Εκλογες 2023

Εκλογική συνεργασία της "ΕΛ.Α" με το "ΕΑΝ"

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Να θυμίσουμε πως η "Ελληνική Ανατροπή" είναι, επί της ουσίας, η "συνέχεια" του κόμματος "Ελεύθεροι Άνθρωποι" που είχε ιδρύσει ο εκλιπών Γιώργος Τράγκας

Τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

Ο Πάρις Κουρτζίδης ως επικεφαλής της Ελληνικής Ανατροπής μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΕΑΝ, Αναστάσιο Κανελλόπουλο, αμέσως μετά το “κόψιμο” της Πατριωτικής Ένωσης από τις εκλογές ήρθε σε συμφωνία για εκλογική σύμπραξη της ΕΛΑ με το ΕΑΝ.

Τον κ. Κουρτζίδη από την Πατριωτική Ένωση ακολούθησε και ο πρόεδρος του Πατριωτικού Σύνδεσμου, Ιωάννης Μαλταπές, μεταφέροντας από κοινού τα δύο συνασπιζόμενα κόμματα πάνω από 160 υποψηφιότητες στο ΕΑΝ.

Ο κ. Πάρις Κουρτζίδης αναλαμβάνει καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου στο ΕΑΝ, ενώ ο ίδιος τίθεται επικεφαλής Β. Ελλάδος και υποψήφιος με σταυρό προτίμησης στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Κουρτζίδης αμέσως μετά τον αποκλεισμό της Πατριωτικής Ένωσης με την οποία είχε συμπράξει, με δήλωση είχε προαναγγείλει την ανατρεπτική αυτή εξέλιξη.

Η δήλωση

“Ο πανικός του συστήματος Μητσοτάκη, ειδικά μετά την επίσημη αναφορά μου στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου, περί εγκληματικής οργάνωσης, που επίσημα κατέθεσα προ ημερών, καθώς και οι δημόσιες καταγγελίες Εμφιετζόγλου για Γεραπετρίτη, σε συνέχεια των επίμαχων καταγγελιών μου, ήταν που οδήγησαν σ’ αυτή τη φασιστική απόφαση. Σε μια ακόμη ωμή παρασκηνιακή παρέμβαση. Το παρακράτος, τα παραδικαστικά, η Greek Mafia, η εγκληματική οργάνωση με την πολυσχιδή -ενίοτε και μαφιόζικη- δράση, σας διαβεβαιώνω πως, ότι κι αν κάνει, σύντομα θα αναγκαστεί να καθίσει στο σκαμνί για να λογοδοτήσει. Η Πατριωτική Ένωση θα είναι με τον έναν ή άλλο τρόπο δυναμικά παρούσα στις επικείμενες επαναλαμβανόμενες εκλογές.

Η δε Ελληνική Ανατροπή, ειδικά δηλαδή η ΕΛΑ, θα συμμετέχει όπως και να έχει στα ψηφοδέλτια των εκλογών της 21ης Μαϊου. Όπως και στις πιθανές δεύτερες εκλογές του Ιουλίου, χωρίς τότε να αποκλείω το ενδεχόμενο ακόμη και της αυτόνομης καθόδου της. Να αναμένεται τις άμεσες αποφάσεις και σχετικές ανακοινώσεις μας”.

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.