Πολιτικη

"Περισσότερα κονδύλια για τις Περιφερειακές πολιτικές"

Φωτογραφία: Nikos Papandreou/facebook

Αυτό ζήτησε ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ, κ. Νίκος Παπανδρέου

Ειδικότερα, ο Ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως αναφέρει ανακοίνωση, συμμετέχοντας στη συζήτηση για τις Πολιτικές Συνοχής που διοργάνωσε η Διάσκεψη των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και απευθυνόμενος προς την Ευρωπαία Επίτροπο Ελίζα Φερέϊρα, που συμμετείχε -μεταξύ άλλων- στο πάνελ, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να διαθέσει περισσότερα κονδύλια για τις περιφερειακές πολιτικές και την ανάπτυξη των Περιφερειών. Επεσήμανε, εξάλλου, ότι οι πολιτικές συνοχής μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν βασικό μοχλό για την Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη όχι μόνο στις αστικές περιοχές αλλά και σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές.

Η Πολιτική Συνοχής υποστηρίζει τις επενδύσεις της Ελλάδας με 21 δισεκατομμύρια ευρώ στα τρέχοντα προγράμματα 2021-2027, πλην όμως αυτό εγείρει, σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, και ερωτήματα για τη συνέχεια όπως:

-Πώς μπορεί αυτή η μελλοντική υποστήριξη να είναι πιο αποτελεσματική και πώς μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη για την Δυτική Ελλάδα;

- Δεδομένου ότι οι επενδύσεις από μόνες τους δεν αρκούν, πώς μπορεί η Πολιτική να συνδεθεί καλύτερα με μεταρρυθμίσεις που ευνοούν την ανάπτυξη;

Για τον λόγο αυτόν, ζήτησε τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές, με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Να σημειώσουμε πως αύριο, Κυριακή, 24 Μαρτίου 2024, ο κ. Παπανδρέου θα συμμετάσχει σε πολιτική εκδήλωση στην Τρίπολη, με αντικείμενο τον πρωτογενή τομέα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Τουριστικό περίπτερο της πλατείας του Άρεως, στις 11:00.

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.