Πολιτικη

Μηνυμα του Γ. Φαράντου για την επέτειο του 1821

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Τι αναφέρει το στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επέτειος του αγώνα για την ανεξαρτησία

H φετινή επέτειος του Αγώνα για την Ανεξαρτησία των Ελλήνων, βρίσκει την κοινωνία και τους πολίτες σε μια κρίσιμη καμπή του αγώνα για τα Κοινωνικά Δικαιώματα. Οι πολίτες αγωνιούν και αγωνίζονται για τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τις ασφαλείς μετακινήσεις, το δικαίωμα στην προστασία της ιδιωτικότητας της ζωής, την ασφάλεια και προστασία της περιουσίας και της πρώτης κατοικίας.  

Οι Αγωνιστές του Αγώνα της Επανάστασης του 1821, προσέφεραν τις ζωές τους και τις περιουσίες τους για την απελευθέρωση της χώρας από τον ξένο ζυγό. Επεδίωξαν την απελευθέρωση της πατρίδας από κάθε λογής ξένους κυρίαρχους και εκμεταλλευτές. Η Εθνική Ανεξαρτησία και Δικαιοσύνη απετέλεσαν τις αξίες που έδωσαν πνοή και όραμα στον ξεσηκωμό των αγωνιζόμενων Ελλήνων.

Ο αγώνας εναντίον του δεσποτισμού, με σκοπό τη δημιουργία μιας δημοκρατικής και ανεξάρτητης χώρας, χαιρετίστηκε και αναγνωρίστηκε ως ένα μείζονος σημασία γεγονός για την Ευρώπη. Επίσης, ακούστηκε στα πέρατα του κόσμου και ενέπνευσε άλλες εθνικές επαναστάσεις που είχαν ταυτόχρονα και κοινωνικά χαρακτηριστικά. Ο Αγώνας για ανεξαρτησία προκάλεσε ένα ευρώ κύμα Φιλελληνισμού και σηματοδότησε την έναρξη του τέλους μιας μακράς κατοχής και καταπίεσης. Το Πάνθεον των Αγώνων των λαών για Ελευθερία αναγράφει την Ελληνική Επανάσταση.

Γεώργιος Φαράντος- Περιφερειακή Παράταξη «Πρώτα η Πελοπόννησος»

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.