Εκλογες 2019

Η "ανάκριση" του Κώστα Τζιούμη από τον Arcadia 93.8 (video)

Ο Νίκος Γρίτσης και ο Γιώργος Ηλιόπουλος έβαλαν στη.."μέση" τον υποψήφιο Δήμαρχο και αυτός "αναγκάστηκε" να τα πει όλα..

Ο κ. Κώστας Τζιούμης βρέθηκε στην Επισκοπή της Τεγέας, μαζί με τους προαναφερθέντες, για να συζητήσουν όχι μόνο το τι προβλέπει η δική του πρόταση και ο σχεδιασμός της παράταξής του για τα χωριά του Δήμου, αλλά και για το πως προτίθεται να διοικήσει, εφόσον επιλεγεί από τους πολίτες ως Δήμαρχος.

Σε κάθε περίπτωση, είναι εμφανές πως βασική προτεραιότητα του συνδυασμού "Τρίπολη Αύριο" είναι η εξωστρέφεια του Δήμου Τρίπολης και η αύξηση της επισκεψιμότητας, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά στα εξής θέματα:

Χωριά 

Όσον αφορά το ρόλο που καλείται να παίξει ο Δήμος Τρίπολης σε σχέση με τις τοπικές κοινότητές του, ο κ. Τζιούμης αναφέρθηκε στην ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής-γεωργία και κτηνοτροφία-, τομέα για τον οποίο η παράταξή του έχει εκπονήσει λεπτομερές σχέδιο το οποίο θα παρουσιαστεί σύντομα, σε ημερίδα. Οπωσδήποτε, ο υποψήφιος Δήμαρχος υποστήριξε πως ο Δήμος μπορεί να βοηθήσει τους παραγωγούς μέσω της βελτίωσης των υποδομών, όπως είναι η οδοποιία για την οποία έγινε ειδική μνεία,  να προσφέρει δυνατότητες μείωσης του κόστους που αυτοί αντιμετωπίζουν αλλά και να συνδράμει στην καλύτερη προώθηση των τοπικών προϊόντων.

 

Πολιτισμική διαχείριση

Ο ανεκμετάλλευτος αρχαιολογικός- και όχι μόνο- πλούτος του διευρυμένου Δήμου Τρίπολης είναι ένα ζήτημα που προβληματίζει έντονα την τοπική κοινωνία, κυρίως λόγω της αδυναμίας προσέλκυσης επισκεπτών. Ο επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη αύριο" ανέφερε, μεταξύ άλλων, το χαρακτηριστικό παράδειγμα της μη εκμετάλλευσης από πλευράς της Τρίπολης των ιδιαίτερων ιστορικών σχέσεων που έχει η τοπική κοινότητα Παλλαντίου με τη Ρώμη. Επιπρόσθετα, έκανε εκτενή αναφορά στον εκφυλισμό, όπως τον χαρακτήρισε, της Εμποροπανήγυρης της Τεγέας, δηλώνοντας πως είναι επιτακτική ανάγκη ο επαναπροσδιορισμός του θεσμού και η αναβάθμισή του. 

Όσον αφορά την ιστορική "ταύτιση" της πόλης με την Επανάσταση του 1821, ο κ. Τζιούμης υποστήριξε πως ενώ σε άλλες χώρες "δημιουργούν Ιστορία από το τίποτε, εμείς δεν έχουμε τίποτε που να θυμίζει την Επανάσταση". Κατά συνέπεια, προτεραιότητα της παράταξής του θα  είναι η ανάδειξη της πόλης ως "συμβόλου" της εθνικής παλιγγενεσίας-ενόψει και της επετείου των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης- μέσω δράσεων όπως η δημιουργία Μουσείου Αγώνα αλλά και απλών παρεμβάσεων σε σημεία που παρουσιάζουν ιστορική και συμβολική σπουδαιότητα. Περαιτέρω, ο υποψήφιος Δήμαρχος τόνισε πως θα αξιοποιηθεί και το παρόν πολιτιστικό δυναμικό της Τρίπολης, με άξονα το Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο υπό συγκεκριμένη οργανωτική δομή. 

Λίμνη Τάκα

Παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες για την πολλαπλή εκμετάλλευση του σημαντικού αυτού υδροβιότοπου, γεγονός είναι πως ακόμα δεν έχει καταστεί αυτό πραγματικότητα. Όπως επεσήμανε ο κ. Τζιούμης, η λίμνη έγινε "ταμιευτήρας" με χρήματα της Ε.Ε., αφού παλαιότερα μόνο μια τέτοια δράση θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί. Εφόσον, αυτή τη στιγμή, έχει δεσμευτεί η Κυβέρνηση πως θα γίνει και αρδευτικό έργο, ο υποψήφιος Δήμαρχος δήλωσε πως θα είναι "πιεστικός" προς αυτή την κατεύθυνση καθώς θα επιλυόταν έτσι το χρονίζον πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αγροτική παραγωγή.

Οικονομική διαχείριση Δήμου

"Δεν πρέπει να ζητάμε και να απομυζούμε τους επιχειρηματίες, όταν αυτοί δεν μπορούν να επιβιώσουν", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιούμης, υποστηρίζοντας παράλληλα πως όλα είναι μια "αλυσίδα", καθώς εάν αυξηθεί η επισκεψιμότητα στην περιοχή και αναλογικά η οικονομική δραστηριότητα των τοπικών επιχειρήσεων, ασφαλώς θα υπάρξει και αντίστοιχη αύξηση των εσόδων του Δήμου. Η μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων τα τελευταία χρόνια προς τους Ο.Τ.Α., σύμφωνα με τον κ. Τζιούμη, "αναγκάζει" το Δήμο να μην επαφίεται σ' αυτές αλλά να διεκδικεί ευρωπαϊκής προέλευσης οικονομική αρωγή. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω ειδικών και έμπειρων στελεχών, με γνώση σε αντίστοιχα θέματα. 

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη αύριο" απάντησε και σε μια.. "προβοκατόρικη" ερώτηση-έκπληξη, προς το τέλος της συνέντευξης.

 

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί..

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.