Εκλογες 2019

Γνωρίστε τους υποψήφιους Βουλευτές της Ν.Δ. Αρκαδίας

Η Νέα Δημοκρατία, ανακοίνωσε τους πέντε υποψηφίους Βουλευτές για τον νομό Αρκαδίας για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και εμείς σας τους παρουσιάζουμε. 

Γνωρίστε καλύτερα τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Αρκαδία: 

Κώστας Βλάσης - Ιατρός, νυν βουλευτής 

Γεννήθηκα στις 7 Ιουλίου 1975 και μεγάλωσα στην Τρίπολη. Πατέρας μου, ο φιλόλογος Γιώργος Βλάσης, από το Αγιονέρι Γορτυνίας, και μητέρα μου η Ροζάνα Κουκουβέ με καταγωγή από το Ανεμοδούρι Μεγαλόπολης. Είμαι παντρεμένος με την Χρύσα Σαλδάρη - Ιατρό από το Παρθένι Μαντινείας - και έχουμε μία κόρη και έναν γιο.

Σπούδασα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως αγροτικός γιατρός υπηρέτησα στο Περιφερειακό Ιατρείο Σκορτσινού, στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης και στο Παναρκαδικό Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Έλαβα την ειδικότητα του Χειρουργού-ορθοπεδικού στα Νοσοκομεία ΚΑΤ και Λαϊκό. Το 2004-2005 φοίτησα στη Σχολή Δημόσιας Υγείας, όπου απέκτησα τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην «Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας». 

Το 2005 ανακηρύχθηκα διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ το 2007 εκλέχτηκα Λέκτορας της ίδιας Σχολής.

Το 2012 εξελέγην Επίκουρος Καθηγητής και το 2016 Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Διετέλεσα μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, του Τομέα Υγείας – Παιδείας και του ΔΣ Ε.Κ.Ο. ΑΕΙ Νέας Δημοκρατίας από το 2010 έως και σήμερα. Έχω υπάρξει μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας (Σ.Φ.Ι.Α.), της Γενικής Συνέλευσης του Ιατρικού Τμήματος και του Δ.Σ. του Τμήματος της Ιατρικής ως εκπρόσωπος του Σ.Φ.Ι.Α. Διετέλεσα μέλος της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής (ΕΕΦΙΕ, 1994-1997), της Hellenic Medical Students International Committee (HelMSIC, 1997-2000) και ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Επιστημονικής Λέσχης Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών. Είμαι επίσης μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Τραύματος και Επείγουσας Χειρουργικής, της Αθλητιατρικής Εταιρείας Ελλάδος και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Έχω επιμεληθεί και μεταφράσει πολυάριθμα επιστημονικά συγγράμματα και έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση πολλών επιστημονικών συνεδρίων, ενώ διετέλεσα μέλος της Συντακτικής Ομάδας Ελληνικής Έκδοσης των Ιατρικών Συγγραμμάτων του Harvard. Έχω δημοσιεύσει πολυάριθμες επιστημονικές εργασίες υψηλού κύρους σε ιατρικά περιοδικά, που θεωρούνται πρωτοποριακές και αναφέρονται από τη διεθνή βιβλιογραφία.

 

Νίκος Γιαννακόπουλος - Πολιτικός Μηχανικός

Γεννήθηκα 17 Νοέμβριο 1979 στην Τρίπολη Αρκαδίας.

Σπουδές – Κοινωνική σταδιοδρομία

Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Πολυτεχνείου του Βουκουρεστίου, περίοδος φοίτησης 1997-2002

Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με τίτλο : «Ειδικές Τεχνολογίες στις Κατασκευές – Αναπαλαίωση Κτιρίων Πολιτισμού»

Ως μαθητής γράφομαι στην ΜΑ.ΚΙ. Νέας Δημοκρατίας Μεσσηνίας.

Σύνεδρος του 6ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας το 2004

Από τον Ιανουάριο του 2004 έως το 2005 υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία στην Πολεμική Αεροπορία με τον βαθμό του Σμηνία.

Το  2010 ήμουν υπ. Πρόεδρος Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Αρκαδίας.

Από το 2010 εκλέγομαι μέλος της Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου για τον Νομό Αρκαδίας, με την Δ.Κ.Μ. (Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών).

Είμαι στις παρακάτω μόνιμες επιτροπές του Τ.Ε.Ε. :

1) Μόνιμη Επιτροπή Αυτοδιοίκησης - Περιφερειακής Ανάπτυξης.

2) Μόνιμη Επιτροπή Επαγγελματικών Θεμάτων - Νέων Μηχανικών.

3) Μόνιμη Επιτροπή Πολεοδομίας - Χωροταξίας - Κτηματολογίου - Υποδομών.

Το 2010 εκλέγομαι μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Μηχανικών Ν. Αρκαδίας.

Αποτελώ μέλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Το 2010 υπήρξα υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος με την «Νέα Πελοπόννησο» και πρώτος επιλαχών σε σταυρούς προτίμησης (3.990 σταυρούς).

Από τις αρχές του 2011 μέχρι και τις αρχές του 2015 ήμουν  μέλος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Εταιρίας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε. και  Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Επ. Βοσυνιώτη στην Τρίπολη.

Στις περιφερειακές εκλογές του 2014 εκλέγομαι με την «Νέα Πελοπόννησο» περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου – Αρκαδίας απολαμβάνοντας μεγάλης αποδοχής από (6.350) συμπολίτες μου καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση στην Αρκαδία και την πέμπτη στην Πελοπόννησο.(Πρώτος σε ψήφους από την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στην Αρκαδία). 

Το 2015 παρακολούθησα επιτυχώς σεμινάριο με τίτλο : «Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα και Διεθνές Οικονομικό Περιβάλλον» από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το τμήμα Οικονομικών Επιστημών.

Από το 2016 είμαι Στέλεχος των Τομέων Οικονομίας & Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας καθώς και του Μητρώου Στελεχών της Ν.Δ.  

Έχω παρακολουθήσει πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια – προγράμματα συναφή με το αντικείμενο σπουδών μου, εφαρμογής και νομοθεσίας Δημοσίων Έργων, ασφάλειας και υγιεινής έργων και διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού. 

Αρθρογραφώ τακτικά στο ημερήσιο και εβδομαδιαίο τοπικό τύπο με θέματα επιστημονικά και κυρίως θέματα που αφορούν τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, της Νέας Γενιάς και του τόπου μου.

Εργασιακή εμπειρία

• Εργάστηκα σε εργοτάξια με αντικείμενο οικοδομικές εργασίες και έργων οδοποιίας με τις αναγκαίες τοπογραφικές και μελετητικές εφαρμογές στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας στην «Έμπεδος Α.Τ.Ε.».

• Για διάστημα περίπου ενός χρόνου εργάστηκα στο Υπουργείο Πολιτισμού στην Δ/νση Νεοτέρων και Σύγχρονων Μνημείων όπου και ασχολήθηκα με την μελέτη και επίβλεψη αποκατάστασης κτιρίων, ενδεικτικά αναφέρω :

 1) ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΩΗΝ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 2) ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΧΩΡΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 3) ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΚΗΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΑΤΡΩΝ 

 4) ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΤΡΙΠΟΔΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ.

• Επίσης την περίοδο 2006 – 2007 υπήρξα ως ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Λεωνιδίου Αρκαδίας κ. Δ. Τσιγκούνη, υπεύθυνος για θέματα μελετών αρχιτεκτονικών στατικών και προγραμματισμού Η/Υ και προσέφερα τεχνικές συμβουλές και την διεκπεραίωση για την υλοποίηση των έργων και μελετών του τεχνικού προγράμματος του ΟΠΑΑΧ  και του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ του Δ. Λεωνιδίου.  

• Από τον Ιανουάριο του 2008 έως και τον Μάιο του 2010 εργαζόμουν στην Αποκεντρωμένη Διεύθυνση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας με αντικείμενο ευρύτερες μελέτες περιβαλλοντικού περιεχομένου (αρδευτικές – υδρευτικές γεωτρήσεις, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, λιμάνια) και υλοποίησης μελετών του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ της Περιφ. Πελοποννήσου.

• Τα τελευταία δέκα (15) χρόνια εξασκώ το επάγγελμα μου στην Τρίπολη και ως ιδιώτης Πολιτικός Μηχανικός εκπονώντας μελέτες και επιβλέποντας ιδιωτικά έργα, καθώς και ως εργολήπτης δημοσίων έργων ενδεικτικά αναφέρω :

• «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΩΝ Τ.Δ. ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ» 

• «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ» 

• «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Τ.Δ. ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΛΕΙΤΟΡΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ», 

• «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Δ. ΤΡΟΠΑΙΩΝ», 

• «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΜΙΡΙΟΥ», 

• «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ 5Χ5 ΣΤΟ Τ.Δ. ΠΗΓΑΔΙΟΥ Δ. ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ»

 ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – M.Sc. 

Ασχολίες και ενδιαφέροντα Κοινωνική –Πολιτιστική –Πολιτική ενασχόληση, Σχέσεις με τον συνάνθρωπο, Μελέτη συγγραμμάτων.

Γλώσσες – Η/Υ Αγγλικά, Ρουμάνικα, Ιταλικά. Είμαι γνώστης ηλεκτρονικών υπολογιστών και προγραμμάτων όπως : word, excel, autocad, cadware, διαχείρισης δημοσίων έργων και άλλων συναφών της επιστήμης μου. 

 

Γιάννης Κατσίρης - Διευθυντής του ΙΕΚ Τρίπολης

Ο Γιάννης Κατσίρης γεννήθηκε το 1967 στην Τρίπολη. Τελείωσε τις στοιχειώδεις σπουδές στο Τ.Δ. Ελαιοχωρίου του Δήμου Κορυθίου και στην συνέχεια Γυμνάσιο και Λύκειο στην Τρίπολη.

Φοίτησε στην ΑΣΕΤΕΜ ΣΕΛΕΤΕ (σημερινή ΑΣΠΕΤΕ) στο τμήμα Ηλεκτρονικών λαμβάνοντας το πτυχίο του Εκπαιδευτικού Τεχνολόγου Ηλεκτρονικού Μηχανικού.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1987 ως εργαζόμενος σε εταιρεία Ιατρικών Μηχανημάτων ( ΑΘΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ- Στρυμώνος 52 ΑΘΗΝΑ) και στην συνέχεια ως ελεύθερος επαγγελματίας στην ΤΡΙΠΟΛΗ σε κατάστημα Ηλεκτρονικών Ειδών (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ - Γρ. Λαμπράκη 21 ΤΡΙΠΟΛΗ). 

Από το 1992 έως σήμερα δίδαξε ως καθηγητής στο ΙΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, στο ΤΕΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, στο ΕΠΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, στο 1ο ΤΕΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και σήμερα στο 1ο ΕΠΑΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

Για αρκετά χρόνια διατέλεσε Τομεάρχης και Υποδιευθυντής στο 1ο ΣΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

Τη διετία 2008-2010 διετέλεσε Διευθυντής του ΙΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, Πρόεδρος της Τριμερούς Συμβουλευτικής Επιτροπής Πελοποννήσου καθώς και Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Εξετάσεων Πιστοποίησης Πελοποννήσου. 

Έχει συμμετοχή σε προγράμματα επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης όπως:

Πολίτης και Ποιότητα στην Παροχή Υπηρεσιών από τη Δημόσια Διοίκηση. 

Αποδοτικότητα και Αξιολόγηση των Διοικητικών Διαδικασιών. 

Νέος Δημοτικός & Κοινοτικός Κώδικας (Ν.3463/2006).

καθώς και συμμετοχή σε προγράμματα επιμόρφωσης και μετεκπαίδευσης σε θέματα κυρίως της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Έχει επίσης συμμετοχή σε οργάνωση εκπαιδευτικών συνεδρίων, σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων με την ιδιότητα του εισηγητή, του μέλους της επιστημονικής ομάδας ή του επιμορφωτή. 

Είναι μέλος:

Της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (Ε.Τ.Ε) από το 1990 μέχρι σήμερα.

Της γενικής συνέλευσης του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ του Ν. Αρκαδίας.

Της γενικής συνέλευσης της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Ν. Αρκαδίας. 

Του συλλόγου Πολυτέκνων Αρκαδίας.

Έχει ακόμα διατελέσει ενεργό μέλος αλλά και μέλος Διοικητικών Συμβουλίων Αθλητικών και Πολιτιστικών Συλλόγων.

Εξελέγη και διετέλεσε:

Μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Ελαιοχωρίου την τετραετία 2003-2006 

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κορυθίου την τετραετία 2007-2010 

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορυθίου την ίδια περίοδο. 

Είναι παντρεμένος με την Κωνσταντίνα Κ. Μπάρλα νηπιαγωγό και έχουν τέσσερα παιδιά τον Δημήτρη 13 ετών, την Κατερίνα 10 ετών, την Βασιλική 8 ετών, και τον Κωνσταντίνο 5 ετών. 

Βασιλική Παπαηλίου - Ιστορικός

Eίμαι η Βασιλική (Βάλυ) Παπαηλίου κόρη του Γιώργου Παπαηλίου και της Σπυριδούλας Ματσούκα Παπαηλίου.

Είμαι παντρεμένη με τον Χρήστο Γκόνη και έχουμε ένα παιδί τον Φίλιππο.

Έχω γεννηθεί στις 24 Απριλίου 1986.

Τα σχολικά μου χρὀνια ήταν στην Τρίπολη μέχρι τα 18 μου χρόνια και οι σπουδές που ακολούθησα ήταν στη Κομοτηνή και στην Πίζα στην Ιταλία.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

• ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ , Πτυχίο Του Τμήματος ‘’ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΑΣ’’, 2011

• Μεταπτυχιακές Σπουδές : IL MASTER UNIVERSITARIO DISECONDO LIVELLO IN ECONOMIA AZIENDALE EMANAGEMENT - UNIVERSITÀ DI PISA ITALY 2014, Διπλωματική/Πτυχιακή Εργασία (La Prova Finale): ‘’TV o Social Media come strumento di Marketing?’’ ( TV ή Social Media ως εργαλείο του Marketing?).

Eπιβλέπων Καθηγητής: Prof. Alessandro Gandolfo

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Ιταλική: Άριστη Γνώση (B1, B2, C1)- certificate di frequenza e conoscenza di Università di Pisa

Γαλλική: Άριστη Γνώση DELF 1er Degré (Unité A1, Unité A2, Unité A3, Unité A4)

Αγγλική: Βασική Γνώση

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

•2007-2013 Εξωτερικό Ρεπορτάζ στον ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΡΚΑΔΙΚΗ Τ.V A.E.

•2015- 2019 Υπεύθυνη Marketing & Επικοινωνίας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

➢ Άριστη Γνώση Υπολογιστών (office)

➢ Πτυχίο Κλασσικού Πιάνου, Γ ́Ανωτέρα, Αττικό Ωδείο Τρίπολης Αρκαδίας, Πτυχίο Αρμονίας.

 

Ιωάννα Λυτρίβη - Φιλόλογος/ Πολιτικός Επιστήμονας

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.