Εκλογες 2023

Βαρουφάκης: Σε ηθική κατηφόρα ο κ. Τσίπρας

Φωτογραφία: Αρχείου- Δελτίο Τύπου

Συνέντευξη Τύπου του Επικεφαλής του ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνη Βαρουφάκη στο Επιμελητήριο Κορίνθου

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Επικεφαλής του ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνης Βαρουφάκης στο Επιμελητήριο Κορίνθου.

Κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε: Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που είμαστε εδώ να παρουσιάσουμε τους φίλους συνοδοιπόρους, συντρόφους, συντρόφισσες που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του νομού του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη: ο Θοδωρής Βασιλακόπουλος, η Μαρία Δημητριάδη, ο Γιώργος Θαλασσινός, η Μαρία Μπρακούλια, η Μαίρη Ρίσκα και ο Γιώργος Φρατέλος. Ο Γιώργος που συμβολίζει αυτή τη συμμαχία, τη σύμπλευση χώρων της Αριστεράς που στις προηγούμενες εκλογές δεν ήμασταν μαζί και τώρα είμαστε, αποδεικνύοντας ότι, όχι μόνο είναι εφικτή η ενότητα της Αριστεράς αλλά εάν παραμερίζουμε τα εγώ μας, τις πικρίες μας, άνθρωποι των οποίων οι δρόμοι χώρισαν κάποια στιγμή, όχι για λόγους διαφωνίας ιδεολογικής ή στρατηγικής αλλά για λόγους διαφωνιών τακτικής, αυτοί οι δρόμοι ξανασμίγουν εφόσον υπάρχει καλή θέληση και βάζουμε πάνω από όλα το συμφέρον των πολλών, που σε αυτή τη χώρα τη μνημονιακή, χρεοδουλοπαροικία η Ελλάς, όπως την ονομάζουμε χρόνια τώρα, δυστυχώς, αυτή η πλειοψηφία, οι πολλοί υποφέρουν μία συστηματική λεηλασία, μία λεηλασία η οποία έχει πάρει πλέον μια επιστημονική μορφή, είναι επιστημονικά σχεδιασμένη η λεηλασία των ανθρώπων μας.

Στο πρώτο μνημόνιο ήταν μία επιδρομή βαρβάρων. Δώσαν 110 δις στο πτωχευμένο ελληνικό κράτος για να πάνε αυτά τα δισεκατομμύρια στις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες που είχαν πτωχεύσει μετά τις ηλίθιες τοποθετήσεις που είχαν κάνει στην αγορά παραγώγων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το δεύτερο μνημόνιο ήταν η διάσωση των ελλήνων τραπεζιτών, του Σάλλα και της παλιοπαρέας τους και ταυτόχρονα η εκχώρηση δημόσιας περιουσίας, καταστροφή των ασφαλιστικών ταμείων. Ήταν και αυτό μια μορφή επέλασης των βαρβάρων.

Με το τρίτο, όμως, μνημόνιο και, ιδίως, με το τέταρτο, του Αυγούστου του 2018 που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε το θράσος να ονομάσει «έξοδο από τα μνημόνια» -ήταν ο λόγος που ιδρύσαμε το ΜέΡΑ25 για να επιστρέψουμε το ΟΧΙ στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ήταν η εποχή που η λεηλασία των πολλών απέκτησε επιστημονική μορφή, ήταν προϊόν μεγάλης σκέψης και συστηματικής προσπάθειας της ΕΚΤ, του ΔΝΤ, της Διεθνούς των τραπεζιτών και της ολιγαρχίας.

Ο Ηρακλής είναι ένας μηχανισμός απόσπασης περί των 70 δις ευρώ ιδιωτικής περιουσίας και μεταφοράς τους στα Cayman Islands.

Το Χρηματιστήριο Ενέργειας το οποίο θεμελιώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο του κ. Σταθάκη ο οποίος μας έλεγε ότι θα έχουμε να περιμένουμε μόνο φθηνό ρεύμα με την ίδρυσή του και μετά ήρθε η Μητσοτάκης ΑΕ και με την πρώτη αύξηση του ενεργειακού κόστους χρησιμοποιήθηκε αυτό το Χρηματιστήριο Ενέργειας για να λεηλατούν δισεκατομμύρια κάθε μήνα, κάθε βδομάδα. 

Η τρίτη μαγική χήνα είναι το Υπερταμείο το οποιο το ελέγχουν ξένοι δανειστές. Αυτό μόνο σε χώρες που βρίσκονται υπό κατοχή συμβαίνει αλλά ούτε και σε αυτές. 

Αυτές οι τρεις μαγικές χήνες είναι στο μυαλό των ολιγαρχών για τις εκλογές που έρχονται ώστε κανένας να μην τις αγγίξει. Και τα τρία προγράμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κάνουν τα πάντα για να μην τις αγγίξουν.

Στη συνέχεια ο Επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε στη ΔΗΜΗΤΡΑ και είπε ότι στόχος ήταν "ο ΣΥΡΙΖΑ να μας αποκηρύξει", όπως έκανε χθες και να πάρει πίσω την πρόταση για προοδευτική διακυβέρνηση.

Όσον αφορά στα όσα είπε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο κ. Τσίπρας, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε: "Δε θα σχολιάσω αυτό που είπε, χθες, ο κ  Τσίπρας. Λυπάμαι, γιατί για κάποιο καιρό συμπορευτήκαμε όμορφα σε έναν ωραίο αγώνα. Με οποιονδήποτε έχω συμπορευτεί, έστω και για μια μέρα σε έναν ωραίο αγώνα με θλίβει να βλέπω μια ηθική τσουλήθρα, μια ηθική κατηφόρα".

(Δ.Τ.)

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.