Πολιτικη

Οδυσσέας: Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να γίνει ΚΚΕ...

"Δε θα επιτρέψω σε κανέναν, μετά από τόσα χρόνια, να μου απαγορεύσει να μιλάω ελεύθερα για αυτά που αγωνίστηκα", είπε ο βουλευτής Αρκαδίας.

Βασικά σημεία από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο βουλευτής Αρκαδίας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά»:

Σήμερα στις 12:00 στη Βουλή, θα μου απαντήσει ο κ. Δήμας, υπουργός οικονομικών για το θέμα των χρεώσεων των τραπεζών και της αισχροκέρδειας.

Η δημοσκόπηση που βγήκε χθες δείχνει ότι το 70% του κόσμου, θέλει άμεση εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ανδρουλάκης είχε θέσει τον πήχη, λέγοντας ότι η τρίτη θέση στις Ευρωεκλογές συνιστά πολιτική ήττα. Στο ΠΑΣΟΚ, πρέπει να επιλέξουμε, αν θα είμαστε ένα κόμμα χαμηλών προσδοκιών και με χαμηλωμένο τον πήχη ή θα μιλάμε καθαρά και δε θα φτάνουμε στο επίπεδο να χάνουμε από τον κ. Κασσελάκη. Αυτό είναι ένα ζήτημα για το οποίο πρέπει να αποφασίσει η βάση.

Το 2017 η Φ. Γεννηματά, είχε ανεβάσει κατά 2% το ποσοστό του κόμματος και ενώ ήταν μόλις δύο χρόνια στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αποδέχτηκε να γίνουν εκλογές, στις οποίες ήταν υποψήφιος ο κ. Ανδρουλάκης. Υπήρξαν τότε αρκετές συγκρούσεις, οι οποίες καλώς γίνονται διότι τα στελέχη έχουν φιλοδοξίες και μέσα από αυτή τη διαδικασία δυναμώνει το κόμμα.

Προσωπικά, στο θέμα ηγεσίας που έθεσα, δεν ζήτησα από τον κ. Ανδρουλάκη να παραιτηθεί, αλλά να ανανεώσει ή όχι την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Αυτό το είπα, εφόσον η σημερινή ηγεσία δεν κατάφερε να κερδίσει τον κ. Κασσελάκη, τη στιγμή που πρέπει να αναδειχθεί ηγεσία η οποία θα μπορέσει να κερδίσει τον κ. Μητσοτάκη.

Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να γίνει ΚΚΕ. Όσο και αν το προσπαθήσουν κάποιοι. Ούτε μπορεί να μπει σε αυτή τη λογική επειδή η ηγετική ομάδα λέει ότι θα δημιουργηθεί εσωστρέφεια και θα πάμε στο 5%. Η δημοσκόπηση που έγινε χθες δείχνει ότι δεν υπάρχει καμία μείωση των ποσοστών, ότι εσωστρέφεια υπήρχε ήδη. Ο κόσμος αναμένει τις αποφάσεις μας. Να δουν αν θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα ίδια.

Σε ότι αφορά τις διαγραφές που ακούστηκαν. Όταν επικαλείσαι διαγραφή, επικαλείσαι το φόβο και παύει να υπάρχει δημοκρατία. Τότε μοιάζεις με τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος έλεγε στον κόσμο ότι αν δεν τον ψηφίσει ώστε να έχει υψηλό ποσοστό, θα διαλυθεί η χώρα. Εγώ θέλω να επικαλούμαι την ελπίδα, τη χαρά και τη δύναμη της νίκης που φέρνουν οι εσωκομματικές διαδικασίες. Θεωρώ ότι αν πάμε σε εκλογές το αποτέλεσμα θα είναι αποστομωτικό για όλους.

Ο κ. Ανδρουλάκης, όπως επεσήμαναν όλοι στο πολιτικό συμβούλιο, εδώ και τρία χρόνια δεν έχει καμία εσωκομματική τριβή, κανένας ποτέ δεν τον αμφισβήτησε. Στο τέλος των εκλογικών διαδικασιών, την ευθύνη για το αποτέλεσμα την παίρνει ο αρχηγός. Και στον απολογισμό δεν διώχνουμε όλο το κόμμα, αλλά τον αρχηγό. Έτσι γίνεται σε όλα τα κόμματα. Αλλάζουμε τον αρχηγό.

Ο κ. Ανδρουλάκης είναι βουλευτής Θεσσαλονίκης και έχει ευθύνη για το αποτέλεσμα. Το ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, ήρθε 4ο κόμμα. Εγώ που εκλέγομαι στην Αρκαδία, αν και θεωρώ ότι το αποτέλεσμα δεν αφορά μόνο εμένα, βοήθησαν τα στελέχη, η νομαρχιακή, ο κόσμος, έχουμε ένα ποσοστό 17% και είμαστε δεύτερο κόμμα.

Όποιος θέλει να οδηγήσει το κόμμα σε εκλογές μέσα στο καλοκαίρι, θα κάνει κακό στο ίδιο του το κόμμα διότι ο κόσμος δε θα προσέλθει στην κάλπη. Η διαδικασία προτάθηκε να ολοκληρωθεί μέσα στο 2024 ώστε να υπάρχει πολιτικός χρόνος για τη νέα ηγεσία. Και μάλιστα αυτός ο χρόνος είναι ουδέτερος πολιτικά εφόσον δε θα γίνουν εθνικές εκλογές μέχρι το τέλος του έτους. Σε αυτή τη διαδικασία οι υποψήφιοι πρέπει να μιλήσουν πολιτικά και κυρίως να μας πουν το σχέδιό τους για διεύρυνση, αλλά και προσέλκυση του κόσμου. Αν πρόκειται να πάνε στην κάλπη μόνο 40.000 άνθρωποι, ας πάει ο Πρόεδρος στη διαδικασία μόνο μεταξύ των φίλων του.

Αν ο κόσμος αποφασίσει την επανεκλογή του κ. Ανδρουλάκη, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για το κόμμα. Έτσι είναι η δημοκρατία. Αγωνιστήκαμε στις εθνικές εκλογές, να φύγει η ΝΔ, χάσαμε! Δεν παραιτηθήκαμε.

Tο 2009 που ήμουν βουλευτής, έλεγαν ότι θα ρίξω την κυβέρνηση Παπανδρέου. Όμως άλλοι την έριξαν, που ήταν πιο κοντά στον Γ. Παπανδρέου. Είμαι ο μοναδικός βουλευτής που δεν έχω καταψηφίσει ούτε μια παράγραφο απέναντι στο κόμμα μου και δεν έχω φύγει ποτέ από το ΠΑΣΟΚ. Ο καθένας λοιπόν μιλάει με τις πράξεις του. Και δε θα επιτρέψω σε κανέναν, μετά από τόσα χρόνια, να μην έχω το δικαίωμα να μιλάω ελεύθερα για αυτά που αγωνίστηκα. Πολιτικά έχω φάει πολύ ξύλο. Μένοντας στο κόμμα από το 2009 μέχρι το 2015, τότε που δεν μπορούσαμε να βγούμε ούτε από το σπίτι μας. Αυτοί που μιλούν για εμένα ήταν εκείνη την περίοδο στις παραλίες και πιθανόν οι περισσότεροι έκαναν βόλτες στην πλατεία Συντάγματος ως αγανακτισμένοι.

Υπάρχουν πολλά ΜΜΕ που έχουν στοχοποιήσει τον κ. Δούκα. Ο κ. Ανδρουλάκης όταν ήταν υποψήφιος το 2017 και το 2021 ήταν ευρωβουλευτής. Αναρωτιούνταν τότε κάποιοι, πώς γίνεται να είναι στις Βρυξέλλες και παράλληλα αρχηγός του κόμματος. Υπάρχουν παραδείγματα στην Ευρώπη όπου ο δήμαρχος είναι και αρχηγός κόμματος. Στοχοποιείται ένας άνθρωπος που δεν ξέρουμε αν θα εκλεγεί μέχρι το τέλος της διαδικασίας, που είναι ο μοναδικός ο οποίος κατάφερε να κερδίσει τη ΝΔ, σε ένα συμβολικό δήμο για τη χώρα. Ας θέσει υποψηφιότητα ο κ. Δούκας και θα αποφασίσει ο κόσμος. Το γεγονός ότι ο κ. Ανδρουλάκης τον πρότεινε για το Δήμο, δε σημαίνει ότι ο κ. Δούκας δεν μπορεί να είναι υποψήφιος για αρχηγός κόμματος. Αυτό δείχνει μια νοοτροπία ιδιοκτησιακή. Δεν θα κάνουμε ΚΚΕ το ΠΑΣΟΚ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.