Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Μήνυμα Γαβρά και Φίλη για την Τρίπολη (VIDEO)

Στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (10/12) η επίσημη έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Arcadia Screenings. 

 

 

Το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα για την εκδήλωση έστειλαν τόσο ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς όσο και ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. 

 

Μεταξύ άλλων ο Κώστας Γαβράς ανέφερε στο μήνυμα του: 

"Αγαπητοί μου συμπατριώτες σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την διπλή τιμή που  μου προσφέρατε. Πρωτον με το να είμαι με τον αγαπημένο μου Μίκη Θεοδωράκη στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης για να γίνει η Τρίπολη πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021και δεύτερον γιατί με τιμήσατε δινοντας το όνομα μου στο πρώτο βραβείο του φεστιβαλ. Ένα φεστιβαλ σαν και αυτό έλειπε από την πατρίδα μας".

 

 

Ο Υπουργός Παιδείας στο δικό του μήνυμα ανέφερε μεταξύ άλλων:

"Το Υπουργείο Παιδείας και εγώ προσωπικά σας εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο φεστιβάλ σας. Είναι σημαντικό το φεστιβάλ γιατί οι ταινίες του αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα. Το φεστιβάλ μπορεί να αναδείξει όλες τις πλευρές μιας ζωής που πρέπει να αλλάξουμε. Ως Αρκάς που είμαι στηρίζω πλήρως το αίτημα σας, το αίτημα μας δηλαδή για να γίνει η Τρίπολη πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021".

 

Δείτε αναλυτικά τα μηνύματα αλλά και την επίσημη έναρξη στο βίντεο που ακολουθεί: 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.