Πολιτικη

Οδυσσέας: Το ΠΑΣΟΚ θα παίξει στον μεγάλο τελικό με τη ΝΔ και θα κερδίσει

Φωτογραφία: screenshot

Η πολιτική επικαιρότητα βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης το πρωί της Παρασκευής 29 Μαρτίου 2024.

Βασικά σημεία από τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή "Κοινωνία ώρα mega", ο βουλευτής Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Στην τριήμερη συζήτηση για την Πρόταση Δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ αναδείχτηκαν στη Βουλή δύο διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις. Η μια είναι της ΝΔ και η άλλη είναι του ΠΑΣΟΚ.

Η δίκη μας πρόταση είναι συγκεκριμένη και αφορά την Κυβέρνηση μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης καθώς και όλους τους άξονες. Ένας από τους κυρίαρχους άξονες ήταν η υπόθεση των Τεμπών και ζητήσαμε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα αναφέρουμε, να πάει η υπόθεση στο Δικαστήριο και στη δικαιοσύνη και δεν θα αποφασίσουμε εμείς στη Βουλή εάν θα πάει φυλακή κάποιος. Το να αποτρέπουμε όμως να μην πάει κάποιος στη δικαιοσύνη είναι μεγάλο θέμα. Το δεύτερο μεγάλο ζητούμενο είναι να μην ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό.

Η συγκεκριμένη πρόταση δυσπιστίας αποδεικνύει κάποια πράγματα. Έχουμε τις Τράπεζες που κλέβουν καθημερινά τον κόσμο. Έχουν 1,4 δις κέρδη από χρεώσεις. Παραδέχονται στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ότι αισχροκερδούν και τους βάζουμε πρόστιμο 41 εκατομμύρια. Επίσης, έχουμε την αισχροκέρδεια στα Τρόφιμα και η Κυβέρνηση αποκρύπτει ποιο προϊόν αισχροκερδεί εις βάρος των καταναλωτών. Υπάρχει το θέμα των προσωπικών δεδομένων όπου ένας ευρωβουλευτής ισχυρίζεται ότι από τη ΝΔ μου έδωσαν τα email των αποδήμων. Έχουμε το μεγάλο πρόβλημα της στέγασης και του Airbnb. Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλά μια πρόταση εκδικητική, αλλά μια προωθητική πρόταση ώστε την επόμενη ημέρα να έχει ο κόσμος μια εναλλακτική απέναντι στη ΝΔ. Δεν πήγαμε στη Βουλή με εκδικητικό τρόπο για κανέναν. Δεν νομίζω ότι η πολιτική έχει αξία υπό αυτό το πρίσμα. Έχει αξία μόνο εάν μπορείς να δώσεις απαντήσεις και να έχεις μια άλλη πρόταση για τα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο. Πρέπει όμως να είμαστε απόλυτα δίκαιοι και να αναφέρουμε ότι χθες παραιτήθηκαν δύο Υπουργοί του κ. Μητσοτάκη από το Μέγαρο Μαξίμου ύστερα από την ανάδειξη του θέματος από το ΠΑΣΟΚ και του κ. Ανδρουλάκη. Θεωρώ πλέον ότι ο κόσμος καταλαβαίνει πως ότι κόστος πολιτικό είχε ο κ. Μητσοτάκης, οφείλεται στο ΠΑΣΟΚ και στον τρόπο που συμπεριφέρθηκε με σοβαρότητα, με εντιμότητα και με προοπτική για την επόμενη ημέρα.

Για τα συμφέροντα: Το να ποινικοποιούνται οι σχέσεις πολιτικών με επιχειρηματίες είναι λάθος στην εποχή μας και δεν τιμά κανέναν. Μέσα στην πολιτική μπορούν να μπουν οι όροι και δεν νομίζω ότι το ζητούμενο είναι αν συναντιούνται πολιτικοί με επιχειρηματίες φανερά ή κρυφά. Εδώ μιλάμε για κάτι άλλο και νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο και γι’ αυτό άλλωστε την «πλήρωσαν» δυο Υπουργοί. Το βράδυ του Σαββάτου υπήρξε ένα δημοσίευμα και όπως είπε ο διευθυντής της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», «επί πέντε χρόνια σας γλείφαμε από το πρωί μέχρι το βράδυ και επειδή βγάλαμε το συγκεκριμένο δημοσίευμα πέσατε στα πατώματα». Τη συγκεκριμένη ημέρα που βγήκε στη δημοσιότητα το συγκεκριμένο θέμα, υπήρξαν από τη ΝΔ δέκα ανακοινώσεις που έλεγαν οτι αυτό το πράγμα είναι στημένο και ότι τα «συμφέροντα» μαζί με τον Ανδρουλάκη πάνε να ρίξουν την Κυβέρνηση. Τα ίδια βέβαια έλεγε και ο κ. Τσίπρας. Δεν ξέρω εάν θέλουν να μοιάσουν στον κ. Τσίπρα. Το βράδυ της ίδιας ημέρας και μετά από ότι είχε συμβεί, εμφανίζονται δύο Υπουργοί της ΝΔ να πίνουν ποτό με «τη διαπλοκή» και «τα συμφέροντα». Αυτό είναι υποκρισία.

Εάν θέλουμε να βάλουμε κανόνες πώς λειτουργεί η πολιτική και τα συμφέροντα, είμαστε εδώ να το συζητήσουμε, όμως όταν μια εφημερίδα εδώ και έξι χρόνια δεν έχει γράψει κάτι θετικό για το ΠΑΣΟΚ και εμφανίζεται η ΝΔ να πει ότι ο Ανδρουλάκης δημιούργησε το δημοσίευμα για να κάνει πρόταση μομφής στην Κυβέρνηση, νομίζω ότι γελάει κάθε πικραμένος.

Ο φόβος τους ήταν ότι υπήρξε μια έξυπνη κίνηση του Ανδρουλάκη η οποία ήρθε στην κατάλληλη στιγμή και είχε κόστος. Μέσα σε τρείς ημέρες μια Κυβέρνηση έχασε δύο Υπουργούς που βρίσκονται στον στενό πυρήνα του Μαξίμου και αυτό είναι πραγματικά κόστος για τη ΝΔ. Το μεγαλύτερο όμως κόστος για τη ΝΔ που αναδείχθηκε στη συζήτηση για την πρόταση Δυσπιστίας ήταν ότι υπάρχει μια διαφορετική πρόταση και προοπτική.

Από τις ομιλίες των Βουλευτών βγήκαν συμπεράσματα για την υπόθεση των Τεμπών. Υπάρχουν δύο επίπεδα: Το επίπεδο της δικαιοσύνης, στην οποία δεν πρέπει να αποτρέψει η Κυβέρνηση να παραπεμφθεί ο κ. Καραμανλής και υπάρχει και το πολιτικό ζήτημα, το πώς η πολιτεία διαχρονικά θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι δε θα επαναληφθεί αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα. Σε αυτά τα ζητήματα απαντάμε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει έναν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας του κράτους.

Όπως δεν υπήρξε καμία συνεννόηση με κανέναν εκδοτικό όμιλο, έτσι δεν υπήρξε προ συνεννόηση και με κανένα κόμμα. Όλα έγιναν με διαφάνεια και αυτή η συζήτηση πρέπει να κλείσει γιατί ουσιαστικά δεν μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να έχει τα ίδια επιχειρήματα με τον κ. Μητσοτάκη. Δεν γίνεται να λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι είμαστε προ συνεννοημένοι με «ΤΟ ΒΗΜΑ» και να ισχυρίζονται και από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είμαστε προσυνεννοημένοι, ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Τα κόμματα αγωνίζονται για να πάρουν μεγαλύτερα ποσοστά και αυτό είναι μια θεμιτή πολιτική διαδικασία. Το ζητούμενο για το ΠΑΣΟΚ δεν είναι να παίξει στον μικρό τελικό με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά στον μεγάλο τελικό με τη ΝΔ και να κερδίσουμε.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.