Πολιτικη

Ν. Θεοδωράκης: Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές

Φωτογραφία: screenshot/youtube

Τοποθέτηση με αφορμή την προσφυγή στις ευρώ-κάλπες.

«Φίλες και φίλοι, συναγωνίστριες και συναγωνιστές στον κοινό μας αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, μια καλύτερη πατρίδα όπως την ονειρεύτηκαν και προσπάθησαν η προηγούμενη και η δική μας γενιά και όπως πρέπει να την παραδώσουμε στην επόμενη, στα παιδιά μας, βρισκόμαστε λίγο καιρό πριν τις Ευρωεκλογές και τα συστημικά κόμματα θα αποδυθούν σε αγώνα για να πείσουν τους ψηφοφόρους ότι το καθένα από αυτά κατέχει τη μοναδική αλήθεια και ικανότητα για τη διαμόρφωση των αναγκαίων ισορροπιών στην Ευρώπη του κεφαλαίου, στην Ε.Ε. των 27, ισορροπιών όμως που θα εξακολουθήσουν να αφαιμάζουν το εισόδημα των πολιτών γεμίζοντας τις τσέπες του διεθνοποιημένου, παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου το οποίο υπηρετούν με τις πολιτικές τους!

Όλα! 

Και τα παραδοσιακά δεξιά, αλλά και εκείνα που αυτοβαφτίστηκαν αριστερά και σηκώνοντας μια ψευδεπίγραφη αριστερή σημαία κατόρθωσαν να παραπλανήσουν το θυμικό των Ελλήνων και να ασκήσουν κυβερνητική εξουσία τάχα προς όφελός του λαού, αλλά στην πραγματικότητα προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου που λυμαίνεται την εργασία και την υπεραξία της. 

Τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών τα βλέπουμε σήμερα στην κοινωνία μας και στις ευρωπαϊκές κοινωνίες με τη συνεχή φτωχοποίηση αυτών που δεν κατέχουν τα μέσα παραγωγής! Μια κοινωνία που στενάζει από την ακρίβεια στα βασικά αγαθά που είναι απαραίτητα για να ζήσουν και όχι απλά να επιβιώνουν οι λαϊκές οικογένειες και που βλέπουν τα πενιχρά εισοδήματά τους να εξανεμίζονται κατευθυνόμενα στις τσέπες των ισχυρών του χρήματος που απολαμβάνουν φοροαπαλλαγών, επιδοτήσεων, ανεμοδανείων από το τραπεζικό σύστημα που εμείς τα ξεπληρώνουμε μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων τους, και επιπλέον ελέγχουν και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Αποχαύνωσης τα οποία χορεύουν στους ρυθμούς που αυτοί θέλουν να ακούνε προσφέροντας στο λαό μόνο κουτόχορτο προς κατανάλωση, μετατρέποντας τους πολίτες από ενεργούς σε απλούς καταναλωτές ελεγχόμενων πληροφοριών που του διοχετεύονται από το σύστημα εξουσίας, είτε αυτό βρίσκεται στην εξουσία είτε στην αντιπολίτευσή της! 

Δεκάδες Χρόνια τώρα!

Θέση κάθε αριστερού στον αγώνα με το ΚΚΕ

Σύντροφοι, συναγωνιστές και φίλοι,

Όλοι εμείς που προσπαθήσαμε να υπηρετήσουμε από θέσεις μικρής ή μεγαλύτερης  ευθύνης τις αριστερές ιδέες και πολιτικές από τις γραμμές κομμάτων που κάποτε μπορεί να ήταν στην αριστερή πλευρά της Ιστορίας και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ,  επειδή πιστέψαμε ότι με τις ψεύτικες, όπως αποδείχτηκε, πολιτικές εξαγγελίες του μπορούμε να αλλάξουμε την καθημερινότητα των πολιτών βάζοντας τα θεμέλια για μια πατρίδα κοινωνικής ισότητας, που την έχουμε οραματιστεί εμείς και οι προηγούμενες γενιές λαϊκών αγωνιστών και φύγαμε από το κόμμα αυτό όταν η ηγεσία του που την είχαμε φέρει στην κυβέρνηση το 2015 –«ως πρώτη φορά Αριστερά», υπέγραψε το 3ο μνημόνιο ΔΙ-ΚΑΙ-Ω-ΘΗ-ΚΑ-ΜΕ πανηγυρικά από τις μετέπειτα και μέχρι και σήμερα εξελίξεις. 

Σήμερα και μετά από τις συνεχείς διασπάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που έχει καταβαραθρωθεί και συρρικνωθεί, τα μέλη και τα στελέχη του πού μετά από εμάς τού 2015 συνέχισαν να τον εγκαταλείπουν και δημιουργούν μικρότερα πολιτικά σχήματα και κόμματα «επενδύοντας» σε νέες ηγεσίες που άσκησαν την ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΉ όσο αυτός ήταν στην κυβέρνηση, δεν πρέπει να τρέφουν άλλες ψευδαισθήσεις! Πρέπει να δουν την ωμή πραγματικότητα, αυτήν την πραγματικότητα που ταιριάζει στα όνειρά τους, τα προδομένα τους όνειρα! 

Εμείς, που νιώθουμε Αριστεροί και ξέρουμε ότι καμιά πολιτική αλλαγή προς όφελος του λαού δεν βρήκε το δρόμο της μέσα από τα Κοινοβούλια και μόνο, αλλά έσπασε τα δεσμά της καταπίεσης, της φτώχιας, της απαξίωσης της ανθρώπινης υπόστασης κυρίως μέσα από καθημερινούς λαϊκούς αγώνες και διεκδικήσεις δεν πρέπει να τρέφουμε πλέον καμιά ψευδαίσθηση και αυταπάτη ότι υπάρχει Αριστερά που δεν βρίσκεται καθημερινά στους δρόμους διεκδικώντας τα δίκαια του λαού και να συμπορευτούμε με τη μοναδική οργανωμένη πολιτική δύναμη που μπορεί να εμπνεύσει τις προσπάθειες και τους αγώνες μας. 

Το ΚΚΕ τηρεί τις δεσμεύσεις του

Το ΚΚΕ που τηρεί τις δεσμεύσεις του -πρόσφατο παράδειγμα είναι το ότι με την πρότασή του για εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη δεν άφησε να κουκουλωθεί η υπόθεση του μεγάλου αυτού εγκλήματος και η κυβέρνηση βγαίνει από την Εξεταστική Επιτροπή βαριά εκτεθειμένη, τόσο λόγω της προσπάθειάς της να υπονομεύσει τις εργασίες της, όσο και από την κατάθεση του πρώην υπουργού Μεταφορών και άλλων μαρτύρων. Έτσι η στάση της που ήταν από την αρχή ώς το τέλος ενοχική και μέσα από την Επιτροπή αυτή αναδείχτηκαν όχι μόνο οι ευθυνες της, αλλά και  οι διαχρονικές πολιτικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων 30 χρόνων και οι αντιλαϊκές προτεραιότητες της Ε.Ε., που σήμερα το Ευρωκοινοβούλιό της αναγκάστηκε να κρατήσει την υπόθεση του μεγάλου εγκλήματος των Τεμπών ανοιχτή για να μελετηθούν και οι νέες αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως με την ασίγαστη πάλη των οικογενειών των θυμάτων, ευρωπαίων εισαγγελέων και τη στήριξη του ελληνικού λαού που επιθυμεί την αποκάλυψη όλης της αλήθειας για το έγκλημα αυτό!

Και όλα αυτά έγιναν με την πρόταση του ΚΚΕ για Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή και το γεγονός ότι πρωτοστάτησε σε ΟΛΕΣ τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα ενάντια στη συγκάλυψή του!

Φίλες και φίλοι, συναγωνίστριες και συναγωνιστές

Τα τελευταία χρόνια συμπορεύομαι με το ΚΚΕ γιατί διαπίστωσα ότι είναι το μοναδικό κόμμα που μπορεί να εμπνέει, να οργανώνει και να καθοδηγεί εργατικούς, αγροτικούς, νεολαιίστικους διεκδικητικούς αγώνες και ταυτόχρονα να δείχνει το δρόμο για να αλλάξει χέρια η εξουσία και η οικονομία στην Ελλάδα και την Ευρώπη! Και ομολογώ ότι η εμπειρία μου αυτή με γεμίζει αυτοπεποίθηση ίδια με εκείνη που είχα, που είχαμε, από τη νεαρή μας ηλικία με πόθο για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Είχαμε πίστη μέσα μας και παλεύαμε κόντρα σε θεούς και δαίμονες! Πάντοτε μέσα από τις γραμμές ΜΟΝΟ αριστερών και κομμουνιστικών κομμάτων και οργανώσεων.

Στη μεταπολίτευση το σύστημα εξουσίας που είχε εγκαταστήσει τη Χούντα στην Ελλάδα κατόρθωσε και ξανακυριαρχήσει στην πολιτική ζωή μας μέσω των κομμάτων που εναλλάσσονταν στην εξουσία και προωθούσαν αντιλαϊκές πολιτικές προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Των πατρόνων τους!

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ εναλλάσσονταν στις κυβερνήσεις με μοναδικό αντίπαλο το διεκδικητικό λαϊκό κίνημα που μόνο το ΚΚΕ, η πιο οργανωμένη, η πιο οργανωμένη δύναμη αντίστασης αλλά και άλλες μικρότερες οργανώσεις και κόμματα προσπαθούσαν να βάλουν φραγμό στις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις. Το ΚΚΕ και μέσα από τη Βουλή.

Και ήρθε το 2015. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ως «πρώτη φορά Αριστερά». Εκεί ήμουν  κι εγώ, από το 2010. Μέχρι το καλοκαίρι του ’15. Και μετά ΛΑΕ. Και μετά και πάλι απογοήτευση.

Καλώ λοιπόν τους παλιούς μου συντρόφους που βλέπουν και βιώνουν την εκφυλιστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, να παραμερίσουμε πίκρες, απογοητεύσεις και ιδιαίτερα νέες αυταπάτες για «αλλαγή πορείας με αριστερό πρόσημο, τάχα» που δημιουργούν κόμματα και πολιτικοί σχηματισμοί που δημιουργήθηκαν από τις αποχωρήσεις και διασπάσεις του -Νέα Αριστερά, Πλεύση- αλλά και ετερόκλητες «συγκολήσεις» όπως της ΛΑΕ με το ΜΕΡΑ 25 και να συμπορευτούμε με το ΚΚΕ και ας μη συμφωνούμε σε όλα τα επιμέρους μαζί του μιας και οι αρχές μας για τη δημιουργία και το δυνάμωμα του λαϊκού κινήματος ταυτίζονται.

Η προσωπική μου συμπόρευση μαζί του τα τελευταία χρόνια, η συμμετοχή μου στις κινητοποιήσεις που οργάνωσε και καθοδήγησε, η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στις πρόσφατες Περιφερειακές εκλογές, αλλά και στο ψηφοδέλτιο που στήριξε στις επίσης πρόσφατες εκλογές της ΕΣΗΕΑ, αυτό αποδεικνύουν!

Γι αυτό, όλοι εμείς οι Αριστεροί έχουμε μόνο μια πραγματική Αριστερή επιλογή στις ευρωεκλογές του Ιούνη. 

Να αυξήσουμε τη δύναμη, το ποσοστό και τους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, ώστε να δώσουμε όχι δύναμη σε αυτό μόνο, αλλά και στο λαό μας που από τα δεινά που βιώνει εδώ και 15 χρόνια ζει με μειωμένη ή και χαμένη την αυτοπεποίθησή του.

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,  

Ας φύγουμε από αυτή την αίθουσα με την πεποίθηση ότι ο αγώνας μας θα δικαιωθεί μόνο αν δεν καταθέσουμε τα όπλα μας: Την αυτοπεποίθησή μας και την πίστη μας για τη νίκη με καθημερινούς διεκδικητικούς αγώνες για ένα καλύτερο και ανθρώπινο μέλλον κυρίως της νέας γενιάς, αλλά και αύξηση της δύναμης του ΚΚΕ στις προσεχείς ευρωεκλογές που θα αυξήσει και την αυτοπεποίθηση και όσων δεν θα μας ψηφίσουν επηρεασμένοι από τις Σειρήνες που παραχαράζουν την πραγματικότητα. Έτσι θα σταλεί και ένα ηχηρότατο μήνυμα και στην Ευρώπη ότι στην Ελλάδα υπάρχουν λαϊκές δυνάμεις που δεν καταθέτουν τα όπλα!

Με την αλήθεια μας, με ψυχή και την καρδιά μας, καρδιά φλεγόμενη, πάμε για τη Νίκη!!!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.