Πολιτικη

ΚΚΕ Αρκαδίας: Ποιος πληρώνει τα "καμένα"

Φωτογραφία: Δελτίου Τύπου

Η ΤΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ για την πυρκαγιά στη Μεγαλόπολη.

Δεν έφταναν στους κατοίκους της Μεγαλόπολης τα προβλήματα από την απολιγνιτοποίηση, ήρθε και η χτεσινή πυρκαγιά  για να αποτελειώσει σε μια περιοχή ότι απέμεινε.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε μέσα στο Ορυχείο της ΔΕΗ ΑΕ . Έπεσαν κολώνες λόγων των ανέμων -προφανώς ήταν αδύναμες και ελαττωματικές- προκλήθηκε βραχυκύκλωμα και έπιασε φωτιά ο χώρος δίπλα στους ταινιόδρομους ο οποίος ήταν ακαθάριστος και τα ξερά χόρτα αμέσως φούντωσαν.

Η ΔΕΗ ΑΕ όχι μόνο δεν είχε καθαρίσει αλλά και όταν ξέσπασε η πυρκαγιά με μεγάλη καθυστέρηση κινητοποίησε το μηχανισμό με μηχανήματα ενώ αν είχε κινητοποιηθεί άμεσα θα μπορούσε να περιοριστεί η πυρκαγιά και να σβήσει πριν πάρει διαστάσεις.

Το αποτέλεσμα είναι με ευθύνη της ΔΕΗ ΑΕ και όλων των κυβερνήσεων και τοπικών αρχών που ομνύουν στο όνομα της πράσινης μετάβασης καταστράφηκαν σπίτια  στο  χωριό Χωρέμη , περιουσίες στάβλοι, ζωικό κεφάλαιο μελισσοσμήνη, 

 Από τη μια η κυβέρνηση απογειώνει την ατομική ευθύνη απειλώντας με βαριά πρόστιμα  όσους δεν καθαρίσουν τα οικόπεδά τους και από την άλλη «χαϊδεμένες» επιχειρήσεις σαν τη ΔΕΗ ΑΕ κατακαίνε τον τόπο!

Άμεσα να ολοκληρωθεί η καταγραφή των καταστροφών από τις αρμόδιες δημοτικές και κρατικές υπηρεσίες και να αποζημιωθούν οι πληγέντες στο 100% με έκτακτο κονδύλι από το κράτος. Με σύντομες διαδικασίες να βγει το πόρισμα της Πυροσβεστικής, για να αποδοθούν ευθύνες στη ΔΕΗ ΑΕ, ώστε να κινηθούν τα δικαστήρια για να εκδικαστεί η υπόθεση.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.