Πολιτικη

Παπαηλιού: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα (vd)

Φωτογραφία: screenshot/youtube

Η τοποθέτηση του βουλευτή Αρκαδίας κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Μιλώντας στην Ολομέλεια  της Βουλής, για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο βουλευτής Αρκαδίας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είπε, μεταξύ των άλλων τα εξής : 

Ρώτησε ο κ. Βορίδης, κατά τίνων στρέφεται η πρόταση δυσπιστίας.

Δεδομένου, ότι, επί της διακυβέρνησης της ΝΔ,  όλες οι εξουσίες, σε όλα τα επίπεδα, συνιστούν ένα ενιαίο σύμπλεγμα που υπάγεται στο Μέγαρο Μαξίμου,  η πρόταση δυσπιστίας απευθύνεται και στρέφεται κατά της κυβέρνησης της ΝΔ του «συστήματος Μητσοτάκη».

Η χώρα μας βιώνει μια σοβαρότατη θεσμική κρίση (κρίση θεσμών), κρίση του κράτους δικαίου, της δικαιοσύνης  και εν τέλει της δημοκρατίας, κρίση που η ΝΔ δημιούργησε και καλλιεργεί από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, το 2019. 

Έχει γίνει  φανερό πλέον  σε όλους, ότι αυτή η κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κύρ. Μητσοτάκη δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα, αρκεί να εξυπηρετήσει ίδια συμφέροντα, να επωφεληθεί των πλεονεκτημάτων της εξουσίας, προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία. Δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να καταπατά το Σύνταγμα, να απαξιώνει τη Βουλή και τις συνταγματικά ή νομοθετικά  κατοχυρωμένες Ανεξάρτητες Αρχές, να επιχειρεί τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης και γενικότερα να λειτουργεί με αντιθεσμικό και εν τέλει αντιδημοκρατικό τρόπο.

Η πρωτοφανής αυτή απαξίωση του κράτους δικαίου και των θεσμών από την κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η διακυβέρνηση της χώρας δεν μπορεί να αφεθεί άλλο στα χέρια μιάς κυβέρνησης, η οποία συστηματικά υπονομεύει τη δημοκρατία και τους θεσμούς και που, στον βωμό της διατήρησης της εξουσίας και της προστασίας των στελεχών της από τη λογοδοσία και τον έλεγχο παράνομων πράξεων, δεν διστάζει να υπονομεύσει οποιαδήποτε προσπάθεια διαλεύκανσης μιάς πολύνεκρης τραγωδίας-ενός «εγκλήματος», συγκαλύπτοντάς το, χειραγωγώντας και αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη. Η κυβέρνηση της ΝΔ του «συστήματος Μητσοτάκη» έχει γίνει «φίρμα» στην Ευρώπη και διεθνώς, με τα σκάνδαλα των απευθείας αναθέσεων ύψους πολλών τρις, των υποκλοπών, της διαρροής προσωπικών δεδομένων, του εγκλήματος των «Τεμπών» (συγκεκριμένες παραλείψεις του τότε Υπουργού Μεταφορών (αγνόηση των προειδοποιήσεων για τον κίνδυνο επέλευσης σοβαρών δυστυχημάτων,   καταστροφή και μη αποκατάσταση   της Τοπικής Τηλεδιοίκησης, κατάργηση του δευτεροβάθμιου κέντρου ελέγχου στην οδό Καρόλου, τοποθέτηση του σταθμάρχη χωρίς να έχει τα προβλεπόμενα νόμιμα προσόντα κ.α.), απόρριψη του αιτήματος να συσταθεί Προκαταρκτική Επιτροπή, άρνηση να λειτουργήσει με τρόπο αντικειμενικό, πλήρη και αποτελεσματικό η Εξεταστική Επιτροπή, αποχωμάτωση και επιχωμάτωση-«μπάζωμα» του χώρου, παραποίηση αποδεικτικών στοιχείων, κ.α.

Και όλα αυτά, για  να διασφαλιστεί η πολιτική επιβίωσή της .      

Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται αυτή την κυβέρνηση, και μέσω αυτής της έλλειψης εμπιστοσύνης, δυστυχώς δεν εμπιστεύονται ούτε τους θεσμούς, τη δικαιοσύνη και συνολικά την πολιτική.

Η διαπλοκή της εξουσίας του «συστήματος Μητσοτάκη» με τους θεσμούς, η κατάλυση της διάκρισης των εξουσιών – «τον κρατάμε μέσα» είπε η «λανθάνουσα γλώσσα» που «ταληθή λέγει» του  κ. Βορίδη, για την προφυλάκιση του σταθμάρχη –  και η υπαγωγή όλων στο «επιτελικό κράτος» του Μεγάρου Μαξίμου, έχει οδηγήσει τη χώρα να διοικείται από ένα «επιτελικό παρακράτος» στο οποίο όλες οι εξουσίες υπάγονται και υποτάσσονται  στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Η δε διαφθορά έχει πλέον συστημικά χαρακτηριστικά και δεν αποτελεί συγκυριακό φαινόμενο.

Σε αυτό το πλαίσιο, στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στην έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης αποτυπώνονται και εκφράζονται σοβαρές ανησυχίες για την κρίση του κράτους δικαίου, των δημοκρατικών θεσμών και των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην  Ελλάδα. 

Σε αυτό το περιβάλλον-το πλαίσιο εντάσσεται και η τραγωδία-το «έγκλημα» των Τεμπών. 

Αυτό και η αποκάλυψη του οργανωμένου σχεδίου συγκάλυψης, αποδεικνύει  το πόσο επικίνδυνη είναι η κυβέρνηση της ΝΔ του «συστήματος Μητσοτάκη» την κοινωνία, τη χώρα, την ίδια τη δημοκρατία.

Έχει φτάσει στο σημείο να απαξιώνει και να λοιδορεί ακόμη και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, το Συμβούλιο της Ευρώπης,  όταν δεν της αρέσουν αυτά που λένε, όταν επιτελούν τη θεσμική αποστολή τους και αναζητούν την αλήθεια.

Ο θεσμικός και όχι μόνον κατήφορος στον οποίο κατρακυλά δεν έχει τελειωμό.

Ως αξιωματική αντιπολίτευση και ως εκλεγμένοι βουλευτές έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου και εν τέλει το ίδιο το Σύνταγμα, τη Δημοκρατία.

Για όλους αυτούς τους λόγους, υποβλήθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Η ΝΔ στερείται ηθικής νομιμοποίησης, και οσονούπω θα απονομιμοποιηθεί και πολιτικά.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.