Πολιτικη

Το ΚΚΕ Αρκαδίας για την έλλειψη Αναισθησιολόγων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο

Φωτογραφία: Αρχείου arcadia938

"Πως θα έχουμε Αναισθησιολόγους στο Παναρκαδικό, χωρίς να έχουμε Αναισθησιολόγους;" αναφέρει μεταξύ άλλων το ΚΚΕ Αρκαδίας.

Δεν μπαίνει τιμοκατάλογος στη ζωή! 

Αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Υγεία για όλους!

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΑΛΟΣ ΜΠΑΛΩΜΑΤΗΣ!!!

«Όσοι έλεγαν ότι δεν υπάρχει προσωπικό, τώρα που σχεδόν όλα τα νοσοκομεία κάνουν απογευματινά χειρουργεία τι λένε;». Τάδε έφη, ο Υπουργός «Εμπορίας Υγείας» Άδωνις Γεωργιάδης, μεταξύ άλλων εξοργιστικών δηλώσεων, όπως  την προκλητική «ξεπέτα» με την οποία προσπάθησε να προσπεράσει την υπόθεση με τον 72χρονο από το Ηράκλειο, που βρήκε τοίχο στην προσπάθεια να ξεκινήσει θεραπεία για τον καρκίνο και απελπισμένος κατέληξε να αυτοκτονήσει. Η αντιστροφή της πραγματικότητας από την κυβέρνηση είναι εξοργιστική. Παραμένει όμως αμείλικτη, τους ξεμπροστιάζει και ταυτόχρονα τραγική για τους ασθενείς και τους Υγειονομικούς.

Καταγγέλλουμε ότι για το τριήμερο της «Καθαράς Δευτέρας» 16,17 και 18 Μάρτη, βρέθηκε τελευταία στιγμή Αναισθησιολόγος για να εφημερεύσει στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο!!! Μάλιστα ο ίδιος Αναισθησιολόγος θα εφημερεύει 4 συνεχόμενες μέρες (15,16,17,18 Μάρτη)!!! (σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα εφημέρευσης του Νοσοκομείου).

Η κατάσταση είναι επικίνδυνη! Αυτή τη στιγμή υπηρετούν τρεις (3) Αναισθησιολόγοι στο Νοσοκομείο, με τον έναν τέλος του μήνα να βγαίνει σε άδεια σύνταξης και κάποιες λίγες εφημερίες να καλύπτει μεταφερόμενος αναισθησιολόγος από άλλο Νοσοκομείο. Πως θα καλυφτούν οι εφημερίες του επόμενου μήνα και στο υπόλοιπο του μήνα που μένει;;; 

Αποκαλύπτεται ότι με ευθύνη της κυβέρνησης και της διοίκησης του Νοσοκομείου η κατεύθυνση είναι «Πάμε και όπου βγει». Όπως με το έγκλημα στα Τέμπη!!!!! Ο αναισθησιολόγος είναι ειδικότητα κατεπείγουσας ιατρικής και το νοσοκομείο πρέπει να καλύπτεται με ενεργό εφημερία όλο το 24ωρο. Η μη ενεργός εφημέρευση αναισθησιολόγου καθιστά επισφαλή τη διαχείριση και θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των ασθενών, νοσηλευόμενων και εξεταζόμενων στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, ιδίως των βαρέως πασχόντων. 

Με έναν γιατρό σε συνεχόμενες βάρδιες 4 μέρες, εξαντλημένο, πως θα γίνουν τα αναγκαία έκτακτα Χειρουργεία;;; Πως θα αντιμετωπιστεί αυτές τις μέρες στο Νοσοκομείο πχ ένας τραυματίας από τροχαίο, ένας έφηβος με σκωληκοειδίτιδα;;; Πως θα αντιμετωπιστεί χειρουργικά ένας νοσηλευόμενος ασθενής που θα εμφανίσει υποτροπή ή επιπλοκές;;; Θα γίνουνε σε όλους αυτούς διακομιδές και τι θα επιφέρει αυτή η καθυστέρηση στην πρόγνωση του ασθενούς;;; Η κυβέρνηση και η Διοίκηση του Νοσοκομείου «τζογάρουν» με τις ζωές μας και ποντάρουν στην ελπίδα ότι ξαφνικά θα σταματήσουμε να αρρωσταίνουμε και θα βγάλει πέρα το φόρτο εργασίας ο ένας γιατρός. 

Η λίστα της ντροπής με τις ελλείψεις σε γιατρούς και λοιπό προσωπικό στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο δεν έχει πάτο!!! Ενδεικτικά στο Χειρουργικό Τομέα υπηρετούν 4 γιατροί (χειρουργοί), 2 Γυναικολόγοι από τους οποίους ο ένας θα φύγει στο άμεσα επόμενο διάστημα, 2 Νευροχειρουργοί, επίσης 2 Νεφρολόγοι, 2 Ουρολόγοι. Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών είναι αποψιλωμένο. Ακόμα και όλοι οι μήνες να γίνουν Φλεβάρης (29 μέρες), πρακτικά (με απλά μαθηματικά) δε βγαίνει να εφημερεύουν ενεργά όλα τα τμήματα καθημερινά. 

Αποκαλύπτεται ότι το αποτέλεσμα της πολιτικής τους στον τομέα της Υγείας, συνολικά, αλλά και με τα απογευματινά χειρουργεία είναι: «Τα κέρδη τους, οι ζωές μας»!!!!

Οι ασθενείς που δε θα μπορούν να χειρουργηθούν το πρωί, γιατί οι χειρουργικές αίθουσες και το προσωπικό είναι λιγοστά, οι ίδιοι ασθενείς θα μπορούν αν έχουν λεφτά να χειρουργηθούν, από το ίδιο προσωπικό, στις ίδιες αίθουσες, το απόγευμα. Αν η κυβέρνηση ήθελε να μειώσει τις λίστες αναμονής θα άνοιγε κρεβάτια χειρουργικά, ΜΕΘ και ανάνηψης, με το απαραίτητο προσωπικό. Αν ήθελε να αυξήσει τους μισθούς θα καταργούσε τις περικοπές, που οι ίδιοι έχουν κάνει, θα επανέφεραν τον 13ο και 14ο μισθό που οι ίδιοι έχουν κόψει και θα έβαζε τους Υγειονομικούς στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, που οι ίδιοι αρνούνται να τους εντάξουν.

Καλούμε όλο τον κόσμο της Τρίπολης σε ξεσηκωμό, να τους γυρίσει την πλάτη, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση!!! Πριν λίγες εβδομάδες η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Τρίπολης έθεσε αναλυτικά στο Δημοτικό Συμβούλιο τα προβλήματα στις δομές Υγείας του Δήμου μας. Μας απάντησαν με ευχολόγια, αλλά και ότι τα ζητήματα αυτά είναι «εκτός θέματος», γιατί δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου!!! Κατά τα άλλα ο κ. Τζιούμης διακηρύττει συνεχώς την «ανάπτυξη μέσω του τουρισμού». Τι έχει να πει σήμερα που ενώ στην Τρίπολη θα έρθει κόσμος για το τριήμερο, το Νοσοκομείο θα υπολειτουργεί πλήρως!!!  

    Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου ο λαός να αντιπαλέψει το έγκλημα διαρκείας στην πολιτική Υγείας, διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης. Η κατάσταση θα χειροτερέψει με τα «νοσοκομεία ΑΕ» που προωθεί η κυβέρνηση, σε συνέχεια όλων των προηγούμενων, και την πολιτική της «αυτοχρηματοδοτούμενης επιχειρηματικής μονάδας» που εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα εμπλουτίζεται με τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία. 

Απάντηση μπορεί να δώσει μόνο ο λαός, δυναμώνοντας ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ, για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση!!!! Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ!!!!!

(ΔΤ)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.