Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Γέμισαν οι αίθουσες για το ARCADIA SCREENINGS

Οι νέοι και οι νέες της Αρκαδίας κατέκλυσαν τις 5 αίθουσες του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ.

 

 

Στο κινηματογράφο Cineville (Τρίπολη), στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης του πολιτιστικού Ιδρύματος της τραπέζης Πειραιώς στη Δημητσάνα, την Τεγέα στο πολιτιστικό κέντρο του κοινωφελούς Ιδρύματος Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλου-ΒΙΟΧΑΛΚΟ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Αλ. Παπαναστασίου στο Λεβίδι και στο πολιτιστικό κέντρο "Πολύβιος" της Μεγαλόπολης, παρακολούθησαν τις ταινίες της μεγάλης διεθνούς συμπαραγωγής Why Democracy.

 

To Σάββατο το απόγευμα η οργανωτική Επιτροπή "Τρίπολη-Αρκαδία" Υποψήφια πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 και ο εκδοτικός οίκος "ΙΩΛΚΟΣ" θα ανακοινώσουν τον διαγωνισμό ποίησης για πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς από την Αρκαδία.

 

Το απόγευμα στις 6.30 μμ στον κινηματογράφο CineVille προβάλλεται η πολυβραβευμένη ταινία του Τριπολιτσιώτη σκηνοθέτη, Αλέξανδρου Παπαηλιού "Πατρίδα είναι η παιδική ηλικία".

 

Την ταινία θα παρουσιάσει ο ίδιος ο σκηνοθέτης.

 

Η είσοδος είναι δωρεάν.

 

Στη Δημητσάνα τη σημερινή προβολή των ταινιών μικρού μήκους με γενικό τίτλο "Why Democracy, Why Poverty" στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα, παρακολούθησαν οι μαθητές της α' τάξης του 3ου Γυμνασίου Τρίπολης μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους. Το σχολείο πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο μουσείο στο πλαίσιο του προγράμματος "Δίκτυο Παυσανίας 2.0: Από το σχολείο στο μουσείο", που υλοποιείται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.