο βαθμό, η Ελλάδα είναι μια χώρα δημοκρατική με διάκριση και έλεγχο των εξουσιών.

Εύχομαι η μεταρρύθμιση αυτή να λειτουργήσει και ως κίνητρο για την αποκέντρωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Είναι κάτι που θα ωφελούσε ουσιαστικά και την Περιφέρειά μας. Από την πλευρά μας θα διευκολύνουμε κάθε σοβαρό εγχείρημα προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.