Εκλογες 2023

Εκλογές 2023 - Διόδια: Ποιες ημέρες και ώρες ισχύουν δωρεάν διελεύσεις

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Χιλιάδες ετεροδημότες αναμένεται να μετακινηθούν για τις εθνικές εκλογές 2023.

Όπως συμβαίνει συνήθως στις εκλογικές αναμετρήσεις, έτσι και σ' αυτές που έρχονται την Κυριακή 21η Μαΐου. αναμένεται να υπάρξει δωρεάν διέλευση των εκλογέων από τα διόδια.

Οι μπάρες των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους, εκτός απροόπτου, θα είναι σηκωμένες από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 19 Μαΐου για όσους οδηγούς μετακινηθούν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Αντίστοιχα, θα υπάρξει δωρεάν πέρασμα από τα διόδια και για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, με τη διαφορά ότι αναμένεται να τεθεί σε ισχύ σχεδόν 48 ώρες νωρίτερα, δηλαδή από το πρωί της Πέμπτης 18 Μαΐου (θα απαιτείται επίδειξη των σχετικών εγγράφων).

Το μέτρο αυτό λαμβάνεται από την εκάστοτε πολιτική εξουσία προκειμένου οι εκλογείς από όλη την Ελλάδα να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους και να μην παρατηρούνται οι σύνηθες μεγάλες ουρές χιλιομέτρων μπροστά στα μεγάλα διόδια της επικράτειας.

Η δωρεάν διέλευση των εκλογέων από τα διόδια στους αυτοκινητόδρομους γίνεται κατόπιν κρατικής εντολής. Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο, αναμένεται να δοθεί και με τη... βούλα το πράσινο φως τις επόμενες ημέρες.

Το χρονικό διάστημα που ο καθένας θα μπορεί να περάσει από τα διόδια χωρίς να πληρώσει, αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 8 το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου, την επομένη δηλαδή των εκλογών.

Σημειώνεται ότι οι παραχωρησιούχοι που εκμεταλλεύονται τα διόδια, θα αποζημιωθούν από το κράτος για τις δωρεάν διελεύσεις. Στις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί, το Δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα να ζητά ελεύθερες διελεύσεις, όπως και η πλευρά των παραχωρησιούχων αντίστοιχα έχει δικαίωμα να ζητά αποζημιώσεις για αυτές τις διελεύσεις.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.