Εκλογες 2023

"Στις εκλογές της 21ης Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. συγκρούεται με ένα σύστημα"

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Η τοποθέτηση του Γιώργου Παπαηλιού, υπ. Βουλευτή Αρκαδίας (ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία), στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων στο Παράλιο Άστρος.

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν συγκρούεται με ένα αντίπαλο πολιτικό κόμμα, αλλά με ένα «σύστημα», το «σύστημα Μητσοτάκη», που ολόκληρη την τετραετία της διακυβέρνησής του υπήρξε αρνητικός πρωταγωνιστής σε όλα τα πεδία των ασκηθεισών πολιτικών.

Πολλές από τις εκφάνσεις της  πολλαπλής κρίσης με την οποία βρέθηκε και βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα έχουν διεθνή διάσταση.

Όμως όλες, η υγειονομική, η οικονομική (ενεργειακή, ακρίβειας, στεγαστική), η θεσμική και  η συνδεόμενη με τα εθνικά θέματα  έχουν  εθνική απόληξη, αφού η διαχείρισή τους ανήκε και ανήκει στην απερχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ. Το σύνολο των κυβερνητικών επιλογών λειτούργησαν και λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές και επιταχυντές  των επιμέρους κρίσεων.

Στον αντίποδα, η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει προοδευτικό προσανατολισμό.

Συνοψίζεται στην αλλαγή του παραγωγικού υποδείγματος προς την κατεύθυνση της κοινωνικά δίκαιης παραγωγικής ανασυγκρότησης, με την ανάδειξη του κόσμου της εργασίας, της παραγωγικής δημιουργίας και της ελληνικής περιφέρειας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ελληνική περιφέρεια πρέπει να αποκτήσει πρωτεύοντα λόγο και ρόλο.

Ο τουρισμός, η επισκεψιμότητα της Βόρειας Κυνουρίας στην παραλιακή ζώνη πρέπει να επεκταθεί και στον ορεινό όγκο, τα πανέμορφα χωριά του Πάρνωνα, και τα σημεία πολιτιστικής, ιστορικής και θρησκευτικής αναφοράς της περιοχής,  ώστε να εμπλουτιστεί και να αποκτήσει διάρκεια.

Γι΄ αυτό, απαιτείται η κατασκευή συγκεκριμένων έργων υποδομής (όπως π.χ. του παραλιακού δρόμου από Αργολίδα προς Άστρος, Τυρό, Λεωνίδιο) και η αποκατάσταση μνημείων ειδικού πολιτιστικού αποτυπώματος, όπως η Έπαυλη του Ηρώδη του Αττικού.   

Κυρίως όμως, ο τουρισμός πρέπει να συνδυαστεί με την πρωτογενή παραγωγή της περιοχής, η οποία εκτός του υπέρογκου κόστους παραγωγής (ενέργεια, νερό, λιπάσματα κ.α.), αντιμετωπίζει και πρόβλημα επάρκειας  νερού.

Χρειάζεται συνολική προσέγγιση και μάλιστα σε συνεργατική βάση, ώστε η αγροτική παραγωγή να επιβιώσει, να αναβαθμιστεί και να συνδυαστεί με τη μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων, όπως της ελιάς.  

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.