Εκλογες 2023

Ανακοίνωση του Γραφείου Εκλογών της Π.Ε. Αρκαδίας

Φωτογραφία: ppel.gov.gr

Σημαντική ενημέρωση για τους ετεροδημότες.

Από το Γραφείο Εκλογών της Π.Ε. Αρκαδίας Περιφέρειας Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι:

1) Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, καθώς και όσοι είχαν υποβάλει αίτηση εγγραφής τους έως την 30 Απριλίου 2023, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα ως ετεροδημότες στο Νομό Αρκαδίας (τόπο διαμονής τους), κατά τις Βουλευτικές Εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 θα ψηφίσουν στο 1ο Μεικτό Ειδικό Εκλογικό Τμήμα Ετεροδημοτών, που θα στεγαστεί στην Τρίπολη στο 9ο Δημοτικό Σχολείο οδό Χατζηχρήστου 27, ανεξάρτητα σε ποιο δήμο είχαν υποβάλλει την αίτησή τους.

2) Όσοι Αρκάδες είχαν εγγραφεί σε καταλόγους ετεροδημοτών και δεν ζήτησαν μέχρι την 30 Απριλίου 2023 να διαγραφούν από τους καταλόγους αυτούς, θα ψηφίσουν υποχρεωτικά ως ετεροδημότες και σε αυτές τις εκλογές στα ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών των Δήμων στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των οποίων είναι γραμμένοι.

3) Δικαίωμα ψήφου στις Βουλευτικές Εκλογές έχουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που την ημέρα της ψηφοφορίας βρίσκονται μόνιμα ή προσωρινά εκτός Ελλάδας, έχουν ενεργό το δικαίωμα του εκλέγειν, είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς καταλόγους εξωτερικού και έχουν κατανεμηθεί σε εκλογικά τμήματα που συστήνονται και καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών (παρ. 1 του άρθρου 7 ν.4648/2019).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Εκλογών Π.Ε. Αρκαδίας στα τηλέφωνα: 2713 610105 και 2713 610104 και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr στο Σύνδεσμο «ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ».

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΚΛΟΓΩΝ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.