Εκλογες 2023

Λαϊκή Συσπείρωση Β. Κυνουρίας: Διακήρυξη για τις δημοτικές εκλογές

"Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου σας καλούμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά!"

Η στήριξη του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι η μόνη επιλογή για την πραγματοποίηση των πραγματικών αναγκών μας, για ένα διαφορετικό μέλλον.

Δυστυχώς για το επόμενο διάστημα η πραγματικότητα διαμορφώνεται όλο και πιο ζοφερή. Η ακρίβεια σε βασικά αγαθά διαβίωσης, στην ενέργεια, στα καύσιμα θα εξακολουθεί να κατατρώει το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας, η εκμετάλλευση των εργαζόμενων θα εντείνεται όλο και περισσότερο θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, τα προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των κτηνοτρόφων θα αυξάνονται. Ήδη το επιτελικό κράτος της ΝΔ προχώρησε σε νομοθέτηση της εργασίας μέχρι τα 74 και  σκοπεύει να νομοθετήσει την 16ωρη εργασία, την ίδια στιγμή που οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης πολλαπλασιάζονται.

Όλες και όλοι έχουμε ευθύνη απέναντι στο μέλλον μας και κυρίως απέναντι στο μέλλον της νέας γενιάς, στο μέλλον των παιδιών μας. Οφείλουμε να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική ενός κράτους σκληρού που αποδεδειγμένα δεν υπολογίζει την ανθρώπινη ζωή μπροστά στα κέρδη των επιχειρήσεων.

Στις εκλογές του Οκτώβρη πρέπει να ισχυροποιηθεί η λαϊκή αντίσταση και αντιπολίτευση που εκφράζεται με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης κόντρα στις δυνάμεις που υπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων στον Δήμο και στην Περιφέρεια.

Το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας διαμορφώθηκε με τη συμμετοχή αγωνιστών, ανθρώπων με αξίες και θέληση να προσφέρουν, που έχουν συμμετάσχει και θα συμμετέχουν στον καθημερινό αγώνα για τη βελτίωση της ζωής της λαϊκής οικογένειας, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική ενός κράτους απάνθρωπου. 

Πρόκειται για ένα ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται από εργατοϋπαλλήλους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους, ένα ψηφοδέλτιο ανανεωμένο, με υποψήφιους που συμμετέχουν για πρώτη φορά, καθώς και ανθρώπους με διαφορετική πολιτική αφετηρία, που συμφωνούν πως μόνο το ΚΚΕ μπορεί να έρθει σε ρήξη με τα διάφορα συμφέροντα, μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση μπορεί να αναδείξει στο Δημοτικό Συμβούλιο τα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες και ο τόπος μας.

-Σχεδόν όλα τα χωριά του Δήμου αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα υδροδότησης. Ακόμα και στο Παράλιο Άστρος, που υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες  και στο οποίο υποτίθεται πως δίνεται προτεραιότητα χάριν του τουρισμού, πραγματοποιούνται επανειλημμένα διακοπές, καθώς αντί τα χρήματα να επενδύονται  σε αναγκαίες υποδομές, σπαταλούνται για έργα βιτρίνας όπως αυτό του υποθαλάσσιου φωτισμού του λιμανιού. Αν και όλοι αναγνωρίζουν πως το δίκτυο ύδρευσης είναι απαρχαιωμένο, η Δ.Ε.Υ.Α.Β.Κ. (υπο)λειτουργεί με ελάχιστο μόνιμο προσωπικό, με συμβασιούχους που συχνά δεν είναι καν υδραυλικοί, με εργολάβους, που όπως είναι λογικό κυνηγάνε το κέρδος τους και βέβαια χωρίς να υπάρχει σχέδιο για ένα σύγχρονο δίκτυο υδροδότησης. Την ίδια στιγμή οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν φουσκωμένους λογαριασμούς, αυξημένα δημοτικά τέλη και απειλούνται με κόψιμο της παροχής νερού.

-Οι υπηρεσίες του Δήμου είναι υποστελεχωμένες με τη λειτουργία τους να βασίζεται σε μια βιομηχανία προσλήψεων με δίχρονες, 8μηνες ή και μηνιαίες συμβάσεις κατά περίπτωση,  που όχι μόνο δε λύνουν το πρόβλημα αλλά και λειτουργούν ως μηχανισμός ομηρίας, εκβιασμού και εξαγοράς συνειδήσεων από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή.

-Τα διαχρονικά προβλήματα των κτιριακών υποδομών εξακολουθούν να υφίστανται (Δημαρχείο, κτιριακά προβλήματα σχολικών εγκαταστάσεων, στέγαση δημοτικών υπηρεσιών) και δεν υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος ούτε και ουσιαστικά μέτρα αντισεισμικής και αντιπυρικής θωράκισης. Χαρακτηριστική η περίπτωση των Παιδικών Σταθμών του Δήμου, που στεγάζονται όλοι σε ενοικιαζόμενα, ακατάλληλα κτίρια, ενώ οι εργασίες στον Πολυχώρο του πρώην  Δημοτικού Σχολείου Μελιγούς, όπου προβλέπεται να γίνει η μετεγκατάστασή τους, δεν έχουν ολοκληρωθεί.

-Το οδικό δίκτυο είναι απαρχαιωμένο και επικίνδυνο. Τα όποια πασαλείμματα έγιναν τους τελευταίους μήνες ενόψει των εθνικών και των τοπικών εκλογών, έγιναν βιαστικά και αποσπασματικά, χωρίς συνολικό σχεδιασμό και σε καμία περίπτωση δεν αρκούν για την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών. Όσο για το αγροτικό οδικό δίκτυο και το οδικό δίκτυο του ορεινού όγκου, αυτό είναι εντελώς ασυντήρητο και άκρως επικίνδυνο. Ειδικά για την αγροτική οδοποιία αξίζει να σημειωθεί πως, αν και έχει υπογραφεί δάνειο από τη δημοτική αρχή, με τη Λαϊκή Συσπείρωση να επισημαίνει πως δεν πρέπει να γίνει με δάνειο αλλά με κρατική χρηματοδότηση, τα έργα δεν έχουν προχωρήσει.

-Το Κέντρο Υγείας εξακολουθεί να έχει ελλείψεις σε ειδικότητες, προσωπικό και εξοπλισμό, με αποτέλεσμα οι πολίτες να καταφεύγουν σε ιδιώτες, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε θρηνήσει θύματα παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών, εξαιτίας ακριβώς αυτών των ελλείψεων. 

Την ευθύνη για αυτά και πολλά ακόμα προβλήματα την έχει τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές. Και οι δυο αντίπαλες πολιτικές παρατάξεις, «πολυσυλλεκτικές» ή «υπερκομματικές», με όποια ιδιότητα και αν επικαλούνται για τους υποψηφίους τους (έμπειρος, νέος, άφθαρτος), έχουν πλήρη ταύτιση όσον αφορά τη βασική στρατηγική τους και στο παρελθόν έχουν προσυπογράψει τις επιταγές της εκάστοτε κυβέρνησης. Όποια κι αν εκλεγεί θα υπηρετήσει τους πενιχρούς προϋπολογισμούς του Δήμου και δε θα προβάλει καμία αντίσταση στο κράτος που αντιμετωπίζει τις ανάγκες των πολιτών του σαν κόστος.

Στις εκλογές του Οκτώβρη πρέπει να δυναμώσει η Λαϊκή Συσπείρωση!

Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς που βλέπουν πέρα από το δήθεν υπερκομματικό αγκάλιασμα ανθρώπων προερχόμενων από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ και αναγνωρίζουν πως από κοινού όλοι αυτοί στηρίζουν επιχειρηματικά συμφέροντα και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς που δεν ξεγελιούνται με τα έργα ανάπλασης-βιτρίνας ή έργα που προωθούνται λίγους μήνες πριν τις εκλογές υποτιμώντας τη νοημοσύνη των πολιτών. Απευθυνόμαστε σε αυτούς που απαιτούν την υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής, που θα διευκολύνουν την καθημερινή διαβίωση στον Δήμο, καθώς και έργων αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας που θα εγγυώνται την ασφάλεια των πολιτών.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τις νέες και τους νέους να ψηφίσουν στις εκλογές του Οκτώβρη με γνώμονα τα πραγματικά τους συμφέροντα. Καλούμε τους αριστερούς-προοδευτικούς ανθρώπους του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας να ενισχύσουν αποφασιστικά τη Λαϊκή Συσπείρωση τόσο στον Δήμο όσο και στην Περιφέρεια. 

Για να ζούμε με αξιοπρέπεια και ψηλά το κεφάλι!

Δ.Τ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.