Πολιτικη

Μαζί στις ευρωεκλογές ΚΟΣΜΟΣ και «Πράσινοι-Οικολογία»

Φωτογραφία: Δελτίου Τύπου

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τις επερχόμενες ευρωεκλογές. 

Δύο μήνες σχεδόν πριν τις ευρωεκλογές και ο πράσινος χώρος φαίνεται να συσπειρώνεται, αφού με μία στρατηγική κίνηση συνεργασίας το κόμμα Πράσινοι-Οικολογία συντάσσεται με τον ΚΟΣΜΟ και το ψηφοδέλτιο του με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή των Πρασίνων, Πέτρο Κόκκαλη.

Η υποψήφια Ευρωβουλευτής και Συμπρόεδρος των Πρασίνων-Οικολογία Βασιλική Γραμματικογιάννη θα είναι συνεπικεφαλής της καμπάνιας και συνολικά 8 μέλη των Πρασίνων Οικολογία θα είναι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο του ΚΟΣΜΟΥ. “Πρόκειται για ένα καθοριστικό βήμα που δημιουργεί τις βάσεις για έναν ισχυρό πράσινο χώρο στην Ελλάδα. Και στα δύο κόμματα ο παρονομαστής είναι κοινός όσον αφορά τις πολιτικές για κοινωνική και κλιματική δικαιοσύνη, καταπολέμηση της οικονομικής ανισότητας, αλλά και αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων, όπως η κλιματική κρίση και οι επιπτώσεις της σε κοινωνία, οικονομία, βιοποικιλότητας και στους φυσικούς πόρους» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΟΣΜΟΥ Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Με κορυφαία ζητήματα στην πολιτική τους ατζέντα τη δίκαιη πράσινη μετάβαση της χώρας, και την εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων, τα πρόσωπα που εντάσσονται πλέον στο ψηφοδέλτιο του ΚΟΣΜΟΥ θα αγωνιστούν για κλιματική δικαιοσύνη και ισχυροποίηση της πράσινης φωνής στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Η συνεργασία με τους Πρασίνους-Οικολογία είναι η δεύτερη για τον ΚΟΣΜΟ. Έχει ήδη ανακοινωθεί η συνεργασία με το Βολτ Ελλάδας που θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του ΚΟΣΜΟΥ με 3 υποψηφίους.

(Δ.Τ.) 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.