Εκλογες 2023

Διαφώνησαν για το ντιμπέιτ, αλλά..

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Συμφώνησαν για την «επίσπευση της έκτακτης κρατικής χρηματοδότησης», αναφέρει ανακοίνωση του Μ.Λ. ΚΚΕ

Ολόκληρο το κείμενο:

Μπορεί να διαφώνησαν στη συνεδρίαση της Διακομματικής επιτροπής, την Πέμπτη 27 Απρίλη, τα εντός Βουλής κόμματα για τους όρους διεξαγωγής του ντιμπέιτ, αλλά συμφώνησαν όλοι για την «επίσπευση της έκτακτης οικονομικής κρατικής χρηματοδότησης» ενόψει εκλογών.

Δεν τους φτάνουν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που παίρνουν σαν τακτική, ετήσια χρηματοδότηση από τα κρατικά ταμεία, θέλουν και άλλα τόσα από την έκτακτη κρατική επιχορήγηση που αποφασίζουν για τους εαυτούς τους όποτε γίνονται εκλογές και τα θέλουν μάλιστα προκαταβολικά.

Ζούμε σε μια περίοδο όπου φουντώνουν τα παντοειδή σκάνδαλα και τα δυο παλιά αστικά κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έχουν «βουτήξει» κοντά μισό δισ. Ευρώ από τον κρατικό κορβανά, ενώ όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα αποφασίζουν και μοιράζουν μεταξύ τους τον μόχθο των εργαζομένων «τσεπώνοντας» εκατομμύρια ευρώ. ΟΛΟΙ τους. Σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω, το Μ-Λ ΚΚΕ αρνείται για λόγους αρχής κάθε κρατική επιχορήγηση, προτιμώντας να απευθύνεται με καθαρό πρόσωπο στους εργαζόμενους και το λαό.

Ακριβώς γιατί πιστεύουμε ότι η οικονομική εξάρτηση θα έφερνε τον πολιτικό συμβιβασμό αλλοιώνοντας την κομμουνιστική φυσιογνωμία μας.

Είμαστε ένα κόμμα που από θέση αρχής πάντα αντιτάχθηκε στις επιδοτήσεις από το κράτος και αυτοδύναμα αντιμετωπίζει τα οικονομικά του. Αυτό θα επιδιώξουμε να κάνουμε και τώρα για να δώσουμε τις προεκλογική μάχη, γνωρίζοντας ότι -με τις συνέπειες που έχει συσσωρεύσει η πολιτική των μνημονίων και η σαρωτική καταιγίδα της Μητσοτακικής διακυβέρνησης πάνω στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα- αυτή η προσπάθεια έχει σήμερα πολλαπλάσιες δυσκολίες από ό,τι παλιότερα.

Όμως στηριζόμαστε στις δυνάμεις μας – Μόνος χρηματοδότης ο εργαζόμενος λαός.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.