Εκλογες 2023

Δίπλα σε κατοίκους της Τρίπολης και εμπόρους της Μεγαλόπολης ο Γ. Παπαηλιού

Φωτογραφία: Facebook: Γιώργος Η. Παπαηλιού

Οι δημοσιεύσεις του υπ. βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την επίσκεψη του σε λαϊκές αγορές της Τρίπολης και την ετήσια εκδήλωση  του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεγαλόπολης.

Οι αναρτήσεις του  Γ. Παπαηλιού:

"Οι λαϊκές αγορές είναι ο χώρος, όπου συναντώνται άμεσα οι παραγωγοί και οι καταναλωτές αγροτικών προϊόντων. 

Οι καλές τιμές και η καλή ποιότητά  τους αποτελούν την προϋπόθεση για την επωφελή  και για τις δύο πλευρές λειτουργία των λαϊκών αγορών. 

Προς τούτο χρειάζονται στήριξη από την πολιτεία,  και όχι πολιτικές που να ενισχύουν τα σούπερ μάρκετ, τα οποία επί της διακυβέρνησης της ΝΔ του «συστήματος Μητσοτάκη» κερδοσκοπούν ασύστολα, εις βάρος και των παραγωγών και των καταναλωτών. "                          

"Η προστασία του Αγίου Αθανασίου, στον οποίο είναι αφιερωμένη η ετήσια εκδήλωση του Εμποροβιομηχανικού  Συλλόγου Μεγαλόπολης, πρέπει να συνοδεύεται και  από πράξεις, τόσο από την πολιτεία, όσο  και από τους επαγγελματίες και  επιχειρηματίες. «Συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα (και οι εργαζόμενοι) βιώνουν «στο πετσί» τους μία  πολλαπλή βαθειά και παρατεταμένη κρίση, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ του «συστήματος Μητσοτάκη».

Δεδομένου ότι, εδώ και δεκαετίες, η  Μεγαλόπολη (και η ευρύτερη περιοχή) έχει δομηθεί πέριξ του εργοστασίου της ΔΕΗ, αντιμετωπίζει και το  ιδιαίτερο πρόβλημα της βίαιης διακοπής της λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων, που αποφασίστηκε αιφνιδιαστικά από το «σύστημα Μητσοτάκη», xωρίς σχεδιασμό και σε χρόνο που δεν επιτρέπει να υπάρξει τέτοιος (σχεδιασμός).

Η «μεταλιγνιτική» εποχή απαιτεί συγκεκριμένες αναπτυξιακές αιχμές, ώστε οι να μη διατίθενται «εική και ως έτυχε» αλλά να κατευθύνονται σε συγκεκριμένες δράσεις στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου τοπικού αναπτυξιακού προγράμματος.

Το μέλλον πρέπει να διαμορφωθεί από τους  ίδιους τους Μεγαλοπολίτες

Γι΄ αυτό οι επιχειρηματίες, οι επαγγελματίες της πόλης και της περιοχής πρέπει να έχουν βαρύνοντα λόγο.

Βάσει αυτών, είναι αναγκαία η ενεργός συμμετοχή τους, όπως επίσης και της οργανωμένης εκπροσώπησής τους, στα πολιτικά δρώμενα." 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.