Εκλογες 2019

Τζιούμης: Έτσι θα πάμε την Τρίπολη ψηλά (video)

Συνέντευξη Κώστα Τζιούμη στον Arcadia 93.8, το Σάββατο 18 Μαΐου 2019, σ' ένα από τα, κυριολεκτικά, υψηλότερα σημεία του Δήμου Τρίπολης.

Στον Άγιο Θεόδωρο, με την πανοραμική θέα επάνω από την αρκαδική πρωτεύουσα, βρέθηκαν ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Κώστας Τζιούμης και ο Γιώργος Ηλιόπουλος, για τις "ανάγκες" μιας συνέντευξης, στην "τελική ευθεία" πριν τις δημοτικές εκλογές.

Ο κ. Τζιούμης ερωτήθηκε για το πώς έχει σχεδιάσει ο ίδιος και η παράταξή του την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων της καθημερινότητας, όπως η ελεγχόμενη στάθμευση των οχημάτων, η έλλειψη χώρων πρασίνου και παιδικών χαρών στα διοικητικά όρια του Δήμου και η ενίσχυση των ήδη υφισταμένων υποδομών που διαθέτει η πόλη.

Παράλληλα, ο υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρθηκε εκτενώς στις δυνατότητες αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης, λόγω γεωγραφικής θέσης αλλά και ιστορικού παρελθόντος, με στόχο την αύξηση των επισκεπτών και την ενίσχυση της τοπικής αγοράς. Το 2021, κατά τον κ. Τζιούμη, είναι ένα "κομβικό" σημείο αναφοράς και, κακώς, μέχρι τώρα, δεν έχει γίνει κανένας σχεδιασμός για το πως θα εορταστούν στην Τρίπολη τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Οπωσδήποτε, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα, είχαμε ένα "μπαράζ" αλληλοκατηγοριών μεταξύ συνυποψηφίων για τη θέση του Δημάρχου της πόλης, ο κ. Τζιούμης ερωτήθηκε για όσα του προσάπτουν, απαντώντας, ουσιαστικά, πως είναι δυσάρεστο να χρησιμοποιούνται αθέμιτες πρακτικές κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής περιόδου-όπως "ανώνυμα συκοφαντικά δημοσιεύματα" και λαϊκιστικές μέθοδοι επηρεασμού των ψηφοφόρων-, δηλώνοντας, ταυτόχρονα, πως, όσον αφορά τον ίδιο, "το θέμα σταματάει εδώ".

Επιπρόσθετα, περί του ισχυρισμού που "ακούστηκε" πως ο κ. Τζιούμης "συνδιοίκησε" το Δήμο Τρίπολης για τρία χρόνια μαζί με τον κ. Παυλή, ο επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη Αύριο" είπε πως πρόκειται γι' "αστειότητα", καλώντας τον οποιονδήποτε να υποδείξει κάποιο μέλος της παράταξής του που συμμετείχε στη διοίκηση του Δήμου κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Παυλή. Μάλιστα, απάντησε και στις κατηγορίες πως ο ίδιος ευθύνεται για τη "χαμένη πενταετία", λέγοντας πως οι δημότες ψήφισαν τον απερχόμενο Δήμαρχο.

Ο κ. Τζιούμης δεν παρέλειψε να τονίσει πως ήταν "θετικό" από την πλευρά του κ. Σμυρνιώτη πως υλοποίησε έργα στην Τρίπολη, έργα των οποίων ο σχεδιασμός και η χρηματοδότηση είχαν εξασφαλιστεί από τη δημοτική αρχή με επικεφαλής τον κ. Αλέξανδρο Κοτσιάνη. Συνακόλουθα, ο κ. Τζιούμης περιέγραψε με σαφήνεια ποιες ακριβώς διοικητικές θέσεις είχε καταλάβει ο ίδιος στο Δήμο και με ποιο αντικείμενο.

Τέλος, απευθυνόμενος στους πολίτες, ο κ. Τζιούμης τους κάλεσε να ποσέλθουν στις κάλπες την 26η Μαΐου, ενημερωμένοι για τις θέσεις των υποψηφίων σχετικά με την επίλυση των προβλημάτων, προκειμένου να επιλέξουν υπεύθυνα τους καταλληλότερους για να διοικήσουν την Τρίπολη.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Τζιούμη...

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.