Εκλογες 2023

Περιοδεία κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη ΒΙΠΕ Τρίπολης

Φωτογραφία: Facebook: Γιώργος Η. Παπαηλιού

Με τον υπ. βουλευτή Αρκαδίας Γιώργο Η. Παπαηλιού και τη συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Ευαγγελία Μαρινάκου  στη ΒΙΠΕ Τρίπολης

Ο  Ν. 4982/2022 του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που στη Βουλή καταψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, παραδίδει τη διοίκηση και διαχείριση των ΒΙΠΕ σε μία ιδιωτική εταιρία της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε. του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία αποσκοπεί αποκλειστικά στο κέρδος. Της χορηγούνται ευρύτατες εξουσίες και μονομερείς ρυθμιστικές αποφασιστικές αρμοδιότητες, ακόμη και για την τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας των ΒΙΠΕ, και της παραδίδονται τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων.

Έτσι καταργείται το δικαίωμα αυτοδιαχείρισης των εγκατεστημένων στις ΒΙΠΕ επιχειρήσεων.

Εξοβελίζονται-αποξενώνονται οι επιχειρηματίες από τη διοίκηση και διαχείριση των ΒΙΠΕ και οι αποφάσεις που τους αφορούν, λαμβάνονται γι΄ αυτούς χωρίς τους ίδιους.

Στη συνέχεια, από πλευράς της απελθούσας κυβέρνησης της ΝΔ του «συστήματος Μητσοτάκη» έχει προταθεί η αναθεώρηση του κανονισμού λειτουργίας, με τρόπο που επηρεάζει άμεσα το ιδιοκτησιακό καθεστώς των επιχειρήσεων και τη γενικότερη λειτουργία των ΒΙΠΕ.

Αυτή η πολιτική της ΝΔ ανταποκρίνεται πλήρως στη «γραμμή»  για μονοπωλιακή-ολιγοπωλιακή διάρθρωση της οικονομίας, βάσει της οποίας συγκεντρώνονται δραστηριότητες, δυνάμεις, αρμοδιότητες, εξουσίες, πόροι στους «ολίγους και ισχυρούς».

Η Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα,  που δεν έχουν αξιοποιηθεί πλήρως.

Για την αξιοποίησή τους, εκτός των άλλων, απαιτούνται :

θεσμικές και οικονομικές παρεμβάσεις, για τον ορθολογικό τρόπο αυτοδιαχείρισής της,   

ανάληψη πρωτοβουλιών, προκειμένου το αδρανές επιχειτηματικό δυναμικό να ενεργοποιηθεί, αφού προσαρμοστεί στα νέα τεχνολογικά και οικονομικά δεδομένα,

Με τη λαϊκή ψήφο, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα και δώσει λύσεις.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.